Křivá dlažba - chyba pokladače nebo nebo materiálu?

Dobrý den, nechali jsme si položit dlažbu do kuchyně. Imitace dřevěných prken o rozměru 23 x 120 cm. Výsledek katastrofální, všude schody. Někde i 5 mm (viz fotka). Samozřejmě, dle slov pokladače se jedná o chybu materiálu, on bez chyby. Nakonec, po pár dnech přesvědčování sebe sama, že to není tak hrozné, jsem dlažbu sám začal bourat. Na první pohled mne zaskočil způsob aplikace flexibilního lepidla stylem 3 hromádek na jedno "prkno" (opět viz fotka). Měl jsem zato, že se lepidlo musí aplikovat po celé ploše a rozetřít zubatou stěrkou. Nebo je tohle hromádkování nějaký standardní, mne neznámý alternativní postup? Takovouhle křivost bych totiž neakceptoval ani v dílně 😞 A pokud by to bylo dlažbou, tak rozdíl 0,5 cm by na celkové šířce dlažby (cca 1 cm) přece musel být vidět na první pohled.
Odpovědět
Podle mě je chyba už v rozvržení pokládky. Velkoformátová dlažba není nikdy úplně rovná a proto pokud už se pokládá s přesazením, tak rozhodně ne o polovinu, ale max o pár centimetrů - na obalu by měla být uvedena maximální délka přeložení. Když se přeloží o polovinu, tak se setkají maxima a minima prohnutí a dělá to schody. Lepením na buchty asi chtěl vyřešit nedostatečný kontakt s podlahou, ale měl raději použít hřeben s větším zubem. Tohle je špatně.
Odpovědět
@alexei86 ta pokládka je celá špatně. Stačí, aby tam něco spadlo nebo jen více zatížilo a ta dlaždice v lepším případě praskne, v horším spadne dolů na úroveň betonu, takže tam bude schod. Nehledě na to, že pokud je pod dlaždicí podlahové vytápění, tak tou vzduchovou vrstvou vlastně vytvořil izolant. Tohle nemá jiné řešení, než předělat. Může se stát, že jsou kachle různě prohnuté nebo zkroucené, ale v tom případě by nesedělo spíš napojení v rozích, než uprostřed dlaždice. Je dobře, že jste to dali pryč.
Odpovědět
Přesně tak pokud by to bylo dobře rozvržené tak ty schody nebudou tak velké. Zároveň i špatně lepené, má to být udělané celoplošně. https://stavba.tzb-info.cz/dlazby-a-o...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?