Marmoleum - vaše zkušenost, pokládka svépomocí, životnost

Profilova fotka
Učaroval mi vzorník marmolea, 100% přrodního linolea a uvažuji o něm jako alternativu dřevěné podlahy do obýváku a dětského pokoje, neb cenově to vyjde zhruba stejně. Napadlo mě nějak kombinovat ty krásné pastelové barvy. Jaké jsou Vaše zkušenosti? Jak bude marmoleum reagovat na zbytky jídla a pití pod jídelním stolem (máme 3 děti ;-) ? Co udělá, až po něm budou jezdit angličákama? Zvládli jste pokládku svépomocí? Obrázek je pouze ilustrativní, ale nějak si to představuju.
Odpovědět
Profilova fotka
Fakt se tady nenajde nikdo, kdo by znal marmoleum??? Pomozte mi prosím se rozhodnout: jedná se o podlahu do obýváku a přilehlé kuchyně, případně i dětského pokoje - dřevo nebo marmoleum?
Odpovědět
Profilova fotka
mám několik realizací marmolea a bez problémů...tam kde by mohla vytéct voda (a zatéct pod), tam je to už složitější... na obrázku je systém klik-klak..ten určitě lze pokládat svépomocí...pod pásy je nutné povrch vyrovnat, pokládka firmou už nebudet tak drahá...
Odpovědět
Profilova fotka
No právě by mě zajímalo, jak je to s tou kuchyní. Tam se něco rozlije často, stejně tak jako kolem jídelního stolu. Opravdu nemá nikdo zkušenost z vlastního domu?
Odpovědět
Mě by zajímala i odolnost - jestli tam nejsou vidět otlačeniny od nohou židlí, škrábance..... chtěla bych ho do dětských pokojů.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Kamarádka má a když je kvalitní není na to vidět nic, má děti, psa a podlaha pořád jako nová. Budeme stavět a určitě do PVC jdeme..
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud půjdete do systému klik-klak tak se to dá jistě zvládnout svépomocí, ale chce to dokonale rovnou podkladní plochu, aby se Vám nestalo že se to bude houpat, pak by do spojů klidně voda zatéct mohla. Já osobně preferuji nalepení a svařování - to máte jistotu že nic nikam nezateče. marmoleum bývá většinou probarvené v celé tloušťce, takže případné škrábance nejsou vidět:-) Do kuchyně bych si nic jiného než nějakou "měkkou" krytinu nedala, příjemně se po ní chodí a když Vám náhodou něco upadne, neudělá to do podlahy rýhy a třeba se to ani nerozbije. Několik mých přátel si domů dává THERMOFIX což je vinilová podlaha od FATRA. taky je dobrá ale je to spíš klasický desing než barevné dovádění:-) Je to dobrá varianta k laminu.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme marmoleum měli v dětském pokojíku. Poškrábalo se to opravdu hodně, od kovových autíček i od kostiček a když byli větší a občas se zhoupli na židli, tak zůstaly v podlaze díry. Já už bych to za ty prachy nechtěla.
Odpovědět
@alisa40 no tohle přesně říká kolegyně, v obýváku ho má poškrábané od křesla, v kuchyni má také šrámy, zpočátku z něj byla nadšená a dns říká, že by už do něj asi nešla... @komenska
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím,,, marmoleum znám,,, pakliže se stále a doce náročně neudržuje, vypadá po roce jako nehezké staré lino :( je to sice fantastické a přírodní lino, ale... vše co je přírodní chce údržbu. Do dětského bych si ho ani nedovedla představit. Samozřejmě z pohledu přírodního materiálu ok, ale to bych raději šla do dřeva, které je také přírodní, "teplejší" a také se musí udržovat. kk p.s. linolea a vinyly nemám ráda :) jsuo to umělotiny, kde netušíme co vypouštějí do vzduchu,,, mají sice nějaké a kdovíjaké atesty, ALE,,, podívejte se na složení jídel pro děti a zhrozíte se, podívejte se na složení očkování miminek a vlasy z hlavy Vám už neklesnou :( Všem jde jen o prachy :(
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Asi taky záleží na povrchové úpravě. Dává se to i do nemocničních aj. chodeb. Tam je to maximálně zatěžováno bez problémů. Prý se to teď nějak voskuje a vytvrzuje UV zářením přímo ve výrobě. Zkušenosti s tím ale nemám.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?