Moduleo - vinylová podlaha

Ahoj! Dnes jsme viděia vzorník vinylových podlah od Modulea a vybrali jsme si prince 848 nebo forest. Zajímalo by mě jestli nemáte někdo s touto podlahou zkušenost?
Odpovědět
Profilova fotka
@silvie22 Ahoj my máme moduleo v celém domě (kromě koupelen a technické místnosti). Ve spodním patře máme Forest 205 a v podkroví Viking 247. Spokojenost maximální, cena vyšla vzhledem k objemu zakázky na metr skoro stejně jak nějaká lepší plovoučka z Bauhausu (a tím myslím kompletní cenu včetně vylití stěrky a profesionální pokládky).
Odpovědět
Profilova fotka
@duckie Máš spočítáno, na kolik vás tedy vyšel metr komplet matroš+stěrka+práce?
Odpovědět
Profilova fotka
@kirik Ano, komplet nás cena vyšla na 620 Kč se vším všudy.
Odpovědět
Ahoj nemáte foto jak vypadá? a jak je to s poklákou na schoech? Díky
Odpovědět
Profilova fotka
@deninovako Někde jsem tady už fotku dávala - v Otázce, tak se mrkni. Jak je to na schodech nevím, ale myslím, že by to mohlo jít. Když se schody "obkládají" i plovoucí podlahou nebo linem, tak tohle jsou lamely v pásech, tak nějak takovým způsobem. I když to nezáleží na materiálu (tedy jestli je to vinyl nebo cokoliv jiného), ale na zručnosti podlaháře.
Odpovědět
@duckie Děkuju! Myslíš,že se dá zvládnout pokládka svépomocí?
Odpovědět
Profilova fotka
Nevím, asi určitě, ale vzhledem k ceně, kterou nám udělali, jsme neměli ani důvod o tom uvažovat. Pokud máte strojově dělaný absolutně rovný betony, možnost někde si koupit profesionální stěrku (ta běžně k sehnání v hobymarketech schne ukrutně dlouho a hrozně smrdí) a jste hodně zruční a máte praxi třeba z pokládání lina (plovoučka typu klick je úplně něco jinýho), tak možná. Každopádně, když si budete brát jen ten vinyl/moduleo, tak vám asi neudělají nijak extra příjemnou cenu.
Odpovědět
Profilova fotka
@silvie22 Ten vinyl se při lepení i válcuje válcem, jak jsem jednou pokládku viděla. Svépomoci bych to asi neriskovala vzhledem k ceně materiálu. Jedině snad kdyby to váš "pokladač" předtím někde viděl, jak se to dělá.
Odpovědět
@kirik Neviděl,jen četl návod... Prosim tě koilk jste dávali za metr jen čistě materialu? Tady je jen material za 650 metr čtvereční! A to jen opravdu jen matroš.bez dopravy,stěrky,pokládky... =-)
Odpovědět
Profilova fotka
@silvie22 Jé já jsem tě zmátla, my Moduleo nemáme, jen jsem o něm nedávno sháněla informace. v BRENO-koberce ho měli u nás tuším za nějakých 490 kč/m2. 650 kč to určitě nebylo. Na pohled je velmi pěkné, mě ale odradil ten způsob pokládky. manžel se úplně zdesil, kolik by tam bylo lepených spojů. Nemáme k tomu důvěru. Našim pokládala firma Novilon asi před 7 lety a v místech spůjů už se jim v některých místech začalo vytlačovat lepidlo ven a někde jakoby se hrany začaly stáčet nahoru. Nedovedu si představit, že by mi to po letech začalo dělat Moduleo položené z tolika lamel. Čert ví, co to udělá třeba za 10 let a od takto drahé podlahy očekávám, že ji budu mít 10 let a déle. Tak dlouhou záruku na pokládku ti nikdo nedá. Můžeš natrefit na dobrou firmu, ale také třeba ne. Nebojím se tedy materiálu, ale toho způsobu pokládky-lepení.
