Jaký máte názor na dlažbu v obývacím pokoji?

Máme v obývací místnosti naplánovaný krb a zároveň francouzská okna s průchodem přímo do zahrady, dlažba by tedy byla jistě praktická. Bojím se však, že bude působit moc chladně, neútulně... Jaký na to máte názor, zkušenost?
Odpovědět
Profilova fotka
Máme také dlažbu kvůli krbu, ale pod sedačkou máme daný velký kusový koberec ,dlažba je opravdu dost studená ale v létě jí oceňuju a když se topí není nic lepšího protože opravdu občas nějaký uhlík vypadne. Ale hodně známích mají dlažbu pouze u krbu a pak třeba lino. Opravdu záleží taky na tom jaká dlažba bude a taky je možnost dát pod ní podlahové topení takže možností je dost.
Odpovědět
Profilova fotka
Kamarádka má také dlažbu v celém obýváku+ kuchyni - dlouhé úzké obkladačky s dekorem dřeva. Vypadá to moc krásně, v zimě je to super, když je pod tím zaplá podlahovka, všechny návštěvy sedí na zemi, je to teploučké. V létě to příjemně chladí, když je venku pařák. Ale na jaře a na podzim, kdy není venku žádné vedro, ale topení už není puštěné, je to opravdu hodně a hodně studené a nepříjemné. Je to asi na zvyku, ale já u nich vždycky v tu dobu hrozně mrznu od nohou.
Odpovědět
My dáváme dlažbu do celého obyváku, stejnou jako do kuchyně, chodby, sociálek, jídelny, nelíbí se nám dělení tam taková podlaha, tam taková, tak aby to bylo sjednocené. I kvůli krbu, ale pod sedací částí bude koberec. Nevypadá to studeně, a neútulně už vůbec ne, dlažba je v teplé barvě, a s kobercem i ta ozvěna odpadá. Neboj se toho
Odpovědět
my osobně pujdeme z tohoto studeného,neútulného důvodu do vinylové podlahy.Byla jsem u kámošky na návštěvě v novém domě v květnu,měli v OP dlažbu a opravdu to na mě působilo studeně a chlad od země byl nepříjemný:-(
Odpovědět
Profilova fotka
Na me jednak pusobi dost chladne a pak bych se tak bala hluku. Zvuk se od ni odrazi nejvice ze vsech povrchu a nedovedu si predstavit, ze se pusti televize a do toho budou stebetat deti. Zazila jsem to na dovolene a bylo to dost neprrijemne.
Odpovědět
Byli jsme se podívat u známých a měli dlažbu.Hodně se mi líbilo to,že vlastně všechny "veřejné" místnosti působily jednolitě díky tomu,že měli jen jeden druh dlažby.V osobních pokojích,jako je dětský,ložnice,pracovna pak měli plovoučku.Takže z vizuelního hlediska bych se toho vůbec nebála,vypadalo to opravdu hezky.Ale je pravda,že ještě nemají děti.A to se přiznám,že se mi už líbí méně,protože když vidím,že naše slečna vysedává hlavně v obýváku na zemi,kde vytahá všechny hračky....Ale jak tady už někdo psal,dá se to určitě vyřešit kusovým kobercem.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Dobrý den, taky zastávám názor,že dlažba je studená...my jsme si nechali udělat podlahu z parket a znovu mohu doporučit firmu A+A Hoko http://www.parketari.cz/. Miluju dřevo a přírodní materiály a parkety mi prostě připomínají starší časy :)
Odpovědět
Profilova fotka
Jak píše @petrasafr - mimo topnou sezónu - jaro, podzim - je to otřes... Vizuálně to vypadá sice hezky, ale interiér na mě působí studeně (i v případě, kdy se jedná např. o imitaci dřeva). Mám malé děti, které se pořád válejí po zemi, takže i z tohoto důvodu bych si dlažbu do obývacího pokoje prostě nedala ;-)
Odpovědět
Dlažbu (přírodní kámen) bych chtěla po celém domě. Ideální, pokud člověk plánuje podlahové topení
Odpovědět
Profilova fotka
Pěkná dlažba, pokud bude podlahové topení je ideální řešení. Kdyby to u nás bylo proveditelné, tak by byla snad všude :-).
Odpovědět
Profilova fotka
Mame dlazbu naprosto vsude, dole je jednolita svetla, v patre je jednolita hneda. Krom maleho ditete, mame doma taky 2 velke psy a jakykoli jiny typ podlahy by proste neprezil a byl doskrabany, navic s nasi malou nicitelkou je to prakticky opravdu zaruka. V dobe realizace navic nebylo moc financi, takze je to bez podlahoveho topeni a i tak je to v pohode. Mala ma ve svoji hraci casti poskladane penove ctverce, ty ma spousta lidi tak jako tak, at uz dlazbu ma ci nikoli. Pro dite se to da vyresit kusovym kobercem, dekou, penovyma puzzle atd. - moznosti je spousta. Pokud si date podlahove topeni, bude to urcite idealni, ale i bez nej to jde. Dneska uz jsou opravdu navic i krasne drevodekory atd.
