Jaký je rozdíl mezi vinylovou a PVC podlahou?

Profilova fotka
Dneska jsem pročetla toho spoustu a jsem z toho dosti zmatená, vím, že vinyl je taky z pvc, ale nerozumím tomu, proč někdo nabízí vinylové podlahy a pvc podlahy, když mě přijde, že je jakoby jedno a to samé. Moc děkuju . - )
Odpovědět
Profilova fotka
Tak též tomu nerozumím :-D PVC- . Polyvinylchlorid to už jsme všichni měli na základce..a ted je tady pvc a vinyl :-D :-D Dejchá to na mě dobrým komerčnim nápadem: PVC nazvu vinyl,nějaká přísada k tomu,aby to teda nebylo uplně to samé a nastřelim to o 300kč za metr...
Odpovědět
Profilova fotka
tak já přidám jenom z mojí resp. tchyniny zkušenosti - v předsíni má PVC(=lino, aspoň tak jí to bylo řečeno) - poměrně měkké, když něco ostřejšího upadne, udělá to díru. Vinyl - tvrdý, bez té měkčené vrstvy, odolnější, když něco ostrého upadne, tak se to tam nezabodne. Ale určitě to někdo jiný vysvětlí ještě lépe.
Odpovědět
Profilova fotka
Ale i lino-pvc může být tvrdé.. :-D Možná že vinyl zní lépe!
Odpovědět
@vroninka22 Je to to stejne, ale oboje je zpracovane jinou technologiou a vysledkem je jina tvrdost a tloustka materialu, a tim i odolonost:) aby to nebylo tak lehke, tak je vinyl i lepici, ale i takovy, ktery vypada jako laminat a zaklikava se. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
No ano vzdyt to rikam,je to normální PVC ale lepší( tvrdší) a stojí to o 300 víc :-D linee chceš mi říct,že vinyl je lepící a PVC ne???Jen pro info...známý mého přítele vlastní koberce BR...nechci uplně jmenovat:)))a když jsme pořizovali nahoru novou podlahu,tak jsme tam byli na výzvědách. naše představa byla-dlohé a široké prkna,bez takovejch těch čar napříč(4v spára :-D)řekl,že pokud si vybereme nějaké lino,že nám ho u nich nechá nařezat na dlouhé pruhy a ty se nalepí na zem...nebo pokud jsem hračička nechá mi to nařezat na pruhy velké jako jsou lamely z plovoučky a můžu si to polepit:))))))))))a mít -a ted teda nevim,vinyl-clic,lamino -clic,PVC-clic:)))Nebo že je vinylo-laminát???To nevypadá jako laminát-on to laminát je,akorát polepenej tim vinylem...zjednodušeně řečeno.
Odpovědět
@helik007 ne, ne, jen jsem prave chtela rict, jak pises sama, ze u vinylu mas i ten click. PVC jsem az tak moc nezkoumala...Co mate nakonec? Ja jsem hledala laminat a kdyz jsem videla, ze jsou schopni laminat prodavat za cenu original drevenych podlah (950 Kc/m), tak jsem si rekla, ze dnes uz nik nevi, co chtit za to, co prodava...
Odpovědět
Profilova fotka
Máme laminát:)) a to z Bauhausu ...nemůžu si pomoct,ale to PVC v ložnici mi je nějak proti srsti:)) A prcek má taky laminát,nahoře to až tak frekventovaný neni,tak by to mohlo nějakej čas vydržet....stejně furt něco měnim,buduju,tvořim...takže mi rupne v palici a klido to za rok vyházim:)))Nad podlahou dolu pořád váhám...mam interier hm,něco jako Vintage a podlahu chci něco jako bílou -šmouhatou.nahoře ta z bauhausu je taková,ale to si fakt netroufám dát dolu.Opravdu,kvalitní to moc neni...
