Je dlažba chladná, když není spuštěné podlahové topení?

Prosim o osobnu skusenost, tých ktorí majú v rodinom dome v obývaku nebo v kuchyni dlazbu, jestli je to cez léto moc studené kdyz neni zapnute podlahové kourení? Uvazujeme o dlazbe v imitacii dreva do kuchyne, obývaku a pod... V zime bude podlahové - takze bude od noh teplo. Ale ako potom na podzim, ci na jar...v léte? Nestudí od noh kdyz človek chodí bez papuč? nebo je tu niekto kto dal dlažbu do obývaku a již to lituje napríklad i kvuli tomu chladu? Ste spokojní všeobecne s dlažbou v obývaku?
Odpovědět
1
2
@neyaa_cr Kamarádka má v celém přízemí dlažbu - pro mě to teda studené je. Když se topí paráda, v létě to také jde, ale na jaře a na podzim, když se netopí, tak mě u ní zebou nohy i v papučích. :-D Ale já jsem hrozně zmrzlá, na mě moc nedej. :-D
Odpovědět
Mě ta dlažba naopak do nohou hřeje....co mě studí je lino, které máme na chodbě a lamino plovoučka u našich. Můžu zodpovědně říct, že dlažba (a potom dřevo) teplo udržuje nejlépe. Navíc vypadá hezky, dobře se udržuje, je odolná. Kdyby to nebylo tak drahé, dám si dlažbu ( z kamene) všude.
Odpovědět
Profilova fotka
Kamarádka mají taky v kuchyni i v obýváku a já bych osobně do toho taky nešla. Na jaře a na podzim, když ještě není venku horko, ale už se netopí, je to opravdu studené, navíc hodně tvrdé. Mají dvě malé děti a všude po zemi se jim válí různé deky, podložky, protože děti si samozřejmě chtějí hrát na zemi. Navíc bych se bála, že když mi na dlažbu něco spadne, tak se dlaždice rozbije. Stalo se mi to totiž v bytě, upadl mi v kuchyni na dlažbu hrneček ze Starbucks, hrnečku se nic nestalo a dvě dlaždice se odštíply :-(
Odpovědět
Profilova fotka
My mame dlazbu po celem byte, prave tu, kterou chcete davat vy, tzn. imitaci dreva. Jediny rozdil je, ze bydlime v Italii, takze klimaticky to je u nas o necem jinem. Co se pocitu tyce, dlazba je opravdu studena, mne to je prijemne pouze v dobe, kdy je opravdu horko, jinak nic moc. Bosky nechodim, jen opravdu vyjimecne. Mame male dite, to se vsak po zemi batoli stale a ocividne mu zima nevadi - dali jsme na zem do dvou mistnosti koberce, ale auticka nejlepe jezdi na dlazbe, takze na kobercich jsme, jen kdyz si cteme knizky. Jinak hrozne dlouho mi trvalo nez jsem docilila toho, ze podlaha nespinila - jeste mesice po polozeni se uvolnoval ze spar prach. V nasich klimatickych podminkach bych do toho nesla, jde i o pocit... Ten dreveny dekor je celkem OK, ale treba tchyne ma po celem byte bilou dlazbu, v zime je to vizualne i pocitove led.
Odpovědět
My sme práve kvôli tomu dávali do celého domu vinyl. Na začiatku, keď sme začínali stavať, tak som bola na 100% rozhodnutá pre dlažbu, ale, keď som tu na MS čítala vo fóre dlažba versus vinyl, tak som sa definitívne rozhodla pre vinyl.Či sme dobre urobili Ti ešte neviem povedať, lebo zajtra nám ju budú pokladať. Asi tak po roku budeme vedieť, či to bolo správne rozhodnutie.
Odpovědět
Teda, docela mě překvapuje, jak všichni berete dlažbu jako studenou..zrovna dneska jsem stála na teplé dlažbě v koupelně, příjemně hřála...a vzpomněla jsem si na tuhle diskuzi :-))
Odpovědět
@bayt Keď je dlažba teplá, tak to je v pohode. Ale na jar a na jeseň, keď podlahovka nekúri, tak neexistuje, aby dlažba príjemne hriala. Skôr naopak.
