Linoleum nebo plovoucí podlahu? Máte zkušenost, tip?

Profilova fotka
Holky prosím poraďte, která máte zkušenosti. Chceme měnit podlahy v celým bytě (kuchyně, obývací pokoj, ložnice, dětský pokoj). Měli jsme v plánu dávat všude plovoucí podlahu a v kuchyni dlažbu. Známá co má manžela podlaháře nám řekla, že nejlepší podlahy jsou linoleum. Jenže mě hned naskočila husí kůže a představila jsem si to zastaralý linoleum.:-) Pak jsem mrkla na net a objevila jsem, že se vyrábí i linolea napodobující vzhledem plovoučku. Budu ráda za každou zkušenost nebo tip. Co kdo máte za podlahu v jakém pokoji a jak jste spokojení.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme plovoucí podlahy všude a teď a už bych si je nedala. V novém budeme mít v přízemí vinyl a do patra jsme původně uvažovali o linu (dnes je již z čeho vybírat), ale nakonec jsme se rozhodli pro koberce. Bude to rozhodně příjemnější pro bosou nohu a když si bude hrát malá v pokojíčku na zemi ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@sonik05 no koberce my určitě nechceme, asi hlavně z důvodu údržby, protože máme dva psy. A plovoučku už by jsi nechtěla proč?
Odpovědět
Profilova fotka
@zuziiiiicek u krajů se hodně často drží takové ty chuchvalce prachu. Navíc mi to přijde dost hlučné (pokud pod váma někdo bydlí). A oproti linu i vinylu mi připadá studenější.
Odpovědět
@zuziiiiicek plovoučku máme skoro všude a taky už bych jí nedala. Je na tom strašně vidět prach. Přijde mi, ať máš vzor nebo barvu jakoukoli, lehce se poškrábe - i když máme připlacenou nějakou "protiškrábancovou" :-D , je hlučná a tvrdá. V pokoji máme obyč. lino. Pěkný vzor, je měkčí než plovoučka, ale těžká skříň na něm dělá trochu bubliny. V kuchyni je .. a teď nevím, jak se to jmenuje :-. :-D jako lino, ale je podlepené. A je podle mne nejlepší, to bych příště dala snad všude :-) Koberečky máme jen sem tam kusové.
Odpovědět
Máme plovoučku úplně všude mimo koupelny. Ono záleži také na tom, jaká to je. V řadovce jsme měli buk a na tom je opravdu vidět všechno. Na tmavých (i když jsou krásné) je to snad ještě horší. Do nového jsme volili lam. podlahu (kvůli pejskovi) vzor mořská tráva. Jsme moc spokojeni, nic na ní není vidět, údržba jednoduchá.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?