Jakou podlahu na podlahové topení v anhydritu?

Potřebuji se rozhodnout jakou podlahu dát do domu. Máme el. podl. topení v anhydritu. Kuchyň s obývacím pokojem je spojená a tak zde chci jen jeden druh podlahy. Do chodby , koupelny a tech. místnosti přijde dlažba, ale nemohu se rozhodnout, jaké podlahy do ostatních pokojů, včetně toho obyváku. Můžete mi prosím poradit, co se Vám na anhydritu s topením nejvíce osvědčilo? Nějaká pro a proti. Dlažba vodí teplo asi nejlépe, ale moc neznám marmoleum ani vinylové podlahy. A laminátové podlahy jsou už prý nyní také kvalitnější. Jedná se mi o typ podlahy - systém plovoučka . Nic, co by se lepilo nějakým lepidlem na podlahu nechci.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@sinja pokud nechceš nic lepeného tak se ti výběr zužuje na dvě možnosti...plovoucí podlaha a klikaný vinyl. :-D a o obojím je tu napsáno už dost. Jen poznámka...tím, že nebudeš podlahu lepit ztrácíš teplo z podlahovky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@sinja Máme na podlahovce v přízemí klasickou laminátovou plovoučku i v kuchyni. Jsme maximálně spokojení. Žádné teplo neztrácíme...ono podle fyzikálních zákonů to ani není možné...teplo se neztrácí :-) Existují i vinylové plovoučky, takže vyber podle potřeb a vkusu. Často jsem ale u těchto narážela na to, že měly korkovou izolační vrstvu...to bych na podlahovku nebrala.
Odpovědět
Profilova fotka
@kirik teplo se samozřejmě neztrácí ale jde cestou nejmenšího odporu a tepelný odpor je u plovoučky rozhodně vyšší než u lepené podlahy. Nejsem fyzik...ale myslím, že je možné, že pak část tepla uniká do základů....
Odpovědět
Profilova fotka
@lin18 To samozřejmě je, ale setrvačnost u plovoučky není zase taková, aby byla důvodem k tomu, že by si ji někdo nepořídil, kdyby se mu líbila. Máme v přízemí plovoučku, v patře lepené lino...prostupnost pociťujeme srovnatelnou. Hned teplá je samozřejmě dlažba, tu máme v chodbách a koupelnách, ale dlažba hold každému v obýváku nevyhovuje.
Odpovědět
Profilova fotka
@sinja My jsme zvolili do celého domku plovoucí vinyl (click systém). Dělají se ve dvou tloušťkách - 9mm (ten je na té klasické HDF desce) a 5mm bez ní. My volili ten slabší, žádný korek to nemá a prostup tepla super.
Odpovědět
A co je tvrdší vinyl nebo laminát?
Odpovědět
Jěště by mě zajímalo, jak se udržuje podlaha např. laminátová s "V" drážkama. Když jsem se dívala na prodejně, tak v těch drážkách už byl někde prach nebo sem tam nějaká špínka. Dá se to hezky vytírat?
Odpovědět
@sinja jo, to si myslím taky. Taky jsme dlouho uvažovali co dát, budeme mít anhydrid.podlahu a elektrické podlahové topení, né teplovodní....bude to zřejmě vinyl z řady Moduleo, je to fakt těžký, co člověk, to jiný názor.Plovoučku nechceme, protože je studená a klape.....
Odpovědět
Profilova fotka
@sinja Udržuje se v pohodě. Je krásná ;-)
Odpovědět
my máme lino, dlažbu i koberec.. máme to položeno týden, hřeje to hezky, ikdyž do podlahovky zatím pouštíme 25st, jen na ovlažení.. nemáme nic lepené, protože to máme dost popraskané a kdyby ty spáry začaly u lina pracovat, tak by se nám to rozškublo..
