Lepení vinylu svépomocí - postup

Profilova fotka
Ahoj, mám dotaz na ty, kteří lepili vinyl sami bez pomoci firmy, na anhydrid. Máme zalitou podlahovku anhydridem a dočetli jsme se, že před lepením se musí provést penetraci, obrousit, vystěrkovat, obrousit a znovu napenetrovat a až pak lepit vinyl...je to fakt tak a je to potřeba? Prý se pak bude vinyl odlepovat, když se nedodrží tento postup. Případně pokud se někdo najde, kdo lepil svépomocí, prosím o info nebo odkaz, kde všechen potřebný materiál nakoupit, za rozumný peníz. Děkuji předem za odpověď.
Odpovědět
ahoj,ja bych na to dal nivelační hmotu ,na anhydrit bych to nedal nedrží to ani když to na penetrované
Odpovědět
Profilova fotka
@kutild tak ale tu nivelačku musíš taky obrousit, nebo ne? Jak to myslíš, že to nedrží? Jako že to lepidlo to neudrží, když se napenetruje?
Odpovědět
Do tohoto bych se svépomocí nepouštěl. Hlavní problém(krom soudržnosti s podkladem) je ten že to přestěrkování se dělá kvůli tomu že vylitý anhydrid není úplně rovný . Jsou tam dobné nerovnosti, které sice nevadí když na to dáváte klasickou laminátovou podlahu na "miralon", ale pod vinyl nebo lino je to špatné. ...časem by se vše "prokreslilo".
Odpovědět
plošně brousit už se nemusí jenom lehké nerovnosti ale když je dobře namýchaná vylitá tak se vysaje ,napenetruje a muže se lepit
Odpovědět
manžel je podlahář a viděla jsem, jak dělá podlahu u nás a je to tak, jak píše kutild ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mirimi děkujeme :-) A můžu mít dotaz na manžela, když je podlahář? :-) Nemůžeme najít odpověď :-(....máme podlahové topení zalité anhydridem, musí být při stěrkování nivelační hmotou dilatační spára? Může nám doporučit nějakou penetraci na anhydrid?? Díky moc za odpověď.
Odpovědět
@koffen zjistila jsem, že dilatační spára se nechává jen kolem zdí a penetraci si máte koupit od stejného výrobce jako nivelaci :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mirimi my jsme pravé tu originální spáru odřezali :-(. Má manžel nějaký fígl, čím to nahradit?A nemá vyzkoušenou nějakou značku penetrace i nivelace?
Odpovědět
@koffen nerozumíme , co je to ta originální spára a ani to odřezání nechápeme. Značky používají Thomsit nebo PCI .
Odpovědět
Profilova fotka
@mirimi firma co nám dělala podlahy ke zdi přidělala takové pásky, vypadali jako polystyrenové pásky (dilatace), no a když jsem brousila zdi, tak jsme to sundali a vyhodili :-(. A poradí nám manžel jakou koupit dilatační pásku? Děkuji moc za odpověď.
Odpovědět
@koffen dilatační pásku, kterou jste vyndali můžete zase vrátit zpět,aby při nivelaci zůstala dilatační spára volná, nesmí tam zatéct nivelace, nivelační páska tam zůstává i po zalití, jen se sřízne
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?