Máte zkušenost s PVC podlahou a pokládáním?

Profilova fotka
ahoj všem :-) chystáme se koupit PVC podlahu, chtěla jsem se zeptat, jestli s ní někdo máte zkušenosti, pokládali jste si ji někdo sami ?Jste s ní spokojení ?Děkuji za jakoukoliv informaci. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj lucy My teď taky děláme podlahu, zvolili jsme PVC a protože je taťka podlahář, tak bych nedoporučovala dělat to sami. Svěřte to odborníkovi, fakt. nevím, jestli děláte v novostavbě nebo něco předěláváte, každopádně je důležité mít dokonale rovnou, čistou a hladkou plochu, jinka je ti kvalitní PVC k ničemu a okopíruje všechny nedostatky co tam můžou být. Tolik moje zkušenost :-)
Odpovědět
Profilova fotka
To jsi mně moc nepotěšila :-( Je to rekonstrukce .. dům je 20 let starý, dle mého jsou podlahy rovné,chystáme se pod pvc dát vrstvu mirelonu ...
Odpovědět
Profilova fotka
nevím no, aspoň se zkus poradit s odborníkem. My děláme ve starém bytě. Museli jsme odstranit staré lino, oškrábat filc, co tam zbyl, pak se zadělávaly díry takovou speciální směsí a celé se to přeleje samonivelací která to srovná, na to se pak bude lepit nové lino. Ono totiž io když se to zdá být rovné tak to nemusí tak být :-| Jako jestli Vám to tak stačí... Já chci mít rovnou podlahu která bude držet a bude hezky olištovaná a hlavně rovná. Držím palec :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji moc :) taky držím palec, my tam měli jen volně položený nepřilepený koberec, díry tam nejsou, vypadá tak jak ji nechali zedníci před 20 lety, nikdy na ní ani nebylo nic nalepeno ...
Odpovědět
Profilova fotka
Nemáš zač, jen ještě doplním, že i nový beton je dobré srovnat tou nivelací. Tak hodně štěstí :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
Obnovuji téma a prosím o vaše zkušenosti...nikoli s PVC, ale s jeho pokládkou. Máme do patra vybrané PVC ve 4metrové roli. Celkovou tloušťku má 3,4mm, nášlapnou vrstvu 0,35 mm, stupeň zátěže 32. Velkou zátěž nepředpokládám, je určeno do ložnic, ne na chodby či více frekventovaných místností. Je to PVC takové to nižší, tvrzené, ne měkké, pěnové. Vybrali jsme toto PVC v roli, protože jsme nechtěli celoplošné lepení vinylových lamel. Mluvili jsme s několika podlaháři a ti se rozdělili názorově do dvou táborů. Jedni lepí celoplošně, jinak nedají záruku...druhý tábor podlahářů zase podlepují jen okraje a místa spojů bodově, prý nějakými moderními pružnými lepidly. Pokud se jedná o tvrzené PVC (ne to měkké, pěnové), prý je celoplošné lepení zbytečné, celkově prodražuje pokládku. Pokud by se mělo PVC lepit celoplošně, neměli bychom o něj zájem a asi bychom vybrali jinou podlahovou krytinu, proto bych chtěla vědět vaše zkušenosti.. Jaká je prosím vaše zkušenost? Jak máte PVC lepené vy? Zajímaly by mě především názory těch, co jej celoplošně lepené nemají...vyskytl se nějaký problém? Dělají se třeba nějaké vlnky? Shrnuje se? Jak dlouho ho užíváte? Díky předem.
Odpovědět
Ahojky, tak jsme na tom stejně. Místní firma (podlaháři) nám řekla, že je zbytečný lepit celé plochy PVC, že stačí u vchodu do místnosti podlepit, podlepit třeba pod ledničkou ... jinak je to prý zbytečné. A přespolní podlaháři nám prostě říkají, že se lepit musí, i malé místnosti o velikosti 2x3 metry ... Co podlahář, to opravdu názor ... Doufám, že se tu najde někdo, kdo má zkušetnosti. Nám vypočetli lepení přes 5 tisíc korun :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@veronika.deskova Nám to celoplošné lepení radí spíš ti starší majstři. Jeden mladší podlahář na to říkal: "jo jo, ti staří by jen lepili a lepili, ale to už se tak nedělá, je to zbytečné". Není to taky o výdělku? Prostě že s lepením mají více práce...víc si vydělají za pokládku?
Odpovědět
@kirik Víc si asi vydělají, to jo :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Nenajde se nikdo, kdo má s pokládkou PVC v roli zkušenost?
Odpovědět
@kirik Ahojky, tak jsem mluvila se známám, který před nějakou dobou v podlahářství pracoval (mladý klučina). On jako na "brigádu" by si za lepení vzal 30,-m2 + materiál. Jinak co se prý týče lepit ano či ne. Tak malé plochy jsou zbytečné - jako je třeba pokojík 2x3 metry .. ale větší plochy jsou prý lepší lepit, aby opravdu stabilně PVC "sedělo" Jinak lze třeba podlepit ve středních prostorách jen rohy nebo jak to říct ...