Odpovědět
Profilova fotka
@kirik My máme na moduleo záruku 15 let ;-) @silvie22 Zkus to Breno, v prosinci 2010 tam měli fakt super ceny. Nechávala jsem si to nacenit od různých výrobců i různých podlahářů, včetně českýho Novilonu a tohle vyšlo bezkonkurenčně nejlíp :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@duckie O to je záruka na materiál i na pokládku?
Odpovědět
Článek se načítá
@duckie a vy jste to měli od Brena? Dnes u nás byl podlahář si vyměřit podlahy a když slyšel co chci tak se chytil za hlavu a rozmlouval mi to. =-)
Odpovědět
Profilova fotka
@silvie22 V jakém smyslu, jestli se můžu zeptat? co se mu nelíbilo? materiál nebo pokládka?
Odpovědět
Profilova fotka
@silvie22 Ano, z Brena. V čem byl problém? My to máme kromě koupelen a tech. místnosti všude, takže nebyl sebemenší problém. @kirik Záruka je na všechno. Neumím si představit, jak by se to jako mělo dělit? Jako třeba, že bychom od stavební firmy dostali záruku na cihly, ale když nám to spadne na kebuli a cihly budou v pořádku, tak je všechno v cajku? :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@duckie Když jsem se na Moduleo ptala u nás, tak tady prodávají a "zaručují" jen materiál. Pokládku bychom si museli zajistit sami a u pokládky nevím, jaká záruka je. Jakou záruku dává firma na svou práci.
Odpovědět
Profilova fotka
@kirik My sice máme moduleo přes Breno, ale celý nám to dělala podlahářská firma, která si v Brenu koupila materiál za výhodnější cenu a udělali nám stěrku atd. Díky tomu nám poskytují záruku na celou "akci" včetně materiálu. Jinak bych si to od nich nevzala.
Odpovědět
@kirik Podlahář říkal,že jsou to moc malý díly (3.3m) a to znamená hromadu spoju a že s tím jsou v budoucnu jen problémy :-S Chci to mít kromě koupelny a detskýho pokoje uplně všude... Jetě se podívám na jiný vinyly,ale asi spíš zvážím jinýho podlháře.
Odpovědět
Profilova fotka
@silvie22 No to je právě to, čeho se bojím. Odradila nás právě ta pokládka a spoje. Už jsem psala výše, co udělaly mamce spoje na Novilonu asi po 7 letech. nedovedu si představit, že by to začlo dělat na celé ploše baráku. nebudeme to riskovat. Ono je to celkem logické, spáry jsou u vinylu vždycky kamenem úrazu.
Odpovědět
Profilova fotka
@silvie22 Malý díly 3,3 metru? Jako díly čeho? My to máme teda ve velkých plochách, ale třeba chodba není žádná jak na Hradě a nikomu to nepřišlo divný. Jen mě upozornili, že kvůli nerovnosti zdí a to, jak my chceme moduleo pokládat, že by to mohlo hodně ujíždět - co je na začátku chodby cenťák, může být na konci už pět a to by bylo znát. Ale u nás to vyšlo nakonec na 3cm "ujetí" a to se schová pod lištou a není to v kresbě toho modulea vidět. S novilonem nemám zkušenosti, ale nepřijde mi logický, proč by u nás měli dělat 15ti letou záruku, kdyby si nebyli tou kvalitou na minimálně tuhle dobu jistí. Zkusila bych poptat jiný podlaháře - ideálně na reference.
