Marmoleum. Máte zkušenosti, tipy, rady?

Profilova fotka
Ahoj holky, v poslední době hodně slýchám o marmoleu - jak je to úžasné a kdesi cosi,ale nikdo ze známých ho doma nemá. Tak bych se chtěla zeptat těch z Vás, které ho již doma máte, jak jste s ním spokojeni a v čem vidíte jeho přednosti. Zvláště pak bych uvítala zkušeností těch z Vás, které jsou z okolí Pardubic, abych věděla, kam ho jít případně kupovat:-)
Odpovědět
Ahoj, kopiruju svuj prispevek o marmoleu z jiny diskuse... marmoleum jsme objednali od firmy Forbo, ktera ho sem dovazi, ale na pokladku si musite sehnat nejaky podlahare, Forbo to nepoklada. Vybirali jsme dlouho, protoze marmoleum u nas zatim neni moc popularni a malo firem s tim ma zkusenost [prestoze spoustu tvrdi, ze na tom nic neni]. Pecliva pokladka je totiz dost zasadni, musi se udelat naprosto rovna podlaha a zkuseny podlahar to dokaze spocitat i tak, aby vyslo minimum spar [kterym se bohuzel asi neubranite]. No nakonec jsme se rozhodli pro firmu Almicork, Praha 4, konkretne pan Brzobohaty a udelali jsme moc dobre. Kvalita prace vyborna, stejne jako spoluprace s nimi, jsou to podlahari, kteri nejen pracuji, ale i premysli, jsou vstricni a opravdu se vyplatilo. Navic pro ne nebyl problem za nami dojet 20 km za Prahu. Rozhodli jsme se pro Marmoleum Dual 707 Barley [vzorky na marmoleum tecka cz, uplne dole], vypada to super, neni to jednolita barva a tudiz na tom nejsou videt drobky. Jak uz jsem rikala, nevyhodou je, ze je podlaha tvrda a studena, na druhou stranu ale snese snad uplne vsechno, je hodne odolna a daji se vymyslet neuveritelne barevne kombinace, hlavne do detskych pokoju. Marmoleum se dost pouziva do komercnich prostor, myslim, ze to maji v Gigasportu a dalsich obchodech, ale ted uz po tom moc nekoukam... Ted budeme stavet a marmoleum je nase jasna volba i do domecku.
Odpovědět
ahoj, myslite ze sa vyplati marmoleum do chodby?A lepsie vzorove al. jednofarebne?trochu sa obavam, aby nam to potom sedelo so skrinami, chceme si dat urobit vstavane...
Odpovědět
lenkab:marmoleum mi rozhodně nepříjde tvrdé a studené.Oproti koberci snad,ale oproti dřevu,laminu,dlažbě ... rozhodně ne.Já budu mít marmoleum v obyváku,kuchyni a ložnicích.Do chodby jsme ho nechtěla a ani mi nebylo doporučeno.
Odpovědět
lucka: a preco nie do chodby?
Odpovědět
Už si to přesně nepamatuju.Myslím,že kvůli soli na botách,kamínkách,.... Ale já ho tam ani nechtěla.Chtěla jsem dlažbu.Hlavně kvůli psovi,aby se měl kde v létě chladit:-)
Odpovědět
aha, my tam zatim mame obyc.lino a rozmysl. sme o plavajucej a teraz manzel navrhol marmoleum
Odpovědět
my taky máme obyč. lino a plovoučku jsem nechtěla.Přítel chce všude dlažbu,ale mě to příjde moc studené a tvrdé.Nehledě na údržbu spár.
Odpovědět
nasi maju v kuchyni dlazbu a je to dost studene, my mame v byte dlazbu len na wc a kupelni. v obyv.a kuch.kute mame plavajucu a v loznici korkovu.ta korkova je super, tepla, makka, akurat klouze 8-)
Odpovědět
susik:marmoleum bych klidně přirovnala ke korku;-)Je to jiné než klasické PVC (lino).
