Lepený vinyl - vznikají spáry a jaká je cena s prací?

Ahoj, mohl bych se zeptat, zda má někdo problém s tím, že by mu lepený vinyl pracoval kvůli podlahovky tak, že mu vznikly spáry mezi jednotlivými dílci? Můj stavař mě před tímto varuje, ale nechce se mi tomu moc věřit. Druhá otázka, kolik jste dávali za lepení vinylu. Cena za m2 jen za práci + lepidlo. Děkuji
Odpovědět
Ne, zatím ale jen půlrok užívání.. Cena 1000 Kč za m2
Odpovědět
Práce z toho cca 600 za m2
Odpovědět
@maximsoon Přímo zkušenost nemám, ale pracovat více méně bude. Vidím to i u nás na betonu (u spár), jak se roztahuje, když podlaha hřeje a když ne. Když jsme vybírali podlahu, tak nám podlahář také říkal, že ať počítáme s tím, že i ten vinyl teplem pracuje a spáry se budou, asi i viditelně, roztahovat. Možná vás jen varoval, ať s tím počítáte, ale asi ne, že se vinylu máte vyhnout. Vyhněte se těm levným z hobbymarketů a určitě to bude v pohodě. Tento týden se nám pokládají čisté podlahy, ne vinyl, tak jsem sám zvědav.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme lepený vinyl několik let a se spárami problém není. Bratr, když nechal položit vinyl na podzim, v zimě netopili, tak se mu udělali spáry. Reklamoval to, podlahář řekl ať zatopí a bylo po problému. Takže v domě, kde se bydlí problém nebude, tam není takový výkyv teplot ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ono to pracuje, to je prostě fakt. záleží ale hodně na tom jaký máte podklad, jaké lepidlo, jaký vinyl, jak topíte....všeobecně jsou pak ty spáry více vidět v hodně světlých dekorech. podle mě je to problém ale až po mnoha letech užívání a ne po pár měsících
Odpovědět
V době nivelace a pokládky nám podlahář doporučil vytopit celý dům (vinyl máme úplně všude) na shodnou teplotu, která bude nejblíže běžné teplotě při bydlení. Tepelné čerpadlo, podlahovku a rozdělovače jsem sešteloval tedy tak, aby všude bylo cca. 22°C. Následně bylo nivelováno, broušeno a pokládáno. Do dnes nebyl s vinylem žádný problém.
Odpovědět
Dekuji vsem za informace. Mame tento typ vinylu. Gerflor Creation 30 - 0740 Royal Oak Coffee
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?