Naslapna vrstva od 6mm vys - drevena podlaha

Hledam drevenou podlahu, jasan, ale vrstvene maji malou naslapnou vrstvu. Chtela bych 6mm a vys. Dela to nekdo? Vsude vidim 2,5 nebo 3,6mm, coz mi prijde malo. Kdyz nesezenu,pujdu do masivu. Nemate tip na vyrobce? Idealne u nas v CR? Diky.
Odpovědět
Profilova fotka
Budete mít podlahové topení? Pokud ano, je masiv nesmysl. Všude, kde jsme se byli dívat, nám říkali, že nášlapnou 3mm nemáme šanci prošlapat za celý život. Proč trváte na silnější vrstvě?
Odpovědět
Profilova fotka
@azsinanecovzpomenu Taky jsem hledal a nic rozumného jsem nenašel. Narozdíl od @ptjj bych se ale ani toho masivu na teplovodní podlahovce nebál. Jen bych, namísto klasické plovoučky, podlahu lepil.
Odpovědět
Profilova fotka
@jakuda ptali jsme se i přímo u výrobce (Esco), masiv nám na PT opravdu hodně nedoporučovali (i když by na tom samozřejmě vydělali), přecejen už je to pořádná vrstva kvalitního izolantu, nešla bych do toho, ale co člověk, to názor a třeba má jasan i trochu jiné vlastnosti v tomto oproti dubu, ze kterého vyrábějí v Escu
Odpovědět
Profilova fotka
@ptjj ono o to, že je to izolant v podstatě nejde. To teplo se neztratí, dřevo se naakumuluje a potom hřeje