Laminátové podlahy Meister - zkušenosti

Ahoj. Chtěla bych se zeptat na zkušenosti s laminátovou podlahou od firmy MEISTER. Líbí se mi u nich, že kladou důraz na ekologii. Nepoužívají škodlivá změkčovadla s ftaláty, PVC a měly by být zcela zdravotně nezávadné. Hodí se i na podlahové topení? Vím, že dřevěná by byla nejlepší, ale z finančního hlediska si ji opravdu dovolit nemůžeme. Předem díky za veškeré recenze!
Odpovědět
@fidorka86 máme Meister SilentTouch (nalepenou) v celém domě včetně podlahového topení. Tepelný odpor má cca. 0,05 m2 K/W - pro použití na podlahové vytápění jsou vhodné všechny krytiny, jejichž tepelný odpor je nižší než 0,15 m2 K/W. Co jsem tam koukal (na stránkách mají snad všechny potřebné informace i ke stažení), tak jejich laminátové podlahy mají tepelný odpor s podložkou s MEISTER-Silence 25 DB: 0.07 m² K/W, takže jsou také vhodné pro podlahové topení, viz níže (info z technického listu).... Vhodné pro použití na podklady vybavené teplovodním podlahovým topením. Elektrické topné systémy je možné použít v případě, že jsou zabudovány do podkladové vrstvy, potěru, betonu, a neleží na podkladové vrstvě ve formě fólie. Topné trubky, odporové dráty, se musí nelézat pod celou plochou krytiny. Při podtopení jen části plochy, je třeba tuto plochu oddělit dilatačními spárami. Maximální povrchová teplota nesmí překročit 29°C. Běžné elektrické topné fólie nejsou povoleny. Vyjímku tvoří samoregulující topné systémy udržující maximální povrchovou teplotu 29°C.
Odpovědět
@radim83 Děkuji! A jste s ní spokojení? Jak dlouho ji máte? Lepili jste si ji sami nebo firma? Manžel má v plánu dělat si ji sám.
Odpovědět
@fidorka86 jsme naprosto spokojení. Bydlíme ale jen 9 měsíců. Máme malý dítě, máme kočky, zdá se být i velmi odolná. Oslovili jsme 2 podlaháře, a nechali si udělat nabídky. Oba byli s cenou za podlahu výrazně níž, než je katalogová cena. Nakonec jsme vybrali jednoho a ten nám to udělal za super cenu i s lištama. Asi na pokládce nic moc nebude, ale nechali jsme si jí udělat od něj, nechali jsme si jí nalepit. Nevím, jestli by jsme se ale dostali s cenou za materiál tam, kde jsme byli, kdybychom si pokládku dělali sami. To chce poptat.
Odpovědět
@radim83 Super! Děkuji za pro nás přínosné informace. :) Mohla bych se vás ještě zeptat, zda jste se vešli do ceny 1000 Kč/m2 včetně prací podlaháře?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?