Keramická dlažba v obývacím pokoji - zkušenost

Ahoj, máte někdo prosím zkušenosti s keramickými dlažbami i v jiných místnostech, než je kuchyň a obývák? Jde mi hlavně o údržbu a odolnost (jsem velká šikula a věčně mi něco padá) :-) . Nechci do toho investovat nemalé peníze a po chvíli to rozbít, ani u toho klečet na kolenou a drhnout po centimetru. :-S Někdo říká, že je to super, někdo by si už koupil radši parkety. Tak já nevím. Budu ráda za jakýkoliv tip, co se keramiky týče. Ted je navíc na fb nějaká soutěž, na stránce miluju léto myslím, kde jenom za účast, bych měla deset procent slevu, tak by se mi to hodilo. Děkuji ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lulu585 Můj názor je, ze dlažba je studena a tím pádem bych si jí do obýváku nedala. Volila bych radši plovoučku nebo vinyl. Dlažbu mám v koupelnách, kuchyn a jidelna... a jinak vic ani nahodou:-) V obýváku ai nemá moc co těžkého spadnout abys tím rozbila dlažbu, takže odolnost bude v pohodě.
Odpovědět
@lulu585 já bych to nechtěla do obýváku ani náhodou, je to studené....argumenty některých, že maji podlahové topení, je sice super, ale pochybuju, že si někdo v létě topí ;-) .....za mě nejraději plovoučka, vinyl nebo dřevo
Odpovědět
@lulu585 pro mě je paradoxně dlažba super v zimě, když jede podlahové topení. V létě, když jsou vedra, taky v poho, ochladí se místnost. Ale nejhorší mi přijde takové to těsně před létem a těsně před zimou nebo po zimě, kdy se už nebo ještě tolik netopí, pak to na mě působí chladněji. Naši to teď v novém domku vyřešili tak, že mají dlažbu úplně všude, i v ložnici, mají podlahové topení, a krbovky. Když je to přechodné období, roztopí kamna, otevřou všude dveře, nazujou papuče a dá se to. Já osobně bych to ale nechtěla.
Odpovědět
Dobrá, děkuji moc za názory. U nás jde i o to, že máme poměrně velkého psa a to by plovoučka asi nepřežila.. Proto jsem uvažovala o dlažbě. To že je to studenější mi nevadí. Ještě jednou děkuji, musím to ještě pořádně promyslet. :-)
Odpovědět
@lulu585 mám dlažbu v celém domě mimo pokojů a ložnice. Údržba parádní, vysaju vytřu. Odolnost lepší než plovoučka. Už jsem si rozbila spoustu skla jak ho furt přemisťuju a dlažba odolává, vypadla mi z lednice celá sklenice červené řepy a rozbila se, dlažba to ustála, vylil se mi lesk z myčky a kluk rozlil konev s vodou - přišla jsem na to až druhý den,šoupeme nábytek a spotřebiče sem a tam a nikde ani škrábaneček, o věčně špinavém hafanovi nemluvě. Brousíme sádroše, malujeme a furt vytíráme. Na náš život je dlažba ideální. Plovoučka nebo jiný materiál by toto nepřežil. Kdysi jsem měla v kuchyni plovoučku a už nikdy více. Teď koukám že máte psa, tak to bych ani o jiné podlaze neuvažovala :)) Jo a jinak máme podlahové topení a na to je dlažba ideální, nejlépe to teplo vede
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?