Na vinylové podlaze pod krbovými kamny sklo nebo dlažba?

nebo se můžou kamna postavit rovnou na vinyl?
Odpovědět
@maty2006 .... néééééééé .... nejlépe sklo ;-)
Odpovědět
@maty2006 Rozhodně bych kamna nestavěla na vinyl. Nemuselo by vám to projít u kolaudace. Sklo má taky svá proti... Stačí aby byl vinyl, na kterém bude sklo položené, trošku nerovný a sklo dokonale nesplyne s podlahou a bude se pod něj dostávat prach, který půjde časem vidět a nepůjde nijak vyčistit. Nebo vám pod to sklo dítě z rozvernosti něco nacpe, třeba kousek papírku a co pak s tím. tak bacha na to. ;-)
Odpovědět
@lucijeje @alcar chtěli jsme původně dlažbu, tak jsme to neřešili, ale včera jsme se tak nějak rozhodli pro vinyl.....tak tam dáme sklo....snad to nebude problém, protože vývod z komína je zadní a je to přesně spočítaný, aby tam ty kamna na výšku kouřovodu pasovaly, když se to zvedne o to sklo a moc si vymýšlet nemůžeme, protože máme v podlaze konvektor, který je mezník pro výšku podlahy, takže ji nemůžeme udělat níže... :( ....no to bude ještě pekérka
Odpovědět
@maty2006 určitě mrkni na nějaké kamnářské stránky, podle nějaké normy musíš mít okolo krbu a kamen 40 - 80 cm nehořlavé plochy, kvůli kolaudaci i kvůli pojišťovně..můžeš to vyřešit tak, že místo vinylu dáš pod kamna rovnou dlažbu a přechod z vinylu na dlažbu zalištuješ..nebo potom to sklo na vinyl jak píše @alcar. My máme krb, všude bude vinyl a okolo krbu dáme sklo, buďto 6 nebo 8 mm - nerovnosti na vinylu se nebojím, bo se musí anhydrit stejně prvně vybrousit a před pokládkou vinylu nějak napenetrovat, taky jsou různé neprůhledné pásky pod to sklo právě aby se ti tam nedostal prach nebo papírky od všetečných dětiček! :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?