Odpovědět
l.lucka, pises, ze marmoleum porizujete do bytu, takze ho asi jeste nemate, ze? ono kdyz si na to sahnes v obchode, tak samo o sobe marmoleum opravdu studene neni, ale az se polozi na podlahu, tak je to neco jineho. Nechci tim nikoho odrazovat, sami mame marmoleum skoro vsude a nedam na nej dopustit, az budem stavet domek, tak ho jednoznacne zase dame. Jen poukazuju na vyhody a nevyhody, ale opravdu to na podlaze studenejsi je [i kdyz dlazba je asi jeste vic, nevim v koupelne mame podlahove topeni] susik77, zrovna do chodby je podle me marmoleum idealni, my ho taky mame. Ja dlazbu moc nemusim, mame ji jen v koupelne a do ostatnich casti bytu je mi nesymapticky.. Jo a jeste k tomu marm., vyrabi se vic typu, jeden typ je i takovy penovejsi, mnohem mekci a pruznejsi a tim i teplejsi, takze to muze byt varianta, ale mne se na tom nelibily ty vzory a barvy, tak jsme zvolili klasicke marm.
Odpovědět
Jo a ten korek, znami ho maji doma, je mekci nez marm., ale na druhou stranu je i nachylnejsi na drobny poskozeni. Navic leta meli na jednom miste postel a kdyz ji pak dali pryc, tak to bylo barevne odlisny od zbytku korku v mistnosti, slunicko proste za ty leta vysisovalo tu mistnost a pod posteli to zustalo tmavsi..
Odpovědět
Lenka:ne,ještě ho nemáme.Ale zamilovala jsem se do něj u našich známých.Mají ho v kuchyni a studené mi nepřišlo.Ale brala jsem to ve srovnání s dlažbou a laminátem (který opravdu nemám ráda).Jakou mají variantu,to netuším. Nevím,proč do chodby nám ho nedoporučili.Já nad tím ani neuvažovala,ale vím,že se o tom pán zmínil,že do chodby radši (i když netvrdím,že jsem si to nespletla;-))
Odpovědět
Článek se načítá
Ahoj holky, marmoleum nás docela zaujalo...ale odradilo nás ošetření takové podlahy...je u toho napsáno, že se musí používat speciální prostředek a že je to náchylné na zásady..že když se něco na marmoleum vylije zásaditého, tak se ta podlaha zničí.... Jaké jsou vaše zkušenosti??
Odpovědět
Tak já v práci marmoleum do chodby doporučuji, protože má jemný vzor a chodbu zvětší a pokud vám v ostatních pokojích navazuje dřevo nebo laminát, tak se to nebude bít. TAky hodně doporučuji do kuchyní. Na prodejně ho máme 5 let a je tady velký provoz, ale podlaha je v pohodě.
Odpovědět
Důležité je si uvědomit, že je to přírodní materiál, který může změnit barvu vlivem světla.
Odpovědět
To osetrovani neni tak hrozny, jednou tydne setreme vodou [zadny jar] a obcas do kyble nalijeme i specialni pripravek na prirodni marmoleum [obsahuje mareillske mydlo], podlahu to nevysusuje jako ostatni pripravky a podlaha se tak osetri. Ale neni treba to delat pokazdy. Je pravda, ze nam doporucili asi tak jednou do roka podlahu setrit specialnim roztokem [koupit lze snad jen u Forba - dovozce], ale my jsme to za ty dva roky neudelali jeste ani jednou a podlaha je porad jako nova.
Odpovědět
Marmoleum je prirodni material a muze se trochu zmenit odstin pusobenim slunce, ale u korku je to mnohem zasadnejsi a nevratna zmena.
Odpovědět
lenka: tak to je fajn, my nemame v chodbe moc svetla-nemame tam ziadne okna, tak ten odtien by sa nemal zmenit 8-)
Odpovědět
Tak marmoleum asi urcite nebude...Panacek nam udelal jkalkulaci do detskeho pokoje, cca 20 000. Je to asi 12 ctverecnich metru. No, me to prijde jako desiva palka..
