Laminátová podlaha pod linku s myčkou a pračkou?

Profilova fotka
Řešíme jeden problém. Chceme si dát do kuchyňo obýváku laminátovou podlahu. Ovšem spousta lidí nás odrazuje, že v případě vytečení vody se nám podlaha zvedne. Dotazovali jsme se v prodejně Parador ( odkud chceme podlahu ) a řekli nám, že jsou ochráněné proti působení vody a že by tam musela voda stát 3 hodiny, aby se lam.pod. poškodila. Fakt nevím, jestli tam dát dlažbu nebo risknout, že mi pračka s myčkou nikdy nevyteče. Jak jste toto řešili vy?
Odpovědět
Profilova fotka
taky máme viz album od Balteria Tratditional Saphire. A přesně, když ti nebude stát nikde 3 hodiny voda tak oki. No já to riskla.
Odpovědět
tak my jsme to neriskli, mame v kuchyni dlazdice ktere teprve navazuji na plovoucku a nelituju ....s malymi detmi ktere porad "pomahaji" v kuchyni je vecne neco rozlite, umatlane a nehlede na to kdyz jim padaji z rukou kastroly - ktere jsou nejoblibenejsi hrackou ;-) nerikam ze ty rozlite veci tam lezi 3h, to samozrejme ne, ale kdyz ted zpetne vidim jak ta podlaha v kuchyni vecne vypada tak jsem za ty dlazdice rada ..... toliko moje zkusenost :-)
Odpovědět
Profilova fotka
já mám v celém prostoru plovoučku, takže doufám že nám myčka nikdy nevyteče .. ale až jednou budeme měnit podlahu, tak všude dám lino .. nějak se mi plovoučka nelíbí ... mám panickou hrůzu vždy když mi něco padá, že se poškodí .. a s dětma si plovoučku vůbec nedokážu představit ...
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já mám v bytě plovoučku všude s dvěma malými dětmi a 40ti kilovým psem už 10 let a je úplně OK. Dlažbu mám jen v koupelně a malý čtvereček u linky a bohužel, jak mi padají věci z rukou, je dlažba na několika místech urýplá. Protože je jednobarevná, tak je to hodně vidět. Do baráku jsme koupili do celého prostoru obývák-kuchyň-jídelna kvalitní lamino Balterio Magnitude. Mně osobně se vinylové podlahy vůbec nelíbí...pěnový vinyl v rolích bychom ani na podlahovku nechtěli, tvrzený vinyl v lamelách je stejně tvrdý a studený jako lamino, bohužel ase ale musí lepit a pokládka je mnohem náročnější. Vody se v kuchyni nebojím. Mnohokrát jsem měla v bytě rozlitou vodu a podlaha je stále OK.Asi jsem koupili před lety dobrou.
Odpovědět
taky mám všude plovoučku, i v kuchyni ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
V kuchyni v bytě máme plovoučku a taky nás výrobce ujišťoval,že pokud nám tam nebude ležet centimetr vody celej den :-D ,tak se nic nestane.Moc v bytě nejsme,tak to neřešíme. V porovnání s kuchyní v domě, kde máme dlažbu ale musím říct, že už po měsíci máme v plovoučce ťukanec od spadlého nože.
Odpovědět
Profilova fotka
kirik, naprosto přesně. My jsme původně chtěli Van Gogh vinyl,a le ta úděsná cena za pokládku!!! Taky máme Balterio, tak uvidíme. Stejně se už při stěhování malilinko poškrábala. Každopádně ty šoky jsou ze škrábanečků vždycky na něčem novém. No a já mám dvě malé děti a 60kilového psa. Ale prostě když se na podlaze žije tak se s tím musí počítat. No a koupili jsme si 3 balíky podlahy navíc, kdyby se nějaká lamela hodně poškodila.
Odpovědět
Peff, pračka ani myčka mi nikdy nevytekla. Zato jsme jednou omylem při odjezdu vypli lednici, vytekla a nadzvedla podlahu pod linem:) V domě máme v kuchyni plovoučku a no problem, už se mi tam podařil udělat ťukanec, ale zas u našich mi taky něco spadlo a odštípl se jim kus kachličky... A vyměnit příp.kousek plovoučky je lehčí než dát novou dlaždici.
Odpovědět
Profilova fotka
Díky za vaše názory, chtěla bych manžela přesvědčit o plovoučce po celé ploše.
Odpovědět
@nelinkav S tím, že je jednodušší vyměnit kus plovoučky než dlaždici tedy nesouhlasím. Laminátová podlaha by se v tomto případě musela rozebrat až k vadnému místu (nejspíš vč. kuchyňské linky), kdežto uštípnutou dlaždičku jednoduše vyndám a vsadím novou. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@alcar To máš pravdu. Každopádně ťukance se udělá v každé podlaze...dlažbě, laminu i PVC, ale v tom dekoru dřeva plovoučky se to spíš ztratí než na jednobarevné dlažbě. Mně osobně se hodně nelíbí, když je na jednom prostoru dvojí podlaha s přechodovou lištou. Máme kuchyň propojený s obývákem a jídelnou, takže jsem chtěla mít v celém prostoru jeden druh podlahy. Rozhodovali jsme se mezi laminem a dlažbou, zvítězilo lamino, protože s ním máme 10 let dobrou zkušenost a také pro snadnost pokládky svépomocí.
Odpovědět
Profilova fotka
@peff Já bych to vyřešila tak, že bych pod tu myčku a pračku dala pro sichr zádržnou plastovou vanu, která by případný únik vody zadržela. Když nám montovali kuchyň z Ikey, dávali nám to (a to tam máme dlažbu). Myslím si ale, že dnes už mají pračky a myčky pojistné zařízení na přívodních hadicích, které v případě poruchy přívod vody zastaví. Ještě mě napadá jedno řešení. Nedávat tu plovoučku pod myčku a pračku, ale ukonči to zároveň s linkou. Pod ní dát dlažbu, nebo případně nějakou izolační stěrku. Stejně to nebude vidět. A ten přechod mezi plovoučkou by se ukončil až za soklem.
Odpovědět
Článek se načítá
@alcar s tou výměnou jsem vycházela jen ze zkušenosti s vlastním mužem :-D Pro něj by sice bylo mrtvičný rozložit část plovoučky, ale (možná po několikerém předělávání) by to zvládl, páč na tom není co zkazit a dá se to zkoušet dlouho:) Ale vytřískat pouze jednu kachličku, která je celá přilepená, a pak to pod novou správně vyrovnat a dát ji tam, to už nevím, nevím :-) Ale jasně, u manuálně zručných to možná bude jinak ;-) Každopádně furt si myslím, že pračka, myčka, ani lednička jen tak nevytečou, tak bych se toho nebála.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
několik bydlení..všude lamino..a nikdy se nic nezvedlo..i když tekla pračka či myčka..
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
@kirik zdravím, vím, že je to stará diskuze, ale prosím, ošetřovali jste nějak tu vaši laminátku? Teď jsme se setkali s doporučením ji přelakovat, ale nejsme si jisti, abychom si ji spíš ještě neponičili... Díky.
Odpovědět
Profilova fotka
@lucaz ne ne, nijak.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?