Odpovědět
@jojoh to jo, ale babi žije v horách a podlahovku nemá (v té místnosti s dlažbou není ani pořádné okno). Topí dřívím, ještě i teď, tak z toho může být nějaké teplo v baráku
Odpovědět
My ne, ale kamaradka maji i v kuchyni i v obyvaku. V kuchyni mne to nevadi, prijde mne to normalni. Ale v obyvaku fakt jako ne. Nejen, ze je zima od noh, ale celkove to pusobi studene.
Odpovědět
Já už jenom dlažbu, každou jinou podlahu musím hlídat a trápím se, když se ničí a když mi jí ničí, a to bylo stále.
Odpovědět
@jojoh dakujem, a ako je prosim vinyl odolny ked padne nejaky ostry predmet? je pravda ze sa moze poškodit? hladam proste nieco co vydrzi dlho...aby sa to nemuselo za 10 rokov menit. Ak dlazbu tak tu gresovu ze ked sa odstiepi neni vidno zmenu farby a urcite dlazbu vysokej tvrdosti..nie Rako to ma maximum 5...Ale marazii ci ine kvalitnejsie tvrdostou len zacinaju tam kde Rako konci...preto ta vysia tvrdost i zaisti aby sa neobila. No ale neviem co s tym chladom...To je prave ta druha stranka. A u vinilu je zas prijemny, i pekny...ale zas pocula som ze sa moze trebars i nůz donho nejako zapichnut, ci poskodit..neviem....preto zistujem co by bolo vhodne...
Odpovědět
@neyaa_cr Poškodiť sa môže,treba vybrať vinyl s hrubšou nášapnou vrstvou. A keď sa také niečo stane,/tu na MS som čítala/,že sa lamela dá veľmi jednoducho - asi za 10 min. vymeniť.Treba si odložiť zopár do rezervy.
Odpovědět
Článek se načítá
@neyaa_cr Rozhodně. Já to vidím teď v koupelce, když netopíme v celém domě a studená dlažba není nic příjemného. A na pocit je to rozhodně chladnější než lamino
Odpovědět
Ano je studená.
Odpovědět
Profilova fotka
@neyaa_cr máme dlažbu v celém domě,vzhledem ke stavu naší zahrady a tomu, že máme psy jsem ani o ničem jiném nemohla uvažovat,jakákoliv jiná podlaha by byla po pár měsících u nás na odpis...Bydlíme 4.rokem a jsem spokojena,rozhodla bych se dnes opět tak.Přesně plní ten účel, co jsem od ní očekávala.V létě není studená ani náhodou,to je asi jediné, v co jsem doufala a nepotvrdilo se mi to,takže se psi nemůžou v domě na ni ochladit a to mi docela vadí... Jaro a podzim neumím posoudit,já chodím doma vždy v přezůvkách,ale tipuju, že to by konkrétně mně zima na nohy bez nich od ní mohla být. Nemít psy,netrávit přes rok, co to jde čas na zahradě(z čehož u mě plyne, že se pak kolikrát nepřezouvám, když pak pro něco jdu domu),žít prostě jiným způsobem života,než jsem teď zvyklá,tak si ale dlažbu do domu nedám...asi tak
Odpovědět
Máme dlažbu v celém přízemí - od zádveří až po kuchyň s obývákem v jednom dekoru, abychom zamezily nehezkým přechodům při použití různých materiálů. Já osobně doma nosím přezůvky. Manžel s dětmi chodí zásadně bosky v kterémkoli ročním období. Neměnila bych - za mě naprostá spokojenost.
Odpovědět
@viky007 prosim ta a aky typ dlazby mate aku značku pripadne serii? Prosim a mate i podlahove koureni? Zajimave je i to, ze nekteré dlazby su na pocit teplejšie ked na nich stojite bosou nohou a ine chladnejsie...Napriklad v byte co mame dlazbu v koupelni je prijemna akoby hrejiva ked na nej clovek stoji ma taku specialnu strukturu. Ale dlazbu co mame na chodbe a v kuchyni , hladku, tak ta je chladnejsia...Je to stejny vyrobce RAKO ale ina seria a proste kazda z nich je iná. jestli se mi to jenom zdá alebo to tak moze fakt byt...?
Odpovědět
@neyaa_cr Dlažba je od SIKA - TAHITI béžová 30x60x1 cm. V celém domě máme podlahové vytápění. Přikládám foto, dlažba je tam kousek vidět - je tam i kus koupelny, bohužel teď lepší fotku u sebe nemám.
