Manžel koupil podlahu, chci ji vrátit. Co byste dělali?

Než jsem se vzpamatovala ze šoku,který mi přidělal můj manžel, tak to chvíli trvalo... Jeden den jsme běhali po obchodních domech s nábytkem ,kde v jednom z nich měly i podlahy,tak jsme jen koukli, manžel se mě na jednu zeptal jestli se mi líbí a já řekla, že ano, to jsem, ale netušila co si tím způsobím:-(( Manžel neváhal a podlahu koupil( do celého domu i na schody!) aniž by mi toto rozhodnutí sdělil,tedy,že se chystá k takovému činu-nejspíš za účelem překvapení mé osůbky... Včera jsme byli v hobby marketech a když jsem viděla ty podlahy, věděla jsem, že podlaha co koupil manžel není to co bych chtěla.... Chci ji vrátit,nebo vyměnit, ale manžel o tom nechce ani slyšet, tak se chci zeptat co byste dělali vy?? Vzali byste to jako výzvu a bojovali s výberem nábytku a doplňků k této podlaze? Nebo si prosadili výměnu? Je to natolik roků a chci aby se nám krásně bydlelo.... přikládám foto podlahy a taky foto jídelních židlí, které máme a na komodě Vám ukazuji barvu ve které je jídelní stůl, jehož foto ještě nemám- je to kopyto, tedy není o čtyřech nohách, kuchyň si představuji bílou v lesku v kombinaci s dřevem, jednoduché linie a chromované úchyty, sedačku do místnosti světlou asi bílou rohovou, rozbití jednotné barvy, doplňky jako koberec v zelené barvě atd. , na zeď jsem chtěla obkladový kámen, máme plazmu 127cm v černé barvě...ale vzhledem k této podlaze si opravdu nevím rady s její barvou a už vůbec ne s barvou interiérových dveří, jsem zoufalá..... a docela mi podlaha vzala chuť do zařizování a ladění doplňků..... Ještě hůř mi je když jste mi napsali, že byste si ji do domu nepořídili :-( Tak jsem našla pár fotek, kde se tato podlaha vyskytuje v interiéru...
Odpovědět
Profilova fotka
Úplně chápu, jak se cítíš. Já si tím taky několikrát prošla. Jak se já osobně znám, tak já bych to vrátila. Z toho, cos napsala s tím bojuješ už teď a považuješ to za chybu. To je tedy fakt horší, než si říkat, nějak to dopadne :-| . Podle mě se tato podlaha dá dobře kombinovat jen s jednobarevnými doplňky, tudíž asi ten vzor komody k tomu dle mě nebude vůbec vhodný - má zcela jinou strukturu dřeva a podle mě to k sobě nemůže pasovat. Já bych určitě volilla jemné pastelová barvy vždy s jednou doplňující sytější podle každého pokoje. No, ale na druhou stranu se tak dá vytvořit moderní, vzdušný interiér. A asi bych šetřila s nábytkem. Méně bude v totmo případě asi lépe. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Naprostý souhlas se zdenkaj, mně se naopak líbí výrazné podlahy - toto byla jedna z variant do obývacího pokoje, ale neprošla přes manžela. Viděla jsem ji v reálu a rozhodně nevypadá tak divoce jako na fotkách, ale je pravda, že se k ní musí volit jednoduchý nábytek (barevně, tvarem apod.). Píšeš, že manžel ji koupil do celého domu, což si neumím úplně představit - tato podlaha mi přijde natolik výrazná, že by se mi líbila jenom v omezeném prostoru (např. obývacím pokoji), kde se její jednolitost "rozbije" kusovým kobercem, sedačkou apod, ale nedovedu si ji představit v celém domě (např. v ložnici bych ji nechtěla). A jestli už teď nad tím takhle přemýšlíš, tak bych ji být tebou asi vrátila, jestli to jde. Pokud má člověk možnost výběru, měl by dát na svůj vnitřní pocit, aby pak nebyl zbytečně nešťastný. A s manželem sis o tom nezkusila promluvit? Že byste třeba udělali kompromis a dali ji jenom někde?
Odpovědět
Profilova fotka
No tak ta komoda se k téhle podlaze nehodí vůbec. Myslím, že s vhodně zvoleným nábytkem by to vypadalo skvěle. Jenže pokud už teď si z toho děláš vrásky a řešíš co a jak - šla bych do vrácení, protože pak ti stačí, aby se na ní udělal mikroškrábaneček a poleze ti hned na nervy :-D A jestli je pan manžel proti, řekla bych mu, ať si teda k tomu zbytek nábytku a dveří vymyslí sám ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud je to možné, určitě bych ji vrátila a koupila jinou. Do celého domu si to vůbec nedovedu představit. Pokud chcete stejnou podlahu do celého domu, určitě bych volila něco neutrálního, málo výrazného (např. dub...).
Odpovědět
Profilova fotka
vrátit .. my máme podlahu do které jsem byla zamilovaná, barva je super - mužeš juknout do alba, ale jak jsou na ní malé škrábanečky nesnážím jí den ze dne víc .. být o ní přesvědčená ze začátku, tak se fakt zblázním :(
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme se rozhodli pro masivní dub, trojlamelu. Koupeno v Hornbachu za cca 650 Kč/m2, tloušťka 1,5 cm, pokládka velice snadná - stejná jako u plovoučky, bez problému, s milimetrovou přesností, krásné rovné lamely. Podlaha se mě i manželovi líbila od začátku. Líbí se nám i po měsící bydlení a myslím, že bude i nadále, právě proto, že je nadčasová. Máme ji v obýváku, dole hale, nahoře na galerii i v pracovně. Kombinovat se to dá prakticky s čímkoli.
Odpovědět
@anndyssek Tak my máme podobnou v obýváku, ale ve světlejším odstínu. Sedačku máme krémovou, tv stolek z Ikey v barvě bříza a dveře v dubu. Oboje ale k té naší podlaze pasuje, protože jsou tam pruhy právě v těchto barvách. U té vaší to bude problém. Je dost tmavá a váš nábytek k ní vůbec nepasuje. A do celého domu ji dávat taky nebude zrovna pěkné. Já bych přesvědčila manžela i za cenu hádky, protože tam jednou budeš bydlet i ty a chlapi nemají na výběr doplňků buňky, takže defacto ušil na tebe bič. Ať se mu to líbí nebo ne - bezkompromisně vrátit. Jednou ti ještě poděkuje. Máš to krásně vymyšlené, tak si za tím stůj! ;-)
Odpovědět
No, právě holky, vidím, že většina máte stejný názor :-) Neřídím se žádným diktátem designerů, jestli je daný styl právě trendy či nikoliv. Prostě jde o to, jak to člověk cítí a co je mu blízké, přece to v čem žijeme je odraz každého z nás, naší osobnosti....a proto to každý nemůže mít stejné...ale takové jaké mu to dovolují možnosti a v neposlední řadě osobní cítění.... Já k této podlaze nepřilnula natolik, aby mně přesvědčila, dát si ji do celého domu! :-( Značně mě limituje při výběru dalšího nábytku a docela se odchyluje od mým představ zařízení a ucelení celistvého zařízení a stylu domu, tudíž s nimi až tak nekoresponduje. Vzala jsem si vzorník této podlahy a jen tak zkusmo jsem s tímto vzorníkem chodila a koukala na interiérové dveře jak barevné provedení, tak i styl a dělalo se mi celkem mdlo, že mi k tomu nic nepasovalo, přišlo mi to šíleně kontrastní, tak jsem manželovi řekla ať mi ukáže dveře ,které by tedy k této podlaze zvolil, no prý bez problémů a nějaké světlé.... Nechápu to, nejsem člověk, který kolem sebe potřebuje luxus a drahé věci, ale chci mít kolem sebe takové prostředí, abych z něj měla dobrý pocit a někdy, aby si člověk takové představy ucelil, chce svůj čas... manžel by nejraději vletěl do obchodňáků a měl vše jedním vrzem nakoupeno, nechápe, že to takhle není možné... Nejvíc mě mrzí, že mi to manžel ani neřekl, že ji jde koupit, a teď prostě nechce o vrácení ani slyšet,prostě nebude přece znovu půjčovat vozík a tak dále, ačkoliv za to může sám, že je takto zbrklý a vždyť je ta podlaha dobrá...je to přece jednodušší žít v cirkuse , prostě to vybral tak to musí být o.k.... :-( Já mu také řekla, ať si k tomu vybere ostatní nábytek, když je to tak parádní, jenže nejhorší je, že on by toho byl schopen,ale z výsledku bych měla obavy :-( Budu opravdu tak umíňená, když budu trvat na vrácení, věřím , že by to mohlo vypadat skvěle pokud by se zvolil správný nábytek,ale bylo by to víc náročnější na čas a vymýšlení a nevím i tak jestli by se docílilo chtěného výsledku :-( A jak vy vybíráte a nakupujete zařízení?musí vám padnout do oka, nebo nákup stylu, jsme tu tak už něco koupíme... kolik času jste třeba věnovali výběru kuchyňské linky,nebo kolik jste obešli studií, než jste ji koupili? Moc všem děkuji za odpovědi ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@anndyssek tak my konkrétně kuchyni vybírali fakt dlouho ..cca půl roku dopředu .. návrh jsme měli z 4 kuchyní - poslední vyhrála a nespočítaně jsme jich obešli jen tak bez návrhů .. dlouho tvralo, než nám vyhovolala cena, kvalita a hlavně poslední - ti co to vyhráli zvolili úplně jinou dispozici a tak to vyhrálo :) jinak bych se fakt zbláznila, kdyby přítel koupil podlahu beze mě .. to bych fakt naštvaná byla a moc by mě to mrzelo ...
Odpovědět
Profilova fotka
@anndyssek Lituji tě, protože chápu, jak ti je :-( Já osobně kupuji jen to, o čem jsem na 100% přesvědčená. Když mám sebemenší pochybnost, tak do toho nejdu, protože vím, že by mě to pak mrzelo. Momentálně mě mrzí naše vchodové dveře, ale už s tím nic nenadělám. Kuchyni také stále řeším, ale snad už to brzy skončí. obklady a dlažby též. jsem v časovém presu, s miminem a tříleťákem se nemám šanci dostat někde na nákup do většího města, jsem z toho otrávená, místo abych z toho měla radost.
Odpovědět
Profilova fotka
@anndyssek My teprve kuchyni budeme kupovat, ale měli jsme poměrně jasnou představu barevného provedení a sami jsme si v programu udělali návrh. Stáli jsme x hodin v těch prostorech a zkoušeli si "vařit" - jak se otvírá skříňka, jestli nevadí uděla krok dozadu kvůli vyndání utěrky z vyjížděcího boxu, proč by šuplík na vařečky měl být 60 cm atd. atd. atd. Měřili jsme výšku skříněk s ohledem na to, že já jsem 167 cm vysoká a on má skoro dva metry. Nedělali jsme třeba zásuvky, protože jsme si nebyli jistí, jaký dáme "dekor" za linku a aby pak třeba nevyšla veprostřed čtyř dlaždiček atd. (to samé i v koupelně, až když nám to obkladač naměřil, sami jsme si tam navrtali krabičku, aby nebyla nijak blbě nesouměrně). Takže v kuchyni uděláme to samé. O podlaze jsme měli jasnou představu - aby to byl vinyl a v dekoru tmavého dřeva....a firmu s dobrýma referncema, která si neřekne majlant za pokládku. Hledali, až našli :-) Sice to všechno trvá dýl a od mojí původní představy, kdy budeme mít všechno hotovo, se to liší časově dooost....ale nelituju jednoho jedinýho dne, protože v domě není cm2, kde bych si řekla, že se to mohlo/mělo udělat jinak ;-)
Odpovědět
@anndyssek Přikláním se k názoru, že nejde o to, aby se tahle podlaha líbila nám ostatním, ale vám OBĚMA obyvatelům domu by teda měla. Tak pokud ty s ní spokojená nejsi, určitě ji vraťe. Chlapova blbost, že si dovolil udělat takový rozhodnutí sám, nejde přece o ručníky, ale o něco na cca 15 let, dennodenní koukání... Celkem ráda bych tenhle vzor někdy viděla v reálu, na fotkách to fakt vypadá divoce:) Ale zas to není tuctový... Každopádně kdyby jste si ji nakonec nechali, ladila bych to podobně jak na obrázku s galerií - co nejvíc světlé, nebo aspoň jednobarevné. Ideálně bych to viděla na bílé zdi, kuchyň, židle a sedačku k tomu máte super, jídlení stůl v barvě komody pryč a místo něj buď černý nebo bílý, stejně tak s tv stolkem (ideálně něčím malým, nábytkem nepřeplňovat) každopádně už bych tam nedávala jakýkoli dezén dřeva, ať se to nebije. Kdyby třeba jedna stěna + koberec , příp. drobené dekorace, váza, byli v zelené, tak by se to, myslím, jen příjemně doladilo. Jo a dveře bych dala bílé. Teď se zas vrací do módy a přijdou mi super, taky bych je ráda:) Viděla jsem nejen jakoby lakovaný, ale i jedny úžasný, že i na těch bílých byla trošku vidět kresba. Ty mě nadchly, ale k vám zas asi něco jendodušího...
Odpovědět
Článek se načítá
@anndyssek A jinak můj muž by si to představoval asi přesně jak ten tvůj - vlézt do prvního obchodu, tam nakoupit všechno a dom :-D Nakonec teda naznal, že mám pro to větší cit, tak to nechal na mně, ale zas jsem byla dost limitovaná cenou, takže výsledek je fajn, ale být Onassis, je to lepší:) Ale ještě se vrátím k těm vysněným představám: já měla už před pár lety vybranou fakt tmavou podlahu + bílý nábytek. MM se těsně před nákupem zamiloval do šedé. A majitel domku (zařizovali jsme totiž podnájem) taky upřednostnil šedou, tak jsem couvla. S tím, že teda musím přehodnotit plány. Bílá kuchyně už se dělala, ale ostatní nábytek jsem teda vzala tmavej, ať to nemáme doma "vyblitý" . A kupodivu, nakonec to vypadá dost dobře a jsem rozhodnutá, že až budem jednou zařizovat opravdu svoje, bude to taky tak. Píšu to proto, že mě to předtím nenapadlo, resp. pak mi to přilo jako strašně blbá varianta a nakonec jsem moc spokojená. Jo, a kdybych k té šedé koupila bílej nábytek tak taky dobrý, to jsme zkusili u malé v pokoji a výsledek luxus:) Prostě i když furt luštím všemožný designový časáky, všechny konkrétní možnosti si člověk těžko představí úplně ;-) Sorry za román, mám nějakou psavou :-N
Odpovědět
Moc děkuji za Vaše odpovědi, už si připadám fakt dost pitomě, to neustále řešit :-( Zkusím si ještě promluvit s manželem a uvidíme, ale vím, že bych musela být hodně nekompromisní a neústupná a ani to ještě není záruka ničeho.... Baraz:. můžeš mi kdyžtak písnout do IP od koho jste si kuchyň nakonec pořídili? jelikož mám 2 malý děti, tak toho času tolik není,tak ať mám aspoň nějaké refrence ;-) Duckie: tak to jsme na tom výškově skoro nastejno, až na to,že manžel teda nemá 2metry ;-) No, můžu Ti říct, kdyby měl manžel ještě otvírat u každé linky šuplíček jestli nebude to od toho či jiného moc daleko nebo obráceně, tak by ho nejspíš kleplo a mně by řekl, že už si moc vymýšlím, jak ho znám :-) škoda jen, že neví jak to chodí i u ostatních, a pak by byl rád, že je to tak jak to je, no,jo ti chlapi... V jakém programu jste si dělali ten návrh kuchyně, jestli se můžu zeptat? nelinkav: jsem ráda, že nejsem na světě sama ;-) , taky se samozřejmě koukám na cenu a právě proto to vyřešit tak, aby to splnilo veškeré představy je těžší, ale důležité.Neznamená přece, že nejdražší věci musí být nejlepší, je to o vkusu, nějakém tom cítění a tak... kéž by to taky tak chápal manžel a pořád neremcal, že nic nevybereme, ono běhat všude se dvěma prťaty, taky není to pravé ořechové ;-) Ještě se zeptám v jaké fázi stavby domu jste jaký nábytek do domu pořizovali, třeba i tu kuchyň, obklady do koupelny a tak a v jakém sledu?
Odpovědět
Profilova fotka
@anndyssek jestli se manželovi nechce vracet dlažbu, protože by musle vzít vozík, naložit to atd., tak to nalož a odvez sama ;-) , nebo se případně domluv s někým, kdo tis tím pomůže. A bude klid. Věřím, že v obchodě budou mít pro tebe pochopení.
Odpovědět
Profilova fotka
@anndyssek máme kuchyn od jedné plzenské firmy - pokud to máte blízko pošlu ti název .. kuchyn jsme měli vymyšlenou cca půl roku dopředu, koupelnu taky tak ..jiný nábytek nemáme a asi ani dlouho mít nebudeme .. musíme dostavět a zatím se žije dobře i bez nábytku :) ikdyž skřín už bych občas nějakou chtěla ...
Odpovědět
Profilova fotka
@anndyssek My jsme po vymalování začli koupelnou, protože jsme jednak nechtěli, aby nám obkladač řezal dlaždičky nad novou podlahou a pak máme vinyl - v celém patře stejný a budeme si pořizovat roombičku, tak jsme chtěli, aby stěrkou k vinylu pak dorovnali ten "schod" mezi dlaždičkama v koupelně a betonem v chodbě. Potom jsme si objednali a zaplatili dveře, protože ten záchod bez dveří je divnej :-D a hlavně už se nám nechce koukat na cihly ve stavebních otvorech. Teď je na řadě kuchyň a po ní skříně. Sice jsem původně chtěla třeba sedačku a tak, ale dýl už to psychicky bez skříní asi nevydržím :-D Po skříních teda pak tu sedačku a obývák tak nějak všeobecně. Po tom různě dolaďovat detaily v chodbě, koupelně...pořádně dozařídit technickou místnost atd. No a naposled ložnici - zatím máme starou a slouží dobře, i když estééticky to není to pravý vořechový :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@anndyssek Ohledne postupu vymysleni interieru - behem hrube stavby jsme zkontaktovali jednu architektu, ktera nam udelala kompletni navrh interieru - jinak jsme dlouho dopredu chodili na vystavy a hledali pro nas nejlepsi reseni. Jsem na tohle moc velky perfekcionista a chtela jsem, aby jednotlive mistnosti v dome na sebe "navazovaly" a hlavne byly ucelne zarizene a rozvrzene. Sice nas to stalo nejake penize, ale myslim, ze toho nikdy nebudeme litovat, protoze domyslela spoustu veci, ktere by nas nenapadly a rozhodne to s jejima upravama bude vypadat lepe. Takze mne prijde nejlepsi vymyslet si ten interier jako celek a ne jednu mistnost za druhou bez jakekoliv navaznosti (i kdyz urcite jsou lidi, kteri i tak dokazou mit uzasne zarizeny byt, ale ja vim, ze kdybych to tak delala, nedokazala bych to sladit).
Odpovědět
Profilova fotka
Jo jo...to souhlasím s parisienne. My to sice máme vymyšlený už dáávno...možná ještě dřív, než jsme vůbec začli stavět :-D, ale finance holt chodí postupně :-D Můžu se zeptat, kolik stála práce bytový architektky? Nikdy jsem nad tím nepřemýšlela, že by nám náš byt "určoval" někdo cizí....takže nemám vůbec představdu o ceně za tyto služby.
Odpovědět
Profilova fotka
@duckie Jen mohu závidět...kde na to bereš čas? Taky bych měla ráda vše promyšlené, ale s miminem a batoletem nemám šanci se ani dostat někam vybrat obklady :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@duckie Měli jsme to přes kamarádku, strávila s námi dva měsíce relativně intenzivní komunikace (několikrát jsme se sešli osobně, jednou byla i na stavbě, aby to viděla naživo), s manželem navštívila vzorkovnu podlah a návrh byl opravdu podrobný (včetně konkrétního nábytku, svítidel apod.). Celková cena za návrh interiéru byla 18 tisic (kdyby někdo chtěl tak pro porovnání v zadání bylo zádveří, hala v přízemí+schody, obývací pokoj, hala v patře a koupelny. Ani se nedá říct, že by nám byt určila ona - líbila se mi spousta věcí, u kterých jsem si nebyla vždycky jistá, jestli půjdou dohromady. Před tím, než jsem k ní šla, jsem strávila spoustu času přemýšlením, jak ten náš dům zařídit, aby nám to vyhovovalo. Pak jsem si uvědomila, že to právě chci nějak sjednotit, že si se spoustou věcí nejsem jistá, ale na druhou stranu jsme měli s manželem oba odvahu jít do ne úplně běžného zařízení, tak jsem si říkala, že se toho nechci vzdát jenom proto, že to sama nedokážu dát dohromady :-N . Když jsme návrhy dostali, shodli jsme se, že dokázala vymyslet spoustu "vychytávek", které to dělají zajímavější a hezčí a my bychom na ně nikdy sami nepřišli. Takže i když mám pocit, že jsme ten celek vychází z nás a našich povah, je tam určitě její ruka znát ;-) Jinak se omlouvám, jestli jsem odbočila mimo téma, špatně jsem si to přečetla, myslela jsem, že se tazatelka ptá na vymýšlení interiéru, ale ono je to asi spíš už o zařizování :-N A aby naše situace nevypadala úplně růžově, taky budeme nuceni vybavovat postupně a spousta věcí zůstane nějakou dobu jenom na papíře.
Odpovědět
Profilova fotka
@kirik Nemám ani mimino ani batole :-D Navíc 90% věcí jsem si hledala na internetu a pak šla "na jisto" :-) Vyhledala jsem si, kdo dělá vinylový podlahy v našem městě, poslala poptávku a pak až jsem se šla podívat k těm firmám, co se mi "líbily". To samý kuchyně, skříně i dveře - poptala jsem se po známých, jestli mají nějaké zkušenosti...ono i tady se najde hodně dobrých rad. Ale něco času to sežere, to se prostě nedá vyřešit jinak :-) @parisienne Tak 18 tisíc je vlastně v celé té ceně domu už i zanedbatelná částka a když si člověk vezme, že tím ušetří třeba i dost peněz, kdy by pak "na místě" to vymýšlel a přeorganizovával jinak....
Odpovědět
Profilova fotka
@duckie Bez dětí by bylo zařizování domu pro mě úžasným koníčkem, s dětmi je to spíš moje noční můra. také vybírám přes net, ale potom je třeba omrknout vybrané v reálu a toto je pro mne momentálně špatně realizovatelné. Vše musím vybírat s miminem na rukou a s očima v zadku, jak musím hlídat starší dceru, aby někde něco nerozbila. Je to des :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@kirik Všimla jsem si, že všude, kde jsme byli, měli dětský koutky, takže s miminem v ruce a očima v zadku se potýká při zařizování asi hodně lidí :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@duckie Jééé, tak to žiješ asi v osvíceném kraji. Já, kde jsem byla, nebyl dětský koutek nikde. Znám dětský koutek jen z Ikea, ale tam nemají obklady a dlažby. No a mimino by mi tam asi taky nevzali a nenakojili. Proto to frkám z netu a už mi i přestává záležet na tom, jak to bude vypadat. Ono to nějak dopadne :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?