Odpovědět
Tak na tom jsem milé dámy podobně. Dneska jsem se vrátila z obchodu , kde jsem si šla vyhlídnout vinylovou podlahu. Sama paní vedoucí, mi jen tak mimoděk sdělila, že víc jak padesát procent odběratelů vinylové podlahy , tzn. podlaháři, kteří kupují u nich vinyl, už by to nikdy nechtěli, protože vinyl, se jednoduše roztahuje, a vznikají tak až 2 mm spáry, což mimo jiné uvádějí i výrobci, zkrátka se s tím nějak tak musí počítat, Dlažbu nechci zase já,protože se mi nelíbí pro svoji studenost, velké spáry,tvrdost, zkrátka na mě to působí studeně, ale možná je to jen pocitově. Laminát, ač jsem ho od začátku zavrhovala, bude asi tím nejlepším řešením. Opravdu ten vinyl, není u nás vyzkoušený, nikdo ho ještě tak dlouho nemá, aby mohl říct , i po deseti letech je dobrý. Tak vám prostě nevím. Dostala jsem doporučení na laminátovou podlahu quick step, tak prosím, jestli s tím máte nějakou tu zkušenost , budu vám moc vděčná. Díky.
Odpovědět
Profilova fotka
@pouta nám to podlaháři nakonec taky nedoporučili, tedy ten lepený. Takže nakonec půjdeme do klikaného vinylu a to i s korkovou vrstvou. Ten klikaný vinyl tenký prý taky nebude mít žádnou životnost, protože se dělají drážky moc tenké a bude se to rozjíždět. Takže vinyl s korkem...i když to není na podlahovku asi zrovna ideální...ale co do prostupu tepla je to stejné jako laminát...a já laminát nechci v žádném případě...to už si myslím ten vinyl bude víc odolný a míň hlučný.
Odpovědět
Článek se načítá
No právě vinyl s korkem se na podlahové topení nedoporučuje vůbec, Tak vám nevím,
Odpovědět
Profilova fotka
@pouta proč se nedoporučuje vůbec? Jasné, má vyšší tepelný odpor, čili se bude dýl prohřívat...ale jinak enchápu proč by mělo vadit. Je to stejné jako u plovoučky, ne? Já z toho lepeného mám fakt strach....2 mm je jejich technická norma na spáry...a to je dle mého hodně. Navíc se smršťuje a roztahuje...prostě nikdo neví co to udělá za pár let. Na té HDF desce je to aspoň napevno...nemělo by to nic udělat a podlaha bude teplá i v létě. A ten plovoucí bez korkové vrsty nám nebyl doporučen už vůbec...že prý ty zámky nedrží, protože jsou v příliš tenké vrstvě, takže jedině to ještě nalepit, ale to už bysme byli někde na 1200 Kč/m2 když počítám i stěrku a lepení...a to je už moc silný kafe...
Odpovědět
no asi kvůli tomu tepelnému odporu, nejhorší je , že každý vám poradí co se mu hodí, podlahář s vinylem bude doporučovat jenom zásadně a nejlepší vinyl, ten co dělá s laminem, tak zase tohle je nejlepší, Fakt jsem z toho úplně v koncích.
Odpovědět
Profilova fotka
@pouta tak ti pěkně děkuju...vypadá to, že se opět vracíme do známého kolotče výběru podlahy :-| nakonec se nám to zúžilo na dvě možnosti...vinyl lepený, vinyl klikaný. Vinyl lepený výhody: tenký, odolný, nehlučný, super prostup tepla, jednoduchá výměna při poškození nevýhody: možnost tvorby spár, nutnost dělat stěrku, ne tak teplé v netopném období vinyl klikaný výhody: teplé i když se netopí, nehlučné, netřeba dělat stěrku, snadná monáž nevýhody: špatný prostup tepla, horší výměna poškozených dílů, větší výška, může se rozjíždět pomoooooc :-D
Odpovědět
Taky jsi mi pomohla 8-( . Proboha tak je tu někdo, kdo nám pomůže? :-S Už mě to přestává bavit, však aji po betonu se dá chodit že?
