Lino na dlažbu a podlahové topení - nebude to problém?

Ahoj holky, jsme v pronajatém bytě, ale máme tu v obýváku dlažbu. Ráda bych dala lino, ale když nechám položit lino, půjde to pak jednou v budoucnu sundat tak, aby se nezničila ta dlažba? Topení je podlahové. Nebude to problém? Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
tak tu dlažbu dali na podlahové topení se záměrem dobré vodivosti tepla. pokud na to hodíš koberec, lino nebo cokoliv jiného, tak je to izolant a v první řadě budeš muset více protopit na zajištění stejného tepelného komfortu ;-) takže nejen výdaj za koupi a pokládku nějaké podlahy, ale pak i zvednutí plateb za služby. s tím bys měla počítat. lino se klasicky lepí, ale nikdo ti asi nemůže zabránit ho tam prostě jen natáhnout jako koberec (i když už i ty se často lepí), aby se pak zas jen srolovalo a byla opět jen dlažba až se budete stěhovat. vadí ti dlažba jako taková nebo barva té zvolené? =-) pokud ti jde o útulnost či tvrdost, nebyl by řešením třeba nějaký kobereček jen k sedačce pod nohy apod.?
Odpovědět
@blahova_andrea Jenže právě já musím topit skoro pořád, ne že by tu byla zima, ale protože ta dlažba je hrozně ledová. Co mě ale vadí je právě ten vzhled. Necítím se tu příjemně, hrozně mě to pořád vadí. Koberec je pro mě útulný, ale vím, jak to zase dopadne, jelikož máme dítě a k tomu kočky. V dřívějším bytě jsme museli max. co 2 roky kupovat nový koberec (tam jsme lino dát nemohli). Vkládám foto té dlažby. To by kobereček asi nespravil :/
Odpovědět
Profilova fotka
@lacime no tak k dětem a kočkám mi dlažba přijde vyloženě praktická. chodila bych v domácí obuvi a dětem pořídila kobereček na hraní. s domácími jste se o možnostech změn nebavili?
Odpovědět
Ahoj není problém někde v podlahovém topení? Je divné že by dlažba byla ledová, my když topíme do podlahy tak je dlažba krásně teplá a vydrží docela dlouho nahřátá.Pokud dáš lino na dlažbu musí se to před pokládkou vystěrkovat jinak se ti časem vyšlapou ty spáry v dlažbě.
Odpovědět
Profilova fotka
Otázka, jak dlouho se v tomto podnájmu hodláte zdržet. Chápu, že se člověk doma musí cítit příjemně a s tímhle to asi nejde. Já bych koupila zátěžový koberec někde v OBI, tuším, že stojí asi 100 Kč/m. Měli jsme tak provizorně řešenou ložnici, než jsme položili parkety. Dají se sehnat i v příjemných barvách. No a až se budete stěhovat, tak ho zas srolujete a vyhodíte. A pokud to podlahové topení opravdu netopí, tak to schovejte tím tuplem. Ta dlažba fakt není pěkná do obýváku.
Odpovědět
Holky blbe jsem to teda asi napsala, bylo to mysleno tak, ze musim furt topit, prave aby podlaha nebyla ledova. Kdyz netopim, je to ledove. Nejvetsi problem je ale pro me ten vzhled, fakt z toho silim, jenze zacim mit pocit, ze se s tim budu muset smirit. Koberec bude fakt priserny za chvili a lino jsem probirala s domacimi a nemuzeme ho lepit, jen polozit, tudiz ani srovnat spary, takze to asi neprichazi v uvahu. No jsme tu relativne chvili a predpokladam, ze tu budeme nekolik let no :( Ach jo, zacinam z toho mit depku.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?