Odpovědět
@viky007 jeej si zlatá dakujem. Moc príjemné to máte. V celom dome potom je tá istá dlazba co je na chodbe? TAk som rada ze niekto to ma tak, ze mu nevadi dlazba i ked neni zapnute podlahove vytapeni.
Odpovědět
@neyaa_cr V celém přízemí je ta stejná dlažba - vytváří to takový jednotný celek, zvlášť když u nás se dvěře moc nezavírají. Jinou podlahu jsem ani nechtěla, z obýváku je totiž přístup na terasu a dlažba je takový nejvděčnější materiál - dobře se udržuje a hned tak se nezničí.
Odpovědět
@viky007 dakujem, som rada ze tak niekto má. Prosim ta a hore máte ake podlahy?
Odpovědět
@neyaa_cr V patře máme laminát od quick stepu - bohužel už si ale nepamatuju jeho název - přidávám foto, je tam na kousíčku vidět podlaha (opravdu ale jen na kousíčku, předmětem fota totiž nebyla podlaha). Máme zase ve všech místnostech stejnou podlahu, jen děti mají v pokojích na podlaze ještě koberec. Jsou zatím malé, a tak aby to nezničily. Až budou větší, a budou si chtít zaměnit dětské pokoje za studentské, tak se koberce odstraní a podlaha bude jako nová. Stejnou podlahu ve všech místnostech máme zase kvůli tomu, aby nebyly žádné přechody, protože dvěře jsou opět stále otevřené.
Odpovědět
@neyaa_cr teplota dlazby je zavisla na materialech,ktere se pouzivaji pri jeji vyrobe. dlazba z prirodniho kamene, pisku nebo z porcelanu muze byt teplejsi. pokud se pri vyrobe dlazdic prida vice betonu, pak jsou dlazdicky mnohem chladnejsi.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme měli v bytě původní podlahu dlažbovou - rovnou na betonu a byla od toho neskutečná zima. Já osobně jsem chtěla všude koberce, ty ale z praktických důvodů mít nemůžeme, takže jsme zvolili vinyl a jsme naprosto spokojení. Pro mě je to nejlepší a nejelegantnější řešení :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My chceme do obýváku s kuchyní také dlažbu v dekoru dřeva. A to z praktického důvodu - víc vydrží - nebudu dětem muset pořád hubovat, ať se přezouvají, když náhodou vlítnou na terasu a zahradu. Obývák s kuchyní je na jih, takže když bude svítit sluníčko, určitě bude teplá i bez topení, podlahovku mít budeme. Jinak toto řešení s dlažbou znám i od neteře a švagra a studené mi to nepřijde. Každopádně ale doma budeme nosit pantofle, na což jsme zvyklí normálně, protože i v bytě, který jsme prodali, jsme nikde neměli koberce...
Odpovědět
Profilova fotka
Dlažbu máme v kuchyni teď a už bych do ní nikdy nešla....neskutečně studená v létě i když na ni svítí slunko. Taky si myslím, že opravdu není nezničitelná...jak píše @keila...po pár letech užívání jsou v kuchyni praskliny a ulomené rožky...přeci jen právě v kuchyni je největší pravděpodobnost, že spadne něco ostrého či těžkého. Další nepraktickou věcí je, že mokrá klouže...to vzhledem k bezpečnosti dětí také není ideální. No a v neposlední řadě....její výměna je poměrně pracná. Do nového jsme položili vinyl....pocitově teplý i když není puštěná podlahovka, není na něm vidět špína a zatím se nikde nepoškodil a to i přesto, že po něm chodí řemeslnící v botách, řezala se na něm dlažba do koupelen, stavěla kuchyň....
Odpovědět
@keila že nezničiteľná????
Odpovědět
Ono asi fakt hodně záleží na tom, z čeho ta dlažba je...já mám zkušenost s přírodním kamenem. Také jsme zvyklí chodit všude bosí, občas v botách
Odpovědět
Profilova fotka
@staronova @lin18 ať čtu svůj příspěvek, jak chci, slovo nezničitelná jsem nikde nepoužila ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@keila jasně...to byla nadsázka :) Podle mého je ale dlažba mnohem zničitelnější než třeba vinyl...navíc celkem neopravitelně ;-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?