Jaký polystyrén do podlahy?

Ahoj, mám na Vás takovej dotaz. Jen na úvod bych řekl malej příběh když se budete ptát proč. Máme RD kde jsme měli vše naplánované a vše klapalo ... náš soused ze zhora nám udělal plotek ( teď ) takovou že nám stínil do oken. Takže jsme zvedli celí dům o jednu šáru, tím nám vnizkl na výšku cihly ( heluz ) volný prostor a potom až skladba podlahy 18cm ( podlahové topení ) Teď ta hlavní otázka, jakým polystyrénem máme vyplnit prostor na výšku cihly aby se nám to nezhroutilo časem nebo si to nějak nesedlo a byl opravdu pevný a na tenhle polystyrén pak budeme dávat klasickou skladbu podlahy s vodním podlahovým topením. Děkuji moc za rady. Zdeněk
Odpovědět
Profilova fotka
@zdenna mas li dost penez pak xps. Ten ma nejvetsi odolnost v tlaku. Ale myslim si ze by mel stacit i eps 200-250s. Dal bych silnejsi vrstvu betonu/anhydritu.
Odpovědět
Máš namysli tenhle že? Polystyren Styrotrade EPS 200 S http://www.stavbaonline.cz/styrotrade...
Odpovědět
Tak minimálně EPS 150s. Ono se to nezhroutí jen pod nižším číslem zatížení, ale spíše může podlaha klesnout nebo se zlomit pokud mezi EPS a spodní vrstvou,většinou hydroizolací budou hluchá místa.
Odpovědět
Polystyren bude celoplošně po celé podlaze.
Odpovědět
XPSko by som nehrotil, obvykle davaju firmy EPS 100S, ono to staci a fakt zalezi od prevedenia. Vacsina ludi nevyrovnava vrstvu po hydroizolacii (ten pokles moze byt v radoch milimetrov ak vobec a v tomto ohlade je jedno ci das XPS, 100S alebo 200S...), niekto to ale vyrovnava nivelakom (drahe), alebo pieskom. my sme volili EPS 150S a na vsetky miesta okrem pod krb to bude bohate stacit. pod krb pojde XPS, nato beton (miesto anhydridu). hlavne sa vyvarujte systemovym doskam u podl. topeni, to je to najvacsie zlo
Odpovědět
Hlavně pro mě je důležité co dát na výšku cihly aby to vše bylo OK pak až skladbu podlahy..
Odpovědět
polystyrenu mozte dat kludne 40 cm
Odpovědět
Pokud se nepletu tak cihle heluz mají rozměr Rozměry (DxŠxV): 247 x 300 x 249 mm takže volný prostor mezi teď betonovou podlahou a jako podlahy kde by měla být je 249 mm takže bych musel udělat dvě prokládané vrstvy abych to všude zarovnal na rovinu s jednou šárou cihel.
Odpovědět
@zdenna takze 25 cm + 18 cm do cistej? tak to vychadza - hydroizloacia+ radonka + 36 cm EPS, cca 6cm anhydrid, 1 cm napr. dlazba Polystyren treba urcite ukladat krizom cez seba. Budete to robit sami,alebo nejaka firma?
Odpovědět
@akoinac přesně tak .. mi budeme pokládat jen ten polystyrén 25 cm pak firma. Dlažbu dávat nebudeme bude všude vinyl. V koupelně v technické dlažba ale to už nehraje roli. Jde o nakoupení a položení polystyrenu na těch 25 cm ..
Odpovědět
@zdenna ak bude robit zvysok firma... nechajte si to urobit od nich cele. Doporucujem to z dovodu aby sa vam potom "nekrutili" v pripade nejakej reklamacie a nevyhovarali sa nato, ze cast prace ste urobili vy a preto sa deje to a to... polozenie polystyrenu je (by mala byt) zanedbatelna polozka pri vyuctovani vicepraci.
Odpovědět
@zdenna S tou dlažbou pozor. My máme vybranou dlažbu do koupelny, technické a WC, která má sílu 10,5 mm a kterou doporučují lepit na zub 10 mm a více. My chceme mít komplet bez přechodů mezi dlažbou a plovoucí podlahou, takže nechávám pro finální vrstvu podlahy 25 mm, kvůli dlažbě, plovoucí podlahu dorovnam k dlažbě podkladnim mirelonem potřebné tloušťky.
Odpovědět
Článek se načítá
@akoinac @specnaz84 Jdu objednávat polystyren .. mám objednat EPS 100 Z nebo EPS 100 S nebo EPS 150 S Jedná se na podlahu do jednopodlažního RD , co jsem se tak dozvěděl tak EPS 100 Z by se měla dávat do garáží kde na tom stojí auto, což v RD nehrozí tak co by bylo lepší. Ostatně EPS 150 S je nejdražší a je to docela ranec tak jestli to není zbytečné.. Poraďte prosím děkuji.
Odpovědět
Eps 100 má zatížení 2 tuny/m2 s menším jak 2% stlačením. Napuštěna vana má 300 kg. Vůbec bych se eps 100 nebál, jen jak jsem psal, největší chyby jsou ta hluchá místa, ty se propadají, praská a klesá podlaha. http://www.isover.cz/vyvarujte-se-zak...
Odpovědět
@zdenna EPS ja som daval dole EPS 150S a do patra EPS100S. Myslim si, ze tej 100 sa bat nemusis, ale co sa tyka prikladu z vanou tak ten by som zrovna neuvadzal, nejedna sa totiz o zatazenie plosne, ale bodove. Ovela dolezitejsie ako vyber EPS (ci 100 alebo 150S) je ale rovnost podkladu na ktory sa EPS bude pokladat. Neviem ci to budes robit sam alebo nie, ale postraz si, aby polystyren priliehal k podkladu (spodnej podlahe) pokial mozno na 100%. ja som vyrovnaval pieskom.
Odpovědět
@akoinac S tou vanou ale nezapomínejte, že bodové zatížení ano, ale mezi vanou a eps je ještě roznaseci vrstva - beton, adhydrit, OSB atd. Tato vrstva roznese zatížení, takže na eps už netlačí pouze přímo bodově.
Odpovědět
@specnaz84 @zdenna oprava a omluva, je to tak ako hovori Specnaz84
Odpovědět
Ok objednám EPS 100 S díky moc za rady ;-)
Odpovědět
Ještě mě zajímá jakej je rozdíl v zatížení EPS 100 S a 100 Z .. Z je levnější o nějakou kačku .. Díky @specnaz84 @akoinac
Odpovědět
@akoinac proč se mají vyvarovat systémovým deskám? v čem jsou největší zlo?
Odpovědět
@kamilape okrem cenoveho rozdielu (cca 100Kc/m2) si dovolim povedat, ze nie kazdy si vie spravne vybrat systemovu dosku a kupit nieco taketo viz prilozeny obrazok tak si clovek akurat zadela na problemy. Ten spodny rastr ma tak 5-6 mm a zatazenie sa tak prenasa len bodovo cca 1-2% celej plochy dosky. To zapricinuje postupne sadanie podlahy, nasledne mozu popraskat podlahy ci dlazby. Ako dalsi dovod proti systemovym doskam je podtecenie anhydritu pod dosku, alebo to, ze ked nedas systemovu dosku ale len cisto EPS mas v porovnani lepsie izolacne vlastnosti podlahy bez systemovej dosky...
Odpovědět
jaký je tedy rozdíl mezi EPS "S" a "Z" ?
Odpovědět
Asi objednám tohle: http://www.levnestavebniny.cz/stabili... Jde o to že já to objednám ale firma ( živnostník ) to bude pokládat a já mu pomáhat ;-)
Odpovědět
@zdenna mrkni se na komentář na stránkách co jsi dal odkaz na značení Z a S. Já na podlahy kupoval viz odkaz. Myslím že cena je o dost lepší. Dodávka byla přímo ze styrotradu. Nad 15m3 zdarma. https://www.nonstopstavebniny.cz/2996...
Odpovědět
@miyamoto vu tady je to v celko co jsem nasel o dost levnější. Super diky moc snad to vydrzi a po par letech to nix neudela :)
Odpovědět
Jen se snazim dohledat rozdili a nic moc velke rozdili jsem nejak nenasel v S nebo Z..
Odpovědět
Pismeno Z znamená že sa jedna o základny polystyren, naprot tomu S vypoveda o tom, že sa jedna o stabilizovaný polystyren (při vyrobe). Rozdiel v zatazeni u 100 s/z nieje ziadny ale S-ko je "stavane" na teplotně výkyvy, preto by som např. Na střechu dával určitě S, tak isto aj do podlahy ak bude podlahové kurenie. Z-tko by som použil např. Na zateplenie obvodových stien.
Odpovědět
Ještě jsem našel levnějšího výrobce a to Bachl EPS 100 S Stabil myslíte že co se týče Styrotrade je také kvalitní? Díky
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?