Odpovědět
Taky stojím před pokládkou PVC krytiny. když si pozvete podlaháře, přijde pokládka krytiny na více, než cena krytiny. takže jsme se roZhodli, nelepit vůbec a když to nebude dobré, vyměníme za něco jiného, protože to co ušetříme na řemeslníkovi, koupíme za to novou a hezkou lamelovou podlahu. Moje vlastní zkušenost mi říká, stejně se to časem bude předělávat, tak nač si dělat s takovými věcmi problémy.
Odpovědět
Článek se načítá
taky toto řešíme.. zajímalo by mě, když budu lepit jen ty rohy, jak dlouho to lepidlo zasychá a zda se s tím dá ještě trochu hýbat a dorovnat to..
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme se rozhodli nakonec vzít na PVC podlaháře a to proto, že pravidelně bere z obchodu, proto má lepší cenu, než kdybychom PVC kupovali sami + vezme ji s 10%. Cena samotného PVC nás vyjde na 300 kč/m jako bychom ho brali zcela bez DPH. Podlahář si účtuje 90 kč/m. V této ceně je doprava, práce (očištění povrchu, napenetrování, lepení v rozích a spojích, ne plošně), flexibilní lepidlo na podlahové topení, penetrace. Ve finále nás to vyjde o 30 kč na metr dráž, než kdybychom se s tím drbkali sami.
Odpovědět
Tak my bychom DPH neplatili, a co jsme vybrali, tak bez toho DPH by to vyšlo 136Kč/m - jen krytina, nepočítám lepidla atd.. U nás teda podlahář chce bez lepení 35kč/m a s lepením asi 55Kč/m, ale budeme mít asi meloucháře, dám mu cca 35.-/m, pokud teda tohle budeme dělat a lepit to.
Odpovědět
Profilova fotka
@deyana Spoje musíte každopádně podlepit. Kde můžete koupit PVC bez dph???
Odpovědět
@kirik To já nevím, to švagr.. nedávno rekonstruovali dům a taky vše nakupovali takhle, ale kde, a jak, to neřekl, jen že to jde, když mu řekneme..
Odpovědět
Profilova fotka
@deyana Může například dostat množstevní slevu ve výši DPH, ale i řemeslníci nakupují s 10% DPH, bez DPH nelze.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
Profilova fotka
@kirik ahoj máte tu nášlapnou vrstku 0,3 ? já si ted vybrala 0,25 tak nevím zda do toho jít. vyšel by nás metr na 150kč lino - akce v breno a pokláda 35kč/m ..zvažuji .. jste spokojení? nedělají se otlaky? škrábance? děkuji ..
Odpovědět
Profilova fotka
@baraz My máme toto: http://www.spoltex.cz/vinylove-podlah... Chtěla jsem původně nášlapnou vrstvu 0,4, ta naše má 0,35...pod 0,3 bych asi nešla. Jsme spokojení, škrábance nemáme, ale my máme lino v patře, kde jsou ložnice, je tam tedy málo exponovaná podlaha. Je jasné, že kdyby se úpo PVC hrklo třeba rohem skříně, že tam ten škrábanec je. Jsme spokojení s výběrem. nejprve jsem nadávala, protože když jsme ještě dostavovali, do lina se pořád zažíral nějaký prach z vrtání a prášení, ale jak se tento stavební bordel zlikvidoval, je OK...ani nevadí tmavá barva. Kdybych vybírala znovu, adívala bych se více po struktuře toho PVC...chtěla bych, aby mělo plastickou strukturu dřeva (nebylo hladké), aby bylo pěkné i př velké osvětlení zboku, kde jsou fr. nebo balkonová okna.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@kirik .... ahoj, vidím, že máš pokládku pvc nastudovanou ;-). Můžu se zeptat, to pvc jste dávali na beton? dávali jste i samonivelační stěrku? My máme anhydrit (my si myslíme, že je krásně rovný) a podlahář nám říká, že musíme dát nějakou spešl penetraci a samonivelační stěrku za celkem dost peněz. Podotýkám ale, že anhydrit neviděl a sdělil mi to jen po telefonu. Díky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lucijeje PVC máme na anhydritu. O stěrce žádný podlahář nemluvil, jen se musí před pokládkou a penetrací důkladně povrch zbrousit.
Odpovědět
@kirik ... díky a máte to pvc nalepené nebo jen volně položené?
Odpovědět
Profilova fotka
@kirik přesně takhle to taky máme..anhydrit podlahář zbrousil a napenetroval...někde rukou poznám, že je nerovnost, třeba u prahu, kde přechází výška podlahy do nižší úrovně kvůli dlažbě,ale jinak ok..
Odpovědět
Profilova fotka
@lucijeje Nechtěli jsme celoplošné lepení kvůli snadné výměně. Máme podlepení jenom spoje.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?