Jaký máte názor na Novilon a Plovoučku?

Profilova fotka
Ahojky. Budeme stavět domeček a přemýšlíme o krytinách na podlahy. Koberce v žádném případě nechceme, uvažovali jsme o plovoučce. Ale bylo nám doporučeno zauvažovat také o Novilonu. Proto se obracím na Vás - jaké jsou Vaše názory? Plovoučka či Novilon? Proč ano a proč ne? Díky moc za názory ;-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
lucikk: myslim ze je to spis o tom co se ti vic libi a taky o cene. Neda se rict co je spatne a co ne... taky chci Novilon - do chodby novilon a do mistnosti bud plovoucku a nebo taky novilon a nebo mozna koberce ale do chodby urcite dam Novilon
Odpovědět
Lucikk: Taky budeme mít Novilon (Viva) a to v chodbě. chtěli jsme PVC i do kuchyně, ale nakonec jsme vybrali plovoučku, pač jsme si nevybrali do kuchyně odstín a barvu, aby se to hodilo k lince. Výhody nevýhody? Koukni do diskuze Přestavujeme dům a byt/plovoucí podlahy na můj příspěvek nebo na novilon.cz nebo ohledně údržby na prachovymop.cz.
Odpovědět
Profilova fotka
my bydlime v panelaku a v chodbe i v kuchyni mame novilon (nova.. myslim :-N )mame to 5 let a vse je jako nove,.. nemam k nemu jedinou vyhradu,... snad jen pri stehovani dat pozor, protoze kdyz se lino skrabne, tak je hold po nem. jinak lino vydrzelo veskere pady a narazy nadobi v kuchyni bez ujmy,.. udrzba je jednoducha, vyluxovat a vytrit, zadne fleky na nem nejsou,.. vse je ok ;-) ted budeme stavet baracek a novilon si chci dat do kuchyne, jidelny i obyvaku.
Odpovědět
my mame taky novilon, meli jsme asi rok plovoucku a bylo to katastrofa musim rict a to jsme meli vcelku kvalitni, novilon mame skoro vsude a nemuzu si stezovat,je to bomba na uklid :-)
Odpovědět
Profilova fotka
no tak to je super, to jste mě potěšily :-) díky za info ;-) vypadá to, že si ho dáme do chodeb... do kuchyně normálně dlažbu a do obýváku plovoučku... ještě jsou otázkou dětské pokoje, pracovna...
Odpovědět
Caute zeny, vdaka za tuto temu, aj nam sa ponuka novilon, no ale ja som myslela, ze to nie je az take fajn, pozriem na web
Odpovědět
My rekonstruujeme a do kuchyně a chodby přijde na sto procent dlažba, jsem tak zvyklá z domova a stejněk tam budem chodit v papučích, takže to že je studená, nám nevadí, no a přemýšlíme nad tím, co dáme do ložnice, šatny a obýváku. Koberce moc nechceme, leda takové ty malé koberečky třeba před postel nebo pod konferenční stolek. Novilon je klasické lino a nebo nějaké kvalitnější? Vytlačí se do něj např. nohy od stolku, skříň atp.?
Odpovědět
Novilon je jedno z těch kvalitnějších podlahovin. Mám ho doma ve vstupní hale, kde se přezouváme a je úplně bez problémů. To co mám doma nemá tzv. paměť. To je, že se otlačená místa nevyrovnají. Ale pokud tam nestojí těžká skříň na nožkách, nic se nedějě. Do ložnice a obýváku by to mělo být bez problémů.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky plánujeme novilon do kuchyně. Teď mám klasické lino a do jiné krytiny bych nešla (myslím do kuchyně). Původně jsem chtěla plovoučku, ale hned první týden se mi v kuchyni rozbilo plato vajec a karton mlíka.. Takže to byla dobrá volba :-) U plovoučky bych něco podobnýho asi nerozchodila :-D
Odpovědět
tkže když to dám do obýváku a na to nábytek, který pak budu chtít přemístit, tak tam ty otlačeniny budou vidět?
Odpovědět
Když ten nábytek bude hodně těžký, tak tam ta otlaky budou vidět. Ale není to tak hrozné, částečně se ty otlaky vrátí, ale ne úplně. Novilon který má tzv paměť se jmenuje Traffic nebo Structura, ale je trošinku dražší
Odpovědět
Baby,neviete kde by som si tento Novilon na slovensku vedela pozriet...teda na stranke su len nejake miesta,napr. v Bratislave nic!diky
Odpovědět
Článek se načítá
Taky máme Novilon, tu Vivu, jak jsem psala dřív. přijde mi dost měkký. Když tam postavím kýbl s vodou, vymačká se kruh a je tam min. několik hodin. Te´d dokončujem rekonstrukci, na chvíli jsme tam opřeli vysazené dveře a to byste koukali ty dolíky. Doufám, že se to ještě trochu spraví. A přijde mi, že se na tom víc drží prach než vedle na plovoučce. Bojím se, že budu otrokem téhle podlahy. No, uvidíme.
