Laminátová podlaha a podlahové topení. Jste spokojení?

Profilova fotka
Zdravím všechny, kteří se rozhodli, že si na podlahové topení daji laminátovku. Chtěla bych vědět, jak jste spokojení s tímto spojením, a jestli, když se netopí, laminátovka moc nestudí. Byla jsem u známých, a ti, když mají vypnutou podlahovku, tak lamino hrozně studilo (řekla bych jako dlažba...). Dále jsem četla na netu různé poznatky, a odborníci radí, že na podlahovku je třeba hodně kvalitní laminát. Jak jste na tom vy, kupovali jste standard nebo vyšší řadu? Díky za příspěvky a poznatky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@alex01 Nemám ještě osobní zkušenost s laminátem na podlahovce, ještě nebydlíme, ale podlahu už jsme koupili...balterio magnitude (patří spíš k těm dražším). Napíšu jen zkušenost z domku kamaráda. Topení zapínají i v zimě na můj vkus málo...dopo dvě hodky, odpo dvě hodky a večer (což podle mého názoru není vůbec pro podlahové topení vhodné, ale to je jiná). většinu času tedy i v zimě mají podlahu chladnou. V pokojích mají vinyl a schodiště mají obložené laminatem. jelikož jsem se také rozhodovala, co koupit za podlahy, tak jsem to u nic "studovala". Osobně mi přišlo, že ten vinyl (tvrdý, nepěnový, vysokozátěžový) byl naprosto stejně tvrdý a sudený jako laminát. Rozdíl byl jen v klouzavosti. Plovoučku koupili jakousi levnou, ta hodně na schodech klouzala. PVC mají naopak jakési drsné. Sice neklouže, ale podle mě jde zase špatně umývat, má i jakési vroubky. Možná je to jiné, když se dá to měkčené pěnové pvc v rolích, ale to už zase není tak odolné a vhodné na podlahové topení. My jsme zvolili kompromis...do přízemí máme laminát (to balterio s drážkou), který je takový reprezentativnější. Do patra jsme objednali pvc (Spoltex - Match extra), které bereme jako levnější a trochu praktičtější řešení...nemám ráda křápání hraček o laminát. Asi jsem moc neporadila, jen píši, jak jsem to vyřešila já. Jak to bude nebo nebude fungovat se časem ukáže :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@alex01 my máme laminát i vinyl, laminát v dražší i levnější verzi....laminát klape a pro mě není příjemný, studený i když se topí , vinyl si nemůžu vynachválit, máme všude podlahovku , vinyl i když se moc netopí, není studený, ono asi také záleží na vinylu, jaký druh máte...pro mě jednoznačně, laminát už ne... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
U nás je problém takový, že už máme vylitý anhydrit, do výšky takové, aby nám to vyšlo na laminát nebo dlažbu. Přítel od dlažby upustil, takže momentálně řešíme laminát. Toho jsem se bála, že lamino bude studené jak psí čumák :-( Na vinyl jsem se taky dívala, ale je moc tenký, byl by tam velký skok i oproti jiným podlahám :-( V ložnici a dětském pokoji budeme mít dřevěnou podlahu, tam podlahovku nemáme.. Dívala jsem se na lamina od Quick Step, řada Rustic, vypadá docela hezky, nemáte někdo nebo neviděli jste naživo?? Hledám dekory buď ořech nebo třešeň ..
Odpovědět
Profilova fotka
@alex01 A jaký problém vám dělá to, že by byla podlaha nižší, třeba vinylová?
Odpovědět
Profilova fotka
@kirik jj, přesně tak, nevycházelo by to na poslední schod, ani pod dveřmi na terasu...(bydlíme v patře..)
Odpovědět
Profilova fotka
@alex01 no my měli také vylito na dlažbu, ale to se dá přechodovými lištami krásně skrýt, a pod dveře na terasu nám to také blbě vyšlo, bude tam lišta ...vše se dá upravit... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@alex01 Nevím, jaké máte finanční možnosti, ale prodává se i plovoucí podlaha s vinylovým povrchem, ale je dost drahá (např. Gerflor-cca 1 500 m2). Bohužel většinou jsou s korkovou vrstvou, co jsem našla, a to na podlahovku také není vhodné.
Odpovědět
Profilova fotka
@kirik mno, finančně na tom moc dobře nejsme.. Čím více se blížíme do finále, tím více docházejí peníze :-( Max. za podlahu jsme stanovili 550,-/m2, tak se snažíme toho držet a vyhlížíme nějaké akce :-) Takže 1500/m2 je pro nás nemyslitelné..
