Lino nebo prkno?

Otázka je jednoduchá - na základě vašich zkušeností prosím o radu, zda dát v obytné místnosti 40m2 s jídelnou a kuchyní prknennou podlahu z borovice, nebo lino. Dřevo máme rádi, pod prkny by byl dřevěný rošt s izolační vatou, takže by to bylo teplé, pod linem nejspíš anhydrit. Požaduji možnost vzít mop a vytřít, což některé povrchové úpravy už umožňují i prknům, Zároveň se bojíme sesychání a vrzání. Jiný druh dřeva než borovice nepřichází v úvahu, k borovici máme přístup, tím pádem by to bylo relativně za hubičku. Ale zase chci trošičku pohodlí :) Takže lino, nebo prkna? ;-)
Odpovědět
Ahoj, my máme tuto plovoucí dřevěnou podlahu http://www.1floor.eu/ a jsme s ní spokojeni. Jednou za týden ji vytřu a není problém (máme novější úpravu).
Odpovědět
prkno !
Odpovědět
ahojky, taky jsem tento problém řešila, měli jsme lino staré více než 20 let, ale viděla jsem plovoucí podlahu, která se používala v obýváku, kde byl počítač. Místo pod židlí bylo po čase značně vydřené. (Je fakt, že nevím, o jak kvalitní podlahu šlo). Dali jsme teda lino. S tím jsem velice spokojená, ale zase se po čase vyskytl problém, ve dvou místech, kde se nešetrně "šouplo" nábytkem, je trhlina. Tak uvažuji o dlažbě. Jelikož se chystáme i na koupelnu, tak brouzdám, našla jsem pěkné dlažby na www.levnadlazba.cz , jen přemýšlím, zda nebude v paneláku dlažba studená, přece jen v obýváku trávíme hodně času.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Jj, otázka jestli lino nebo prkno je taková podle mě trochu zavádějící, protože je tam i dost velký cenový rozdíl, ale já bych asi šla do lina, je tam velký výběr vzorů, podle mě lepší na údržbu a taky na výměnu.
Odpovědět
sla bych do dreva,ale ne do plovoucky
Odpovědět
Profilova fotka
Píšes, že tam bude kuchyn a do kuchyně dřevo... no nevím, je to úhel pohledu, ale do kuchyně bych rozhodně dala spíš dlažbu a na zbytek plovoučku a přechod zakrýt lištou. Máme to tak v obývaku u krbu a je to v pohodě
Odpovědět
Profilova fotka
kdybych měla asi 150 tis navíc (a nepotřebovala bych je) dala bych pravé dřevo...jelikož je nemám, máme doma všude lino nebo dlažbu na chodbách a v koupelně....do plovoučky bych nikdy nešla! je pravda,že dřevo je náročnější na údržbu, vyžaduje i speciální přípravky atd. ,ale na druhou stranu, když se poškrábe, zbrousí se, přelakuje a je jako nové...lino se krásné vytírá....je spoustu krásných odstínů, ale může se rozthrnout.....navíc dřevo, pokud máte podlahovku nepovede dobře teplo, jako např právě lino nebo dlažba.....takže , babo raď, že :-)
Odpovědět
dali jsme vinyl a jsme spokojeni :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?