Odpovědět
Profilova fotka
Nemáte někdo zkušenosti s linoleem od firmy Tarkett? Byli jsme se dívat na Novilon a tohle nám nabídli jako altermativu srovnatelné kvality a je levnější a má větší výběr dekorů..
Odpovědět
Zdravím všetky babenky, ten NOVILON alebo lino lepíte, alebo iba kladiete na podlahu a ukončenie /pri stenách/ ako ?Ď. 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky všem! Také uvažujeme o Novilonu do kuchyně a obýváku a možná i do ložnice. Chci se zeptat, jestli jste si ho dávali pokládat od odborníků nebo sami? Může to vůbec položit laik, aby to něco vydrželo a nebyly tam např. boule? Asi je lepší připlatit za odborníka, co? Jo a taky - přežije Novilon pejska? Díkes.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, mame Novilon v dome, ktery uz jsme takto vybaveny koupili. Mame ho v kuchyni, obyvaku, loznici. Prave pro pejska si myslim, ze je super, urcite lepsi nez plovoucka nebo drevo, kde by se clovek musel bat o drapance. V prizemi mame vzor Nova dubove drevo (podle netu 5112 nebo 5128) a vypada to super, ma to i jako strukturu plastickou, vetsina navstev si mysli, ze je to opravdove drevo a podlahu moc chvali. V patre mame nejaky svetlejsi vzor (nedokazu identifikovat) a to uz nevypada tak dobre, pusobi to umelohmotne jako klasicke lino. Udrzba je pohodova, zadne smouhy na tom nejsou videt. Otlaceniny tezsi kusy nabytku delaji.
Odpovědět
Profilova fotka
mishabv-díky moc za rady. Myslím, že už jsme teď pevně rozhodnutý pro novilon. díky i za tipy na vzory, právě jsem o tom taky přemýšlela. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak nakonec máme taky novilon nova a jsme moc spokojení. Pokládali jsme si ho sami, nic na tom není, chce to jenom trošku zručnosti. Ukončení u stěn je nejlepší nějakou lištou ve stejné barvě..
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, jde pod NOVILON podlahove topeni?
Odpovědět
to by aj mna zaujimalo,da sa tam pod to pouzit podlahove kurenie???
Odpovědět
Ahojte, ano pod Novilon sa da pouzit podlahove kurenie. Inak je moznost z ich stanky si zadarmo objednat vzorky 4 designov. Mne to prislo velmi rychlo a zadarmo :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj! Taky jsem si objednala vzorky novilonu a přišly mi asi do týdne. Měla jsem radost, takhle už nikam nemusím, vybrala jsem, objednám a je to....Taky budeme mít pod novilonem podlahové topení, takže v pohodě!
Odpovědět
Profilova fotka
Podlahove topeni pod novilon jde, ale dochazi pak ke zbytecnym tepelnym ztratam, idealni je samozrejme dlazba nebo vubec neidealnejsi zaliti betonem. Treba tepelne cerpadlo protopi novilon celkem bez problemu (i dubovou podlahu, kdyz na to prijde), ale date vic za topeni. Nevim, jestli u jinych kamen neni potreba zvysena ucinnost.
Odpovědět
se zájmem čtu Vaše příspěvky,neboť uvažuji také o tomto linu do haly obývací.Existuje však i spoltex a možná i další.Zkuste zaadt spoltex a uvidíte velice pěkná lina,připomínající prkna a parkety. Viděla jsem teď njaké podobné lino v chatce ve Franciii.Plovoucí podlahu už bych nechtěla,je studená,tvrdá a pejskům po ní klužou packy
Odpovědět
Profilova fotka
koukala jsem na ten spoltex,.. ale nic moc.. novilon je spicka ;-)
Odpovědět
A co takhle Tarkett? Viděla jsem kompletní katalog a chystá se na mě obr bedna se vzorkama PVC a přírodního lina. Taky mají hodně slušný výběr.
Odpovědět
novilon je špička.. ale hlavně v ceně.. byli sme v brenu a tam sme se ptali na různe lina.. a jedna firma vyrábí lino v kvalitě Novilon Nova, ale za třetinovou cenu!!!Takže m2 ne 2tis. coz je super a jdeme do něho.. Jen si teď nějak nemůžu vzpomenout na název té fírmy a lina.. Ale to je jedno, strašně nás v tom obchodě potěšili a nadchli, protože v novilonu by mě jen obývák stál 18tis a bez nivelačky.. a tak budu mít za tuto cenu všechny pokoje hotové.. :-))
Odpovědět
Profilova fotka
2000 za m2? novilon stoji max 639Kc za m2...
Odpovědět
Můžu se zeptat v čem je Novilon špička?
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?