Odpovědět
Profilova fotka
@atrama díky za tip, až doděláme koupelnu, tak se na to pořádně zaměříme a zjistíme co a jak ;-) Jsem náchylná na chlad od noh, takže kvůli tomu jsme hlavně zvolili podlahové topení, a jestliže bude laminát studit, tak jsme tam, kde jsme být nechtěli :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@alex01 Jo jo, jsme na tom stejně a myslím, že většina s tavebníků ke konci "krvácí" s penězma. Pro nás cena vinylových plovouček taky byla nepřijatelná. my jsme to balterio magnitude koupili před Vánoci v akci. Normálně vychází myslím kolem 800 za metr a my jsme ji koupili za 590 kč včetně protihlukové podložky, která je i spec. dělaná na podlahové topení, takže 590 s podložkou sakumprdum. Za původní cenu bychom ho nekoupili. Musím ale říct, že je fakt exkluzivní. Má V drážku ze všech stran, krásnou kresbu, strukturu a achromový efekt. ...a hlavně vůbec neklouže. Chtěli jsme vybrat plovoučku i do patra, ale v porovnání s balteriem nám všechny připadly levně vypadající, moc hladké, takže jsme se na lamino do patra vykašlala a koupili i vzhledem k dvěma dětským pokojům to PVC. koupili jsme takové, které nám vzhledem a hlavně strukturou připadlo, že vypadá na pohled kvalitněji než laminát "střední" třídy. PVC nás i s pokládkou a dopravou vyjde na 390 kč. Mám obojí v albu, můžeš mrknout.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
My jsme také řešili finance a nakonec nám známý poradil, že Balterio nabízí i levnější podlahy. Po dlouhém vybírání jsme nakonec vybrali Authentic Style - Teak Imperial za 526,-, která je sice bez spáry, ale vypadá velmi elegantně a přirozeně. Dalším favoritem byla Pure Naturals - Umber Brown (za 410,-) z akční nabídky Axion 2011. Teak byl ale mnohem přirozenější a nevypadal tak uměle. Člověk si musí zvolit zlatý střed, na jednu stranu, aby podlaha nebyla příliš drahá a na druhou stranu, aby nevypadala levně a nepřirozeně. Hodně štěstí při výběru. L.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@kirik @leni25 Ahoj, jak jste po case spokojeni s podlahou Balterio? Zvazuji jako jednu moznost. Budeme mit elektricke podlahove a zvazuji take do kuchyne. Dekuji za rady
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@linee My spokojení jsme, máme ho i v kuchyni.
Odpovědět
@kirik A nemate nahodou i podlahove topeni?
Odpovědět
Profilova fotka
@linee Máme podlahovku v celém baráku.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
@kirik Ahoj, prosím, můžu se zeptat, jak jste po letech spokojeni s Balteriem Magnitude? Právě vybírám a zvažuji a Vaše podlaha je mým favoritem:-) Paní z obchodu mi ještě doporučuje Quick step-mají teď novinku nějakou "voděodolnou", že by mi to doporučila pod kuchyň a k malým dětem, ale Vy třeba máte v kuchyni Magnitude a spokojenost nebo byste už dnes volila jinak???
Odpovědět
@kotatko03 Máš to jedno, tyto podlahy jsou vyšší kvality a rozdíly jsou jen prakticky v dekorech. Takže vybírej dle toho, co se ti líbí. To, že má jedna podlaha systém aqua ti při vytečení myčky stejně asi nepomůže, ale takhle přemýšlet nemá cenu. Takže bych volil, co se mi líbí více.
Odpovědět
@kotatko03 Máme perspective wide od quick stepu, i v kuchyni a nepozoruju žádný poškození, pořídila bych ji znova, ty mikro drážky jsou super.
Odpovědět
Profilova fotka
@kotatko03 Dlouho jsem tu nebyla, omlouvám se, že odpovídám se zpožděním. S podlahou jsem maximálně spokojená, ještě mě nezklamala ani v kuchyni. Mám ji mnohem raději než v patře PVC, daleko lépe se udržuje a je mnohem hezčí, přirozenější. Šla bych do ní znovu. Jen pár vypálených malých teček od prskavek :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@kirik Můžu se zeptat na název té protihlukové podložky pod plovoučku, která je i spec. dělaná na podlahové topení???Právě řešíme, že mirelon je asi blbost.
Odpovědět
@123mili Acoustic Protect 100
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Profilova fotka
Nevíte prosím někdo, jestli je v Brně nějaká prodejna, kde se dá na Balterio Magnitude podívat fyzicky??? Nemůžu nikde najít :( Díky
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?