Je vhodná dlažba do celého bytu?

Profilova fotka
Chceme dělat rekonstrukci všech podlah v bytě a nejlépe mi z toho vychází dlažba, ale nevím jestli to nebude moc studené a takové moc neútulné. Má s tím někdo zkušenost? Rozhodně nechci plovoucí podlahu, s tou jsem se velmi zklamala. Ještě připadá u nás v úvahu dlažba v kombinaci s linem.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
vhodne to asi je,ale rozhodne to neni utulne. Ja bych volila drevenou plovoucku
Odpovědět
jj já taky nedávam dlažbu do obyváku ani kuchyně, je to studeny neutulny přesně jak píšete a v letě to musí byt strašně studeny,budeme pokladat PVC
Odpovědět
Profilova fotka
tak ono v lete je to super, kdyz se tim clovek zchladi, to ma tchyne v kuchyni a vsichni tam chodime postat bosyma nohama, abychom se neprehrali spis jde o tu zimu
Odpovědět
.... co zvolit nějaké přírodní lino ??? .... my se ho chystáme položit po celém domě, jen do "zádveří" a koupelny jsme zvolili dlažbu. Plovoučku už taky nechci, i když je krásná ...hlavně ta dřevěná :-)
Odpovědět
Dlažbu pouze v případě, že máte podlahovku, jinak v zimě nevylezete z bačkůrek :-)). A i tak bych jí dala jen do kuchyně.
Odpovědět
No, dlazba bez podlahovky je fakt silene studena v zime i v lete. Ale my ji treba v kuchyni mame, protoze tam chodime v prezuvkach. Jenze bydlime ve venkovskem dome, kde se jde "z chliva rovnou do kuchyne". V byte bych si to zaridila tak, abych mohla byt i v kuchyni bosa. Krome teploty bych jeste zvazovala tvrdost podlahy, zvlast, jestli mate nebo planujete male deti.
Odpovědět
cimz jsem chtela rict, ze treba do detskeho pokoje a asi i do loznice bych dala radeji marmoleum nebo korek atp.
Odpovědět
Na mě to působí taky strašně neútulně :-S , pokud bych přeci jen chtěla dávat dlažbu, tak asi jedině takovou tu velkoforátovou, ale prostě podlě mě to do obýváku nepatří :-S Vždycky se mi vybaví nějaký apartmán na dovolené, tam to patří, ale do běžné domácnosti podle mě né. Podle jakých kriteriích ti dlažba přišla jako nejlepší řešení? ;-) V čem tě plovka zklamala? Jak kvalitní jste ji měli? Je určitě víc řešení a druhů podlah, než jen plovka (kterou nechceš) a dlažby, která je nic moc, pokud si sakra nepřiplatíš za kvalitní a moderní ;-) Ta dlažba v dekoru dřeva ještě ujde, ale i tak nevim, no :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Dlažbu máme v celém domě, lepší variantu pro nás a psa jsem nenašla.A po půl roce jsem zatím s touto variantou spokojena, splnila to, co jsem od ní očekávala ....Ale do bytu bych se hodně rozmýšlela. Laminátovou plovoučku nemusím,měla jsem rok od Paradoru poměrně drahou a nebyla jsem spokojena,ale i tak teď jsme ji nechali dát do bytu z různých důvodů. Mít byt na stálo, a nemít podlahovku, tak dám dřevěnou. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ještě to musíme zvážit, jen se ptám na názory jiných, kteří mají více zkušeností. Napadá mě také marmoleum, to musím ještě prozkoumat.
Odpovědět
Přestože má dlažba dlouhodobou tradici a v mnohém je nepřekonatelná - nějak mi k srdci nepřirostla. Mám z ní takový "nemocničně -jateční" pocit. Nevím však co ji může zastoupit v případě, že bych se rozhodla pro podlahové topení? Líbí se mi marmoleum, ale to asi to teplo pohltí, co myslíte??? Anebo by to nějak šlo??? :-D
Odpovědět
My jsme také zvažovali dát do celého bytu dlažbu, přijde mi nejpraktičtější. Nicméně pak jsme od toho upustili hlavně ze dvou důvodů - pokud člověk nemá podlahovku, tak je to studené (nebo to tak minimálně působí), a pak se mi také nezamlouvala vidina, přesně jak říká orisek1, že by naše potencionální děti padaly na dlažbu...Takže jí máme jen v kuchyni a v chodbě z praktických důvodů a ve zbytku máme dřevěnou plovoucí (což tedy možná bude při těch pádech stejné, ale ten dojem z toho je přece jen trochu teplejší).
Odpovědět
Článek se načítá
my ju mame v celom dome ale mame podlahovku, ale do bytu eeee
Odpovědět
Profilova fotka
My bili minulý víkend u známých a ti mají dlažbu v obývacím pokoji. Jelikož už není topná sezóna tak topení měli samozřejmě vyplé. Máme dvě děti a to bylo docela nefajn. Chodili tam bosky a za chvilku je ty nohy studili - takže příště si beru z domu bačkory. A když se tam hráli a něco jim spadlo na zem tak to byl teda rachot. Takže pokud můžu mluvit za sebe, tak bych do dlažby nešla. V kuchyni, popř. v chodbě to je až až.
Odpovědět
Profilova fotka
Ještě mrkni na vinylové podlahy. Příjde mi to jako dobré řešení. Jsou pevnější než plovoucí ale ne tak studené jako dlažba. a doporučují ji i na podlahovku.
Odpovědět
My také uvažujeme o dlažbě do bytu, té jak má maličké spáry, nevím přesný odborný název. Chtěli bychom jí do spodního patra (kuchyň, obývák, chodba, pracovna) a do horního patra (budeme mít mezonet) plovoucí podlahu. Máme totiž velkého psa a po třech letech užívání je plovoucí podlaha v současném pronajatém bytě dosti opotřebená, i když nevím, jak byla kvalitní. Dlažba je dosti studená a tvrdá, ale co by bylo lepší pro domácnost se psem (30kg), který někdy může ten bobek utrousit (né že bychom ho nevenčili dostatečně) :-D ???
Odpovědět
No, my tu dlazbu mame taky kvuli vysoke zatezi. Ty deti to nakonec zvladnou, akorat malej se v kuchyni neplazi jen v puncochach, ale musim mu navlict jest laclace a cepicku. A musime samozrejme chodit v prezuvkach.
Odpovědět
Díky za info, myslím, že stejně dáme dlažbu. I když velkého psa mít věčně taky nebudeme a děti časem doufám jo. Jen se mi nechce po pár letech měnit plovoučka :-( je to hrozný dilema :-D
Odpovědět
Tak potom muzes na mista, kde budou deti nejcasteji, dat nejaky koberec nebo podlozku, aby nepadaly do tvrdyho.
Odpovědět
Profilova fotka
do bytu bych asi do dlazby nesla.. prijde mi to taky studene. ackoliv my ji budeme mit temer v celem prizemi domu + v patre plovoucky. je tam ale podlahovka a mame to taky kvuli velkemu psovi. ne ze by neco trousil 8-) spis mi to celkove prislo neudrzovatelnejsi z tvrdych podlah. skrze velke drapky nemuzeme mit nic mekkeho. klovatinko - kvalitni plovoucka by mela takoveho psa slusne zvladat. mati mela v pokojich ne uplne drahou a pes ji pri odpolednim obyvani neznicil (pres den tam nema pristup, nicmene kazdy vecer ji pravidelne pouzival 8-) ) ma taky 30 kg
Odpovědět
laicky napíši, co by se mi líbilo: tak nejspíš betonový podklad s "nějakými vnitřnostmi" co jej budou prohřívat (nejlépe voda) a na tom cosi jako bývalé PVC, ale aby to propouštělo teplo. je tato myšlenka hodně mimo realitu? Popřípadě co je na ní špatného. Díky za odpovědi.vytrvat
Odpovědět
dávali sme v jednom dome komplet všade dlažbu,no mne sa to nepáči,v lete príjemne chladivé,ale napr. v spálni nič moc,nevkusné.Pouvažoval by som ešte nad tou plávajúcou,rozhodne má vačšie plus od dlažby,len záleží na kvalite,montáži a s tým súvisiacej trvácnosti.Dlažbu tak do kuchyne,kúpeľne a WC,samozrejme ešte chodba.
Odpovědět
Profilova fotka
Jak pise Ducik..taky nevim, zda do bytu je vhodna dlazba. Leda tak resit podlahovym vytapenim. My budeme mit dlazbu taky v prizemi celeho domu s podlahovym vytapenim a do patra pak uz plavoucku. Jen v koupelne dlazbu s vytapenim pres radiatory+podlahove.
Odpovědět
Profilova fotka
Okukovala jsem tedy dvěvěnou plovoučku, tak možná ji dáme přednost před marmoleem
Odpovědět
Ekologická forma linolea se nazývá marmoleum. Základní složkou je lněný olej do kterého se přidává dřevitá moučka. Dřevitá moučka doda barevnou výraznost. Marmoleum obsahuje také vápenec, který vytvoří jemnou strukturu a juta pro rub podlahoviny. Marmoleum se vyznačuje extrémní životností a to 50 až 70 let. Významnou předností marmolea je jeho antibakteriální působení. Vzorníky marmoleum najdete ve specializovaných obchodech s podlahovinami.
Odpovědět
našla jsem toto: co říkáte?
Odpovědět
Profilova fotka
mohl by mi někdo doporučit ozkoušenou prodejnu (podlahové studio) v praze a okolí ? nabídka je táák veliká :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Má někdo zkušenost s Novilonem a Noviluxem?
Odpovědět
Novilon budeme pokládat cca za 14 dní. Kamarádka ho má a je s ním maximálně spokojená. Má v domě kombinaci Novilonu a dlažby (mají podlahové vytápění) a moc si to pochvaluje - je teplejší, měkčí, na úklid praktický. Jediný, co se jim stalo, že mají občas někde kamínky a jsou při lomu světla vidět, ale prý se dá udělat to, že se to lino nařízne, kamínek vyndá a nic není poznat. Sama jsem na to moc zvědavá. Máme vybraný Novilon Viva 5228.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to je super, tak mi pak dej vědět, jak jste spolojený. Jen to nechápu s těmi kamínky. My máme vybráno Novilon Nova 5127 a Novilux Traffic 5510.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?