Kvalita vinylové podlahy

Profilova fotka
Prosím o Vaše názory na vinylové podlahy. Máme možnost koupit vinyl v lepené variantě za 299,-Kč/m2. Výroba prý skončila, tak proto je to za tuto cenu. Jaké máte značky a dekory a kolik Vás vyšel m2? Díky moc za komenty :-)
Odpovědět
Vinyl v lepené variantě je nekomfortní krytina. Nedoporučuji. Kupte lepší PVC, značky jako FORBO či GERFLOR jsou top PVC a udělají vám lepší službu. A pokud Vás někdo přesvědčuje o opaku tak chce jen prodat za každou cenu. Pominu přírodní materiály, které jsou nejlepší variantou pro útulné a komfortní a zdravé bydlení a budu se věnovat rozdílu lepeného vs rolového vinylu. Lepený vinyl - tvrdý, nekomfortní, možnost výskytu spár, náročnější na podklad, navíc původ je většinou z číny a pokud není deklarováno, že neobsahuje ftaláty tak bych do toho nešel i kdyby to bylo zdarma. Vinyl rolový tzv. PVC je příjemnější na pochůznost, je kompaktní, při filcovém podkladu možno aplikovat na dlažbu i na parkety. Původ většinou evropský. Hůře odolává protlakům, co se týče dlouhodobé zátěže např. lednice, těžké skříně na tenkých nožkách, avšak stoly a židle díky dobré zátěži a tvarové paměti materiálu nijak neublíží. Samozřejmě v obou variantách doporučuji filcové podložky pod nábytek.
Odpovědět
@koffen my mame lepeny vinyl a naprosto v poradku.Nepripada mi tvrdy,spary nikde nevznikly,pro podlahove topeni je lepsi nez jine krytiny...Mame fatru beleny dub...v tomto odstinu je maly vyber,tudiz rozhodovani nebylo tezke...cena kolem 400,-/m1...
Odpovědět
Ano ke sparám nemusí dojít, také jsem psal možnost výskytu. Co se týče tvrdosti tak je opravdu tvrdý oproti PVC, korku nebo textilním podlahovinám, ale je lepší než např. dlažba.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?