Odpovědět
Profilova fotka
@pouta já asi hodím na beton koberec a bude.... a to já to ještě řeším nadvakrát...protože v patře podlahovku nemáme....tak zatím asi vítězí varianta dole lepený a nahoře klikaný....čili ať bude špatný ten nebo ten já budu naštvaná každopádně :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Profilova fotka
My budeme pokládat na el. podlahové topení do celého domu klasickou lamin. podlahu. Původně jsme chtěli v celém domě vinyl, ale po diskusích se zkušenými jsme od toho dali ruce pryč. Hlavně proto, že jsme ho chtěli i do pokojíčků a pro děti to neporučují - vinyl divně zapáchá a je to prý z hlediska zdravotního nic moc..... :-|
Odpovědět
@lin18 @pouta @nauris ... holky jak to tak čtu, tak to vidím na nějaký kvalitní pvc v roli a bude ... :-x
Odpovědět
Profilova fotka
já být tebou tak zvolím taky laminát ;-) ...zase pvcčko ti na baráku bude působit zbytečně lacinějším dojmem... - taky radil odborník....
Odpovědět
Tak jelikož , už skoro bydlíme, tak jsem to vyřešila následovně, Kuchyň , chodba , technická,wc, koupelna - dlažba, obývák, - plovoučka Quick step, nekřesťansky drahá, ale kvalitní a krásná, ložnice, pokoj pvc v rolích, a Lucijeje ta je snad nejhezčí, takže se toho vůbec neboj, každý chodí a nevěří, že je to pvc.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
@zelvatko chci se zeptat na ten koberec...máte podlahovku a koberec??? A na čem ho máte? Jen na podlaze nebo je ješte pod ním neco plovoucka atd.
Odpovědět
tak já se podělím o dvouleté zkušenosti s lepeným vinylem. Zatím to má za sebou 2 zimy a 2 léta. Níkde není ani 0,5mm spára. Je to stejné, jak když se to položilo. Lepeno lepidlem schönox. Nechal jsem si vzorek a to lepidlo nezaschlo, a tak mi přijde, že na tom ten vinyl "plave". Lepidlo se pořád jako tahá. Měl jsem možnost zkusit vinyl na korku v kombinaci s podlahovým topením a upřímně řečeno to moc netopilo. pokládal jsem i zámkový vinyl, ale bohužel pouze v kombinaci s radiátory. Plovoucí podlahy nedoporučím. Hlučné, válí tam chuchvalce prachu a pokud se něco vyleje do spár, obvykle se to vyduje. Koberce existují, ale vždycky je to izolant, stejně jako korek či plovoučka. S klidným srdcem dlažbu, lepený vinyl. Zámkový v kombinaci s podlahovkou zkušenost nemám.
Odpovědět
@carisima podlahovku na takúto krytinu treba dimenzovať = zohľadniť to vo výpočte, aby sa nestalo, že bude pol dňa trvať, kým sa teplo v dome prejaví
Odpovědět
@carisima ten koberec je položený přímo na anhydritu
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Profilova fotka
Ahoj, jestli mohu doporučit, tak vinylovku, protože to mnoho nesporných výhod - je to kdykoli demontovatelné, voděodolné, dobře tepelně vodivé, jednoduchá montáž, protihluková ochrana(v panelácích např.). Vím o čem mluvím. A mohl bych pokračovat dál a dál .......... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dlažba-nejlepší vodivost tepla vynil i plovoučka jsou taky dobry,u plovoučky trvá podle mě déle než teplo projde.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak co se týče hlučnosti u vinylu: kamarádka bydlí v bytě, kde sousedi nad nimi pokládali novou podlahu. Slyší tam spadnout pomalu i špendlík. Když zjišťovala, co mají za podlahu, tak lepený vinyl. Tak, babo raď :-.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Děláme si podlahové vytápění..voda.. a řešíme co na podlahu,,dlažbu nechceme studí a je tvrdá,vinyl neznám zatím se přikláním ke dřevěné podlaze tlouštka 1,5mm.Chci se zeptat mate někdo doma podlahové topení a dřevěnou podlahu?
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?