Máte někdo korkovou podlahu?

Profilova fotka
Korek se mi velmi líbí, ale neznám nikoho, kdo by ho měl. Slyšela jsem, že je náchylný, tak se trochu bojím...Máte s ním někdo osobní zkušenost?
Máme plovoucí korkovou podlahu výrobce Wicanders v celém bytě (kromě koupelny a předsíně). Je pravda, že korek je náchylný - pokud Ti spadně něco těžkého může se kousek uštípnout - u nás po roce užívání 3 vrypy - které ale kromě mě nikdo nevidí. U rodičů, kteří mají stejný korek delší dobu a narozdíl od nás zvířecí smečku a krb je to horší - pár vrypů po drápech a propálenin od krbu, které odletěly za tvrzené sklo na podlaze. Tím ale pro mne nevýhody končí. Obrovská výhoda je, že vzhledem ke strakaté struktuře korku nejsou žádné vrypy viditelné. Je to luxusní, moderní, teplá, měkká podlaha, která výborně zvukově izoluje. Pro mě je to nejlepší volba...
Profilova fotka
Ano, máme už 17 let taky ve všech místnostech (vyjma koupelny). U našich je opotřebovanější, ale to je způsobeno hlavně tím, že se tam často vyskytuje zvířectvo. A jak už psala kajons, škrábance a vrypy nejsou vzhledem k motivu vidět. Nicméně třeba v kuchyni mám u linky bambusovou předložku, abych korek zbytečně neničila drobkama. Na druhou stranu ale zároveň oceňuju, že není vidět každý drobek a nenutí mě to pořád uklízet :-) Chůze po korku je hodně příjemná a údržba perfektní. Jako nevýhodu bych ale ještě zmínila, že časem se "vyšisuje". Takže Vám po přemístění nábytku, koberce atd. zůstanou na podlaze tmavé obrysy. Ty se ale po krátké době barevně "srovnají" a pak už to vidět není. Celkově za mě spokojenost.
zkuste se podívat v již založených diskuzích :-) http://www.modrastrecha.cz/diskuse/po... http://www.modrastrecha.cz/diskuse/po... http://www.modrastrecha.cz/diskuse/po...
Profilova fotka
My máme na chodbě a v kuchyni korek (tmavý) cca 20let. Na to že je tak straý vypadá zachovale, jen na chodbě u vchodových dveří je v namáhaném místě ošoupaný. A nechtěně jsme ho poškodili při stěhování, těžký gauč se kousek se táhl po korku a zůstala tam rýha. Rodiče mají plouvoucí korek (světlý) v celém bytě cca 8let. V namáhaných místech se jim už taky ošoupal, takže si ho nechali přelakovat a teď řeší co dál... jestli poškozené desky vyměnit nebo znovu přelakovat nebo ho zrušit úplně :-( Ono na světlém je zkrátka to ošoupání daleko víc vidět, ale zase špína nebo drobné rýhy se díky dekoru ztratí ;-)
Profilova fotka
@natalkaa Ahoj, obrať se prosím na diskuze doporučené @lucinkafr , které tímto děkuji za pomoc ;-) Tvé téma jako duplicitní zamykám. Přeji Vám příjemný a fajn den :) J.
1

Téma bylo zamčeno adminem. Nelze přidávat další odpovědi.


Nenašli jste co jste hledali?