Odpovědět
Syrael, marmoleum je dražší, to je fakt. S DPH to vychází za 1m2 nějak kolem 950 Kč a u toho marmolea je lepší, když si to necháš odborně položit - a tím ti ta cena zas o něco vyskočí. :-|
Odpovědět
My máme v půlce domu marmoleum, v půlce thermofix. S marmoleem jsem 100 % spokojená - nenáročný na údržbu, teplý, nejsou na něm vidět nečistoty - stačí 1x týdně vysát. Thermofix je mnohem náchylnější na různé kapky a nečistoty ;-)
Odpovědět
marci, lenkab, muzete prosim nadhotit naky fotky? chtela bych videt marmoleum v realu, taky o nem uvazumjeme.....diky diky :-)
Odpovědět
karla6, obavam se, ze je to 950 bez dph :-( Ale zase zalezi, jakou radu myslis. Treba ta rada Home vyjde zhruba na polovic ceny, je to ale jakoby plat, jako lino, je to tensi, coz nejni nic moc, i z hlediska izolace... Zensky, my za boha nemuzem najit prodejnu Forba v Praze, ma byt na novodvorske, ale zjevne je to podle stary mapy, ci co...Nebyla jste tam nektera?
Odpovědět
Syrael, taky jsme to tenkrat hrozne hledali, ja si matne pamatuju, ze tam byl areal firem, zaparkovali jsme pred nim na ulici a pak jsme nejakou branou nebo vrata prosli do takovyho dvora, ten jsme presli a vlezli jsme do nejakych dveri naproti v budove. Fakt si to pamatuju dost matne, a jak si to tak po sobe ctu, tak bych to nepochopila, ale zkouselas tam volat? aby vas navedli..
Odpovědět
vidis, to me nenapadlo...Brnknu tam, no ono tam totiz ted stoji velky nakupko, coz tam mozna tenkrat nebylo, nebo uz jo?Jeee, dite jeci, musim zpet do reality...
Odpovědět
Syrael: ahoj, jak to dopadlo? volala jsi tam? přijde mi že to Tvůj přítel špatně spočítal. I kdyby to bylo 950Kč/m2, nemůže byt dět. pokoj se 12metry za 20.000Kč ale asi 12.000Kč. Na stránce marmoleum.cz píšou cenu tak cca 600, a asi 850-900 i s pokladkou.
Odpovědět
Olusenka: To nespocital manzel ale primo autorizovany podlahar na Marmoleum v Ricanech, je v tom i prace, listy a buhvico jeste...No a navic ty ceny na strankach jsou bez DPH...Predstav si, ze jsem se tam rovnou vypraila, ale nemaj tam vu¨bec vzorkovnu, sidli tam jenom jako spolecnost. Na natu jsem ale nasla podlahare, ktery se specializuje na Marmoleum, prodava matros a rovnou i poklada, tak tam pristi tyden vyrazime, az budeme mit hlidani:-) Navic jsem nasla bezvadnou alternativu k Marmoleu, taky od Forba - je to protiskluzovy, s takovyma reliefnima koleckama - je to rada Step. Navic jeste levnejsi nez Marmoleum Home a takrka nerozbitne . Tak uvidim, jestli nam to udela, je to spis do prumyslovych prostor ale me se to desne zamlouva...
Odpovědět
Profilova fotka
Holky tady je z Loskutáka i reportáž o Marmoleu, jukněte ;-) http://www.nova.cz/tvarchiv/?238d=29....
Odpovědět
Syrael: tak to není moc dobrá zpráva, ale děkuju. No, my máme obývák asi 20m2. Tak to by byla pálka. Ale hrozně se mi to marmoleum líbí. Přítel chce plovoučku lamino. Tak to asi nakonec dopadne, pač nemůžem tolik peněz dát jen na podlahu. Rekonstruujem byt komplet.
Odpovědět
Holky a myslíte, že plovoucí podlaha vyjde levněji než marmoleum?
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?