Když vinyl tak lepený nebo skládaný?

Ahoj, Vim ze se to tu hodne probira ale spis me zajima jestli lepena a tloustka je jak lino nebo skladanou jak plovoucku? Osobne mamka ma lepenou a kdyz tam v jednom bode byla noha postele tak se vytlacilo kolecko a je to meke. Resime ted do naseho domu co bude lepsi aby nam to vydrzelo zatez nabytku. Diky
Odpovědět
Profilova fotka
@zdenna Zalezi kam. Da se koupit ruzna sirka vinylu s ruznymi vlastnostmi. Lepeny vinyl musi prijit na dokonale rovnou podlahu, takze se nehodi do starych domu, kde to s rovnosti byva na stiru. Hodi se tedy spise do novostaveb a pro svoji sirku na podlahove topeni (je slabsi, takze jim teplo lepe prochazi). Je levnejsi, ale musis k nemu koupit jeste lepidlo a pod nej dat sterku, takze rozdil v cene neni nakonec tak velky. Click system muzes polozit i na podlahu, ktera neni dokonale rovna. Je lehci na pokladku. Je drazsi nez lepeny. U obou si volis vlastnosti, vzdy je uvedeno, kam se hodi pouzit a jake zatezi ho muzes vystavit a tomu odpovida cena. Pokud bys tedy kupovala jen podle ceny (a ne podle vlastnosti), nejspis se ti taky stane, ze se ti otlaci nabytek.
Odpovědět
@lostakova Aha tak to jsem nevěděl že se dají sehnat i různé šířky .. zase jsem o něco chytřejší :-) , budeme mít betonovou podlahu která bude hladká jak sklo takže se na ní dá přímo nanášet lepidlo a lepit ale máme strach s toho aby to vydrželo tu zátěž. Bude všude podlahové topení a libí se mi i to že bych si click systém položil sám což by byla další úspora peněz :) jaká tvrdost se dává pod nábytek ? ( sedačka, lednička, postel, stoly, židle apd? ) aby to opravdu vydrželo? Díky za radu ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@zdenna Mrkni na webovky ruznych prodejcu nebo vyrobcu, mivaji tam i odpovedi na nejcastejsi otazky. My mame taky podlahove a manzel lepil sam. Mame lepene dilce, ktere maji navic tu vyhodu, ze v pripade poskozeni se da vymenit jen ten konkretni poskozeny dilec a nemusis menit celou podlahu.
Odpovědět
Tak jsme včera navštívil podlahové centrum a docela jsem nechápal kolik věcí se kolem toho dá zjistit. Pro mne důležité, že mají 3 tvrdosti a podle všeho rodiče mají to nejměkčí protože teď mají všechny vinyly v akci za 526kč/m2 tvrdost 0,55 co se dává do komerčních prostor, kanceláří apd. Což je velmi zajímavé a cenově " clik " verze je o dost dražší i když si lepenou necháme udělat s prací. Takže jsem jim poslal půdorys na součet metrů a uvidíme kolik to bude ve finále stát :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?