Odpovědět
Profilova fotka
@duckie Jasně, určitě to záleží na firmě a jejich zkušenosti s pokládkou vinyl. dílců. Bohužel u nás na malém městě ti podlaháři s tím moc velké zkušenosti nemají, nedělají to často, takže k nim prostě nemám důvěru. reference jsem žádné nezískala, protože neznám nikoho, kdy by vinyl v dílcích měl a pokud bych už někoho takového našla, tak jejich zkušenost je velmi krátká. Já potřebuji vědět, co to udělá za 15-20 let, popřípadě déle a takovou zkušenost nemá nikdo. Četla jsem nedávno někde, jak paní zvrzali podlaháři pokládku Thermofixu. Pokud máte tak dlouhou záruku, je to určitě fajn. Obecně prostě dávám přednost podlaze, kterou můžu jednoduše svépomocí nainstalovat a když mě omrzí, tak zase zrušit a zůstane mi původní hladký povrch. V bytě se nám jednou vzedmula dlažba v chodbě, museli jsme ji odstranit. Osekávat starou dlažbu a lepidlo, rovnat beton bylo šílené a to byla jen malá chodbička. Nedovedu si to představit dělat třeba v celém baráku po přilepeném vinylu nebo dlažbě.
Odpovědět
Profilova fotka
Což to je fakt...co to udělá za deset let je teprve "směroplatný" :-D (Off topic - nedávno jsem tady dostala záchvat smíchu, když nějaká paní vychvalovala střešní krytinu, kterou si pořídili s tím, že "jí mají už půl roku je naprosto bezproblémová" - u střechy očekávám, že bude bezproblémová aspoň 40 let :-D, když je na ní 30 let záruka). Takže pokud my máme na moduleo záruku patnáct let, tak očekávám, že aspoň 20 bude epesní...a pak děj se vůle boží. Zas je fakt, že dneska se stěrka musí dávat prakticky pod všechno - asi kromě plovoucí podlahy, ale tam ta kvalitní stojí skoro jako vinyl a pro mě má zcela jasný nevýhody (od nemožnosti snadného vyměnění - rozklikat si půl obýváku, aby se člověk dostal doprostřed do té rozbité části taky není žádná hitparáda - u vinulu se nahřátím dá lamela sundat a bez problémů pak nalepit nová, nicméně vzhledem k vysokozátěžovosti si nemyslím, že je tak snadné to poškodit, po nestálost při např. vytečení pračky - i naše hight tech pračka vytekla, přes všechny turbotlačítka a funkce a nakonec se pod to nedoporučuje dávat podlahový topení a nehřeje tolik). Takže i kdyby se musela vyňafat podlaha v půl baráku, nebude to o nic horší, než s čímkoliv jiným. Ale nebudu zastírat, že i když jsme měli super reference, že jsem netrnula hrůzou, co nám za ty prachy (i když metr vyšel na málo, naše metráž je opravdu obrovská :-) ) a když mi vylili lepidlo na oblázkový dlaždice před garáž, tak jsem se málem zvejcla vzteky, co to jako sakra znamená.
Odpovědět
Profilova fotka
@duckie Já vycházím se svou zkušeností s laminoplovoučkou, kterou mám v bytě 10 let a není zdaleka tak kvalitní jako, ta, co máme koupenou do baráku.Vylil se mi na ní kyblík s vodou a pod lednicí, mi zatéká pravidelně, když odmrazuji lednici (zatéká tam totiž voda nějak za lištami) a na podlaze se nic nezměnilo, vždycky ta voda zatečená vevnitř vyschla, nic se nepokroutilo, nenabobtnalo. samozřejmě nějaká havárie vody by určitě své udělala, ale na takové tragické scénáře nemyslím...doposud se nám naštěstí vyhýbaly, nic nám dosud neprasklo, ale stát se samozřejmě může. Kupovali jsme podlahu, která je vhodná na podlahové vytápění a má i pro to spec. podložku. Ještě zvažuji vinyl do děcáku, ale asi to uděláme tak, že dokud jsou děti malinké a plazivé, koupíme tam levné koberce, které pak vyhodíme, jak děti odrostou a uděláme nějakou lepší podlahu.