Odpovědět
Dlazba je fajn, pokud topis podlahovym topenim. Ale secti si mesice, kdy netopis a dlazba je opravdu neprijemne studena, pokud na ni treba nesviti slnko a pod. Ja do bytu a k malym detem nedoporucuji. Vidim to i ted v koupelce. Mame vyple podlahove topeni a musim tam mit papuce, jinde mohu klidne chodit bosky. Ano, dlazba - idealni reseni na podlahove topeni, ale pouze pokud JE ZAPLE. Jinak nedoporucuji z hlediska komfortu.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Hlavně kvůli psům máme dlažbu v celém domě už 4.rokem a nemám s tím žádný problém...Není studená ani,když se netopí,naopak jsem v to doufala, že se mi na ni budou psi chladit a ani náhodou,bez přezůvek doma ale nechodíme ani jsme nechodili ať jsme předtím v bytech měli jakékoliv podlahy a syn to samé.Často hlídám děti kamarádkám a ty si to chválí, že se u nás naučily si děti dávat na sebe při hrách větší pozor, přeci jenom, když spadnou na koberec a pak na dlažbu, tak je rozdíl v tvrdosti přistání... ;-) Nemít ale psy a nežít v domě,ale v bytě,tak si dlažbu na podlahu nedám a budu volit něco jiného.
Odpovědět
Moji rodiče mají dlažbu v obýváku a kuchyni, v pokojích koberce. Bez podlahovky. Chodí se v pantoflích a mě to tedy nevadí. Pod konferáky mají u gauče kusový koberec (hlavně pro mimina/vnoučata na hraní), ale jinak bez problému. Dobře se to udržuje, tam se žije hodně na zahradě, venku, takže se ten bordel bud vysaje (vyroombuje) anebo setře a hotovo. Klidně bych si to asi taky dala, být starší ročník. Teď máme plovoučku a v kuchyni dlažbu a problém s tím nemám;-)
Odpovědět
Profilova fotka
v obýváku s kk máme taky dlažbu, v zimě to nevadí, máme podlah. topení, nejvíc studené je to v tom dubnu/květnu, kdy se už netopí a venku ještě není takové teplo, ale jsme zvyklí chodit v papučích nebo teplých ponožkách, takže to ničemu nevadí - v létě je dlažba naopak moc příjemná. A hlavně je dlažba úžasná na údržbu. Z obýváku se jde přímo na terasu a jelikož se manžel i dítě někdy neobtěžují sundat boty, když pro něco jdou, tak to člověk jen setře a je klid...já bych šla do dlažby zase ;-)
Odpovědět
sama se teď rozhoduju jakou podlahu dát do obýváku. Pocitově se mi dlažba nelíbí, jak už tu psalo mnoho lidí nademnou, působí to na mě chladně, neútulně. Navíc, až budeme jednou mít malého caparta, bude se válet na zemi (pravda, dá se to řešit dekou, koberce, puzzle), ale třeba představa, že se mi na té podlaze natáhne a bouchne se do hlavy... u mě vede lino.
Odpovědět
Ahoj, já měla v dřívějším bytě jen dlažbu a byla jsem z toho nešťastná. I když jsem měla kusový koberec, pořád to prostě bylo nepříjemný. Teď mi vadí dlažba i v kuchyni a předsíni. Už se těším, že v novém domečku kam to půjde dáme něco jiného. Prostě to pocitově není útulný. Ale taky dost záleží na typu dlažby. Určitě matnou, určitě neutrální barvu a stoprocentně kusový koberec. Za mě tedy ani náhodou, ale je to věc vkusu a určitě s tím může být kdokoliv jiný spokojený.
Odpovědět
Profilova fotka
dáváme také dlažbu, nejen kvůli krbu, ale hlavně i vstupu přímo do zahrady, už vidím jak naše holky lítají z písku rovnou domů a kamínky z nich padají, plovoučka by to asi dlouho nevydržela... :-)
Odpovědět
Měla jsem tu možnost strávit několik týdnů v bytě, kde byla na podlaze pouze dlažba ve světle šedém odstínu a moc dobře se to udržovalo. Dveře byly bez prahů a tak stačilo vše zamést, vytřít nebo vysát. V parném létě ideální. Na terase jsme měli dětský bazén a případné šlápoty od mokrých nohou se nikam nevsákly. Do svého bydlení chci také dlažbu.
Odpovědět
Mají kamarádi a mě to přijde hrozně neútulné:-( studené, ale záleží na provední ;-)
Odpovědět
dlažba je praktická, ale opravdu studená a tvrdá záležitost. Pořídila bych si ji jedině, kdybych neměla děti. Naše děti těžko donutím sedět jen na kusovém koberci a o tom, že by si mohli na ní rozbít hlavu, když třeba malá spadne z gauče ani nemluvím.
Odpovědět
Mne dlazba jiz od pohledu prijde chladna a nekomfortni. V obyvacim pokoji nedoporucuji.
Odpovědět
my měli a nevadilo nám to, měli jsme přes to u sedačky kusový koberec, do stylového interiéru mi to pasuje :-) ale není nad dřevo, jen ta cena je pak jinde :-N
Odpovědět
mne už aj v kuchiny a v kúpeľni vadí, nie ešte v obyvke. je chladná, musíme nosiť papuče, čo ja neznášam. všetko na tom vidno :/
Odpovědět
dlažba je studená :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Záleží na typu domu. V novostavbě se mi dlažba všude nelíbí. Je studená (určitě se netopí celý rok) a tvrdá, navíc do spár se dostane špína a huř se čistí. Ale ve starém době, kde jsou obytné kuchyně, tam se mi dlažba líbí a působí stylově.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?