Odpovědět
Profilova fotka
..nám bylo řečeno, že jde v podstatě o to samé, jen pvc se prodává v rolích a vinyl v lamelách. Možná někdo po boomu lamina vymyslel tento způsob na oživení trhu s pvc a vinyl se teď taky stal dost módní záležitostí - imho :-) My si budem dávat o d každého kousek:D (dlažba, koberec, pvc, vinyl - ten z důvodu, že jsem do kuchyně nenašla nic, co by se mi vzorově líbilo víc, než zrovna ten druh vinylu, jinak by jsme asi zůstali u pvc)
Odpovědět
Profilova fotka
Ja myslim, ze vinyl je pevnejsi, ale je drazsi. Navic na udrzbu je vinyl mnohem lepsi a vic vydrzi. Ja ted budu rekonstruhovat obyvak s kuchyni a dame si tam vinyl.
Odpovědět
Profilova fotka
Takže jsem včera mluvila se známou, co má obchod s podlahami, takže PVC a vinyl je jedno a to samé. Jen vinyl je v pásech, PVC se dává v rolích, technicky to má samé dobré vlastnosti, kvůli kterým si lidé vinylovou podlahu berou, nevýhodou vinylu v páscích, je to, že pokud někdo chce světlejší pdolahu, po čase se tam mohou udělat mikrospáry, které jdou vidět a hromadí se mezi nimi prach a bordel, proto je lepší si nebrat páskovaný vinyl a raději v roli. Vinylová podlaha je tvrdší a v PVC má textilní vložku, v dnešní době má i některá "vinylová pdolaha", taky záleží na tom jaký je povrch, pokud je nutné dát hodně stěrky, řekla mě, že je lepší si dát vinyl v roli, má prý lepší narovnávací vlastnost. Ale technicky je jedno a to samé jen vinyl je dělaný jinak technologicky. Údajně je dnešní PVC ve srovnání s linem, na lepší úrovni.
Odpovědět
Profilova fotka
kentrile...dobře děláš,dej si tam PVC jaké chceš...at je to vinyl,polyvinyl-hlavně,at jsi sokojenej :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
PVC a vinyl je vyroben ze stejného materiálu jen s tím rozdílem, , že marketingovým tahem z polyvinylchloridu vynechali pár písmen a je to vinyl. Je důležité co chcete mít doma. Pokud chcete , aby Vám vydrželo , že Vám něco upadne a oželíte tvrdost podlahy volte vinyl. pokud chcete, aby bylo příjemné na chůzi a o něco teplejší volte PVC s nášlapem 0,4 mm stejný nášlap má i vinyl, ale nemá měkčí spodní vrstvu. Tato vrstva musí být tužší ne hodně měkčená, ta se lehce prorazí. Jinak oba typy musíte lepit. U vinylu protože je v lamelách se časem mohou vytvořit mikrospáry, použitím nebo rozdílnou teplotou v místnosti. Vinyl je o cca 250,¨ dražší než lepší PVC (kolem 300,-/m2). Mám doma PVC tloušťku 3,7 mm a nášlap 0,4 mm a jsem velice spokojen. Žádné spáry lehce setřeme a to pohodlí k nezaplacení. Jinak každý kdo přijde k nám nevěří, že je to PVC.Máme typ LUPPITER a je fakt super.
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Profilova fotka
doporučte, prosím, dobrou a kvalitní značku PVC/vinyl do jídelny - děkuji x-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@ala1970 ano, je velmi důležité někoho chytat za slovíčko. Kdybych to měla tenkrát napsat úplně dopodrobna a technicky/chemicky správně, tak tomu možná tazatelka ani nebude rozumět. Bude tedy správně pro laika popsané: lino = velmi často používaný obchodní název pro pvc, ač tedy nesprávně. Pak je také ještě vinyl, přírodní lino, marmoleum,........ Aby se tady člověk už bál cokoliv napsat, aby nebyl napadnut pro nedostatečné vědomosti čehokoliv :-.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 2 letech
1
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?