Odpovědět
Profilova fotka
@kirik To je taky kus od kusu - my máme tu úplně nejlevnější plovoučku u dědy. Takovou tu za 99Kč/m2. A jako ta tam dostává čoud - nikdo se nezouvá v zimě v létě, lítaj tam psi, párkrát jsme tam viděla i slepici :-D, když je v dílně plno a venku zima, dříví do kamen se štípe na podlaze. Děda vytírá stylem vojna - jedině mokrý je čistý. Je tam přes deset let a až na drobné oděrky naprosto v pořádku. Zato ve starým baráku jsme měli nějakou super ultra vymakanou v obýváku, já jednou přelila kytku a do večera se mi ta podlaha zvedla a začly se mi rozlízat spáry. Čímž se taky dostávám k mojí obavě, že dřív asi všechno fakt dělalo kvalitnější. Jinak co se týče živelných katastrof atd. - až budu mít v obejváku metr vody, tak asi to, co mám s podlahou budu řešit až jako poslední. To je fakt. K dětem buď koberec - se to furt válí po zemi :-D a nebo tvrdou podlahovinu (ať už jakoukoliv) a na to buď "hrací" kobereček nebo takový ty měkký puzzlíky....ty bych chtěla na válení před televizí i já :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@duckie Tak až my budeme dávat po kobercích do děcáků novou podlahu, ty už budeš mít zkušenost s Moduleo, tak poreferuješ :-D
Odpovědět
Dnes jsem byla ještě jednou na moduleo kouknout... je fakt krásný. Ale z těch spár mám obavy...Uvidíme co nám ještě nabídnou v tom studiu. Jinak do dětskýho pokoje pujde určitě koberce. A puzzliky před televizí máme ted a je to opravdu paráda :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@silvie22 A tvrdý (neměkčený) vinyl v roli by se ti nelíbil? My ho nemůžeme volit, protože nemáme pravoúhlé všechny místnosti, máme atypické tvary, tak bychom moc prostříhali, ale kdybychom měli čtverce nebo obdélníky, tak bych ho asi do děcáků brala.
Odpovědět
@kirik nikdy jsem o tom neslyšela.Musím prošmejdit net a najít to ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@duckie nemáte foto?? uvažuji o vikingu ale ten bílý forest vypadá zajímavě nevím jak to vypadá vcelku děkuji moc
Odpovědět
Ahojte, připojím se do diskuze o vinylové podlaze Moduleo, včera jsem ji totiž viděla v Brenu a jsem z ní nadšená :-) Původně jsme chtěli skoro do celého bytu nějaké kvalitiní PVC - Novilon apod. dokonce jsme si nechali poslat vzorky a byla jsem přesvědčená, že do něj půjdem. Pak jsme jeli do jedné prodejny, kde měli nabídku od více firem, za prvé mě odradil Novilon Nova cenou (chtěli 570 Kč za metr) a taky nebyl tak pěkný jak ty vinylové podlahy, měli tam Thermofix, Conceptline, Expona Domestic - ta byla úplně úžasná ty dekory, akorát tam neměly větší kusy, jen vzorníky, takže si to člověk nedovede představit na větší ploše. No a v Brenu právě měli to Moduleo pěkně ukázaný a zamilovala sem se do vzoru 893 Prince a 208 Robinson, fakt moc pěkné. Ta pokládka asi není žádná sranda, ale na videu to nevypadá složitě, uvidíme. Každopádně si to položíme sami, nemáme peníze navíc. Chceme to dát na OSB desky(těma překryjeme staré parkety), takže by to měla být dokonale rovná připravená podlaha na pokládku, nemáte s tím někdo zkušenost? A v Brenu mají akci měsíce teď za 449 Kč/metr, což si myslím není nejhorší cena + lepidlo 8 kg, které stojí myslím kolem 1800 Kč, jestli jsem slyšela dobře a to vyjde na místnost kolem 22-24 metrů. Pokud máte někdo zkušenost s pokládkou svépomocí předem děkuji za rady!
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?