Jakou podlahovou krytinu na studenou zem?

Profilova fotka
Prosím poraďte - vybíráme podlahovou krytinu do obývacího pokoje. Podlahy jsou betonové, ne moc rovné, nebo spíš vůbec rovné. Dole pod obývacím pokojem je nevytápěná garáž, tudíž podlaha je/bude studená. Nechceme koberec. Původně jsme chtěli lepený vinyl, ale právě kvůli tomu chladu si tím nejsme moc jistí. Podlahové topení nemáme. Moc děkuji za vaše postřehy!
Odpovědět
Profilova fotka
Myslela jsem, že vinyl je právě teplejší než třeba plouvoučka. Pak bych řekla lino (možná bude třeba stěrka na vyrovnání) nebo dřevěná podlaha/marmoleum, což asi bude cenově vyšší...
Odpovědět
doporučil bych zaizolovat strop v garáži, vyrovnat podlahu a pak na to dát třeba fatraclick.
Odpovědět
Drevo by bylo asi fajn, ale cena je vyssi.....mame click vinyl a je urcite teplejsi nez plovoucka
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě zaizolovat strop v garáži.. Minimálně to udělejte takovými polystyrenovými falešnými stropy.. Dost to pomůže. Ty klikací díly ve vinylu jsou tlustší, takže ty by byly asi lepší než lepené..Vím, že dělají i extra tlusté na izolaci, někde jsem to viděla.. Pak je teplý taky korek, ale nevím jestli by se vám korková podlaha líbila..
Odpovědět
Z hlediska izolačních vlastností jsou na tom dřevo i vinyl při stejné tloušťce přibližně stejně, ale dřevěná podlaha bude o dost tlustší vrstva, než u vinylu, tudíž bude i lépe izolovat. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Za me jednoznacne Vinyl.. Mame klasiku Fatra-Click a nemenil bych za nic jineho.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?