Jaký typ podlahy zvolit? Podle čeho jste rozhodovali?

Přemýšlím, jakou podlahu zvolit do nového RD, koupelna, zádveří, technická m. bude dlažba, ostatní (kuchyně, jídelna, obývací pokoj, ložnice, pokoje) bych chtěla stejný dekor, ale nevím, co zvolit? Podle čeho jste se rozhodovali vy? Plovoucí podlaha quickstep, pvc, vinyl nebo novilon?
Odpovědět
Profilova fotka
tak to mám stejný problém jako vy, také se rozhoduji co si dám do domečku, ale nevím, čekám další nabídku, cena je také určující prvek, ale zase ta podlaha je na dlouho, tak to chci vybrat pořádně a nevím co a jak... dneska dojede další pán, tak se těším..
Odpovědět
@hannyss My budeme mít i v kuchyni a obýváku dlažbu, ale jinou než na chodbě a v zádveří...A ostatní pokoje a ložnici - quickstep - ale dekor zatím vybrán nemáme...:)
Odpovědět
Profilova fotka
Já myslím, že je to hodně individuální. My budeme mít kombinaci dlažby a plovoucí podlahy. Jde o to jestli máte podlahové topení, jakou zátěž má podlaha snést, taky pokud chcete konkrétní dekor, tak ho zrovna nemusí vyrábět atd.
Odpovědět
Konkrétní dekor ne, jen zhruba a to se dělá u všeho... :-) dlažbu nechci... Podlahové topení bude jen někde
Odpovědět
Profilova fotka
my máme zádveří, chodba, přikládací místnost a samozřejmě koupelny na podlaze dlažbu, jinak všude vinyl. V patře ho máme na chodbě + ložnice + oba dětské pokoje v jednom dekoru, takže položený bez jakýchkoliv přechodových lišt. Navíc vylili beton tak přesně, že ani mezi vinylem v chodbě a dlažbou v koupelně nemusí být přechodová lišta. A i mezi dlažbou v chodbě a vinylem v obýváku to vyšlo na výšku přesně, takže lišta být nemusí.
Odpovědět
@petrasafr a na kolik vás vyšel m2? Jste spokojeni?
Odpovědět
@petrasafr Jsou také různé typy tvrdosti?
Odpovědět
Profilova fotka
@hannyss my máme v patře to slabší - menší nášlapná vrstva, bez vé drážky, to vyšlo na 390 kč za m2 plus práce. V kuchyni a v obýváku máme to s větší nášlapnou vrstvou určené do komerčních prostor, to vyšlo myslím 490 kč/m2 plus práce. Plus samozřejmě stěrka, lepidlo, sokly ...
Odpovědět
@petrasafr a nevíš, jestli se dělá stejný dekor v různé tvrdosti?
Odpovědět
Profilova fotka
@hannyss My máme Moduleo a tam se to nedělá. Mají různé kolekce - Global je nejlevnější - nejmenší nášlapná vrstva, nejmenší "prkna", bez drážky. To máme v patře. Pak jsou kolekce Spirit a Amazon - každá má svoje dekory, obě mají tu vyšší nášlapnou vrstvu. Spirit jsou menší prkna. Amazon máme my v obýváku a v kuchyni, to jsou největší prkna, s vé drážkou.
Odpovědět
holky,co je dražší?Plovoucí podlaha,nebo vynilová?
Odpovědět
Profilova fotka
@jaraja To se nedá určit, záleží na značce a kvalitě, plovoučka se dá koupit za 150 Kč/m2 a taky za 2000, to samé i vynil, i když tam je ta horní cena asi o trochu nižší.
Odpovědět
Článek se načítá
@yess99 co máte doma Vy?My se stále dohadujeme,co je lepší.Já tady vyčetla,že vynil je teplejší a lepší na chůzi,měkkčí,tak nevím....
Odpovědět
Profilova fotka
@jaraja Zádveří, chodba, kuchyň, obývák, WC a koupelna máme dlažbu, ostatní plovoučku, ale plovoučku jsem po předchozích zkušenostech kupovala i třeba do ložnice s vyšší tvrdostí, hlavně ne lesklou a hladkou, mám i od různých firem - Balterio, Quick step a Tarkett. Vinyl je měkčí jen když má tu podkladovou měkčenou vrstvu a není ve skutečnosti ani teplejší, jen je to o subjektivním pocitu. Zrovna minulý týden mi to paní v podlahách vysvětlovala. Každému vyhovuje něco jiného, já jsem o vynilu taky uvažovala, ale zamilovala jsem se do jedné plovoučky do ložnice a nechtěla jsem kombinovat 3 druhy povrchů, takže jsem i do zbylých místností dala plovoučku.
Odpovědět
@yess99 díky,snad se rozhodneme správně.... :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?