Je vinylová podlaha studená?

Ahoj, plánujeme do novostavby lepenou vinylovou podlahu a pod ní podlahové topení (kromě ložnice a dětského pokoje). Manžel právě přišel od souseda, který má čerstvě rekonstruovaný dům s vinylem, a tvrdí mi, že mu tam mrzly nohy (byli všichni v ponožkách). Soused má sice podlahové topení, ale teď v létě samozřejmě netopí. Jsme zvyklí doma chodit bosí, tak teď nevíme, jestli mimo topnou sezonu nebudeme na vinylové podlaze trpět zimou. V současném bydlení máme koberce (obývák, dětský pokoj a ložnice) a laminátovou plovoučku (kuchyně, chodby). Laminátovou podlahu už jsem do nového bydlení nechtěla, ale teď tedy váháme, jak se tedy rozhodnout. Je mi jasné, že v topné sezóně to bude fajn, ale co ty zbývající měsíce? Můžete mi prosím napsat, jaké máte zkušenosti? Díky moc.
Odpovědět
Vinyl není studený. Je to podobné jako laminátová plovoučka. Jsme velmi spokojeni s vinylem.
Odpovědět
Pokud je vinyl jako plovoucí podlaha, tak plovoucí podlaha je hodně studená. Sestřenka má taky vinyl a přijde mi taky studený. Myslím si, že nejteplejší je klasické lino.
Odpovědět
v domečku jsme měli lepený vinyl, ještě jsme ho měli přelakovaný a měli jsme ho skoro všude v celém domě, kromě vstupu, koupelen, ale jinak v každé obytné místnosti a pod ním podlahovku a i když jsme bydleli na vysočině, kde je chladněji podle moravy ( hlavně v zimě to šlo vidět) tak vynil studený nebyl. chodím doma taky bosky a necítila jsem chlad. do nového bude určitě zase vinyl. měli jsme ho tedy i kvůli pejskům.
Odpovědět
Hned po koberci je vinyl nejteplejší a nejpříjemnější. Měli jsme plovoucí podlahu, rodiče mají lino, teď máme lepený vinyl, ve vstupní chodbě, koupelně dlažba a podlahovku a vinyl je nejlepší.
Odpovědět
my máme vinyl, dlažbu a v 1 pokoji klasickou plovoučku.......vinyl je určitě nejteplejší a i když netopíme zima od země mi neni......plovoučka je o dost studená a o dlažbě ani nemluvim ;-)
Odpovědět
Strašně moc záleží co máte pod vinylem, jakou izolaci, beton nebo anhydrit. Je třeba i vinyl s teplým korkem. Čím větší tuhost materiálu - objemová hmotnost materiálu tím je dána akumulačnost. Srovnejte si tvrdý vinyl oproti měkkému linu.
Odpovědět
Máme beton, pod ním teplovodní podlahovku a pod ní polystyren. Stejné složení jako soused. Vinyl s korkem by byl super, ale zase by to v zimě asi nepouštělo moc tepla z podlahovky nahoru. No dneska se asi pozvu k sousedovi na kafe :-) , ale on má starší barák po rekonstrukci, dost ve stínu, to by taky mohlo hrát roli... Díky všem za odpovědi.
Odpovědět
@stavitelka007 máme vinyl s korkem ;-)
Odpovědět
@breberka Aha a máte podlahové topení? Jestli ano, hřeje podlaha v zimě dobře?
Odpovědět
@stavitelka007 ano, podlahovku máme v celém domě a hřeje bez problému ;-)
Odpovědět
@breberka díky :-)
Odpovědět
V těchto dnech kdy se netopí mi přijde vinyl jednou tak teplejší než dlažba kterou máme v koupelně.
Odpovědět
Článek se načítá
Vinyl je jeden z nejteplejších:-) s dlažbou se to nedá srovnávat:-)
Odpovědět
Máme ji po celém domě a je super, vůbec nestudí. V zimě, když topíme do podlahy, krásně se naakumuluje, takže topíme obden.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
je super a oproti dlažbě opravdu teplá, v kombinaci s podlahovkou super :)
Odpovědět
@stavitelka007 my mame lepeny vinyl a nemame podlahove topeni a zima mi teda neni. Oproti obycejne dlazbe to je super. :-)
Odpovědět
@stavitelka007 Máme vinyl a studený se nám nezdá, právě naopak. Bosky, jen v ponožkách, po něm chodíme i v zimě a to nemáme podlahové topení. Možná má soused studenější podlahy z jiných důvodů. Nejsem odborník, ale napadá mě, že třeba záleží na tom, co je pod tím vinylem, nebo celkově jestli není celý dům chladnější...
Odpovědět
Profilova fotka
Také máme vinyl a je super. Studený určitě není.
Odpovědět
Profilova fotka
u nás teda taky není studený :-)
Odpovědět
díky moc všem za odpovědi, docela jste mě uklidnili, hrozně moc totiž vinyl chci, přinejhorším naučím rodinu chodit v bačkorách :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem s vinylem moc spokojená
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Jsem zvědavá, jak to bude u nás. Ale mi jdeme spíš do lina než vinylu.
Odpovědět
@tirano jestli pak víte jaký je v tom rozdíl? . . . . . . žádný je to to samé ;-)
Odpovědět
@kubis631 a není vinyl tvrdší? já nevím, jen se ptám. :-)
Odpovědět
@radim83 je, ale je to stejná chemka, jen má méně změkčovadel
Odpovědět
@kubis631 jo, tak nějak jsem si to myslel, díky. @tirano jestli chcete lino místo vinylu kvůli financím, tak bych byl ještě opatrný. Určitě je lino a lino a kvalita může být různá. Kamarád postavil vloni dům a k vůli nedostatku peněz zvolil do oýváku lino. Asi po půl roce to lino už nic moc. Je měkký, takže všude možné je od něčeho protlačený. Sám uznal, že to nebyla dobrá volba a že to bude muset vyměnit za něco jinýho. V jeho případě to byly celkem vyhozený peníze.
Odpovědět
nepřipadá mi studený a to jsem docela zimomřivá :-)
Odpovědět
@kubis631 No, a já už se začala stydět, že vlastně neznám odpověď na vaši otázku. Tak díky za objasnění. V obchodě už jsme byli, tam to rozlišují, minimálně cena a pevnost/tuhost/měkkost mi přijde odlišná. Ale to platí asi i u jednotlivých druhů lina/Vinylu. Tak snad nebudem za půl roku psát, že jsme vybrali špatně. My jdeme do té "gumy" kvůli hygieně (máme zvířata), studené a tvrdé dlaždice nepřichází v úvahu. O jiné variantě podlahy nevím.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?