Jakým směrem položit podlahu?

Profilova fotka
Chtěla bych vás poprosit o názor, jakým směrem položit podlahu. Jestli tak, jak je to na obrázku, nebo otočit o 90 st. Místnost je do L. Na prvním obrázku je to focené z obývací části, v rohu bude jídelní kout a vpravo za rohem kuchyňský. Na druhé fotce je obývací část a schodiště.
Odpovědět
ahoj, myslím, že z estetického hlediska je to celkem jedno, obecně se doporučuje dávat pruhy podle toho, jestli chceš místnost prodloužit nebo rozšířit . u vás by to tedy bylo tak jak je to teď pro rozšíření. Ale myslím, že je to celkem jedno, ten prostor není nijak malý. budete mít jednotlivá prkna nebo nějakou podlahu v rolích? Pokud role, nechala bych si spočítat ve studiu také to, jaké budou zbytky při pokládce tak či tak ( rozdíl může být docela značný).
Odpovědět
Profilova fotka
četla jsem že by měla podlaha směřovat k oknu, my jí budeme mít podél nejdelší stěny od kuchyně k balkonovým dveřím. Já ti nevím, to je asi o pocitu z prostoru... mě to teda přijde takové že pocitově bych to dala opačně, jako po směru pohybu... ale to je fakt jen pocit, třeba to je tou místností.
Odpovědět
Máme oba směry - rovnoběžně i kolmo s dveřma (pokoje jsou čtvercové)- docela mě štve že u plovoučky, když stírám podlahu tak se ten prach usazuje ve spárách. Když ty spáry vedou ke dveřím tak je to pohodlnější, tohle mi dělá u plovoučky, která má přiznané spáry a u dlažby v koupelně, která je s dekorem dřeva a je taková hrbolatá. Jinak bych se opravdu řídila tvarem místnosti, když jde o dlouhý obdélník tak tu místnost chci rozšířit a pruhy musí být podélně s tou kratší stranou, pokud jsou stejné obdélníky do L chtěla bych rozšířit ten který je tmavší v koutě. Nebo popřemýšlet jestli podlaha bude navazovat na chodbě, pak bych se chytla tam.
Odpovědět
Podlaha by měla směřovat k oknům, navíc nám paní v podlahovém centru dala dobrou radu, tedy spíš koukat na to, jaký bude hlavní proud chůze po místnosti, tedy aby člověk chodil po směru prken, a ne napříč, jakoby po pražcích, jestli mi dobře rozumíš :-N Takže u nás by pravidlo proti oknu odpovídalo, ovšem místnost je obdélníková, tedy hrozilo, že ji to bude zužovat a prodlužovat. Nakonec jsme se rozhodli pro radu paní, tedy dát prkna po směru hlavního proudu kroků, což odpovídalo proti oknům, a jsem za to ráda. Chtěli jsme směr udržet v celém domě, toto pravidlo naštěstí pasovalo na všechny místnosti, kromě ložnice, tam chodíme na šířku prken, a utvrdilo mě to v tom, že jsme udělali dobře, když chodíme po délce. V ložnici mě to tolik netrápí :-N
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?