Marmoleum

Dobrý den, prosím máte doma někdo marmoleum na podlaze? Jste spokojeni? A mohla bych poprosit i o foto jak podlaha vypadá? Děkuji
Odpovědět
Mame v byte v panelaku marmoleum 13 let (kuchyn, chodba). Jsem absolutne spokojeny. V chodbe vypada porad jako nove. V kuchyni dostava zabrat mnohem vice, ale i tak je po te dobe v pohode. Mockrat nam spadlo neco tezkeho. Samozrejme nevydrzi vse. Pokud se vystipne mensi kousek neni to z dalky moc videt, protoze vrstva je silna dva nebo tri mm a je homogeni v cele tloustce. Stalo se mi, ze se vystiplnul i vetsi kousek a bez problemu sel nalepit zpet. Jedina nevyhoda je, ze je to drahe a poklad musi byt perfektne rovny aby se to dobre prilepilo.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Dobrý den, máme zcela nově položené v celém novém domě 3 týdny. Nemám tedy žádné zkušenosti s běžným provozem, nadto po delší dobu. Nicméně, co mi je opravdu velmi líto je dekor, který jsme vybrali. Máme striato, urban silver (tj. relativně světlý dekor do šedých tónů). Marmoleum má z výroby na sobě žluto-oranžovo-hnědý povlak. Měl by údajně během 24-48 hod dle intenzity světla v místnosti zmizet. Podlaha je tedy položena 3 týdny. Ve třech pokojících s velmi nepatrnou změnou a z chodby jsem asi nejvíc špatná. Ta je flekatá (tam, kde z pokoje s terasovým oknem dosvítí světlo je podlaha částečně zbavená toho barevného nádechu z výroby - stále ale nikoliv na žádaný dekor), tam kam ale světlo nedopadá, tam je to děsný. V podstatě to vypadá, jako zašlé ošlapané lino na různých částech dlouhé chodby. Nejvíce se námi vybranému dekoru přibližuje oblast kolem 4 m terasového okna v obývacím pokoji (ale ne celý pokoj). Bohužel rozhodnutí již zpět nevezmu. Podlaháře jsme měli velmi šikovného, podlaha krásně rovná, spáry jsou zcela neznatelné a ve dveřích jsem chtěla místo přechodových lišt, aby na sebe marmoleum navazovalo svařovací šňůrou. Což je opět problém. Ke striatu se prodává nikoliv probarvená, ale jednobarevná. Tím, že má být náš dekor šedý, je šedá svařovací šňůra v tom barevném nádechu z výroby jak pěst na oko. Marmoleum má z výroby také na sobě vady (občas malé nerovnosti/vystouplé hrbolky, zpravidla v průměru do 0,5-1 cm (největší má cca 2,5 cm). Nicméně cíleně jsme nereklamovali, s ohledem na čas, který by protáhl položení podlahy - následně nastěhování (ale to jsme nevěděli, že se nám to stejně protáhne). Řekli jsme si jednoduše, že si zvykneme. Pokud bych to tedy měla shrnout, tak jednoznačným plusem jsou krásné dekory marmolea, možnost pokládky v roli a pokud je šikovný podlahář, spára je neznatelná (ale umím si představit, že bude záležet na dekoru), takže podlaha je krásně sjednocená v celé místnosti. A pokud bych se měla znova rozhodnout, tak bych již do marmolea nešla. Je mi jednoduše nepříjemné, že mám představu o barvách, designu a zařízení našeho nového domu. A u velmi drahé podlahy řeším, čekám a trnu, zda změní barvu. Nemůžu ani začít zařizovat dům nábytkem. Samozřejmě je to zejména moje chyba, že jsem si nenašla ještě více informací o této podlaze. Ačkoliv jsem myslela, že jsem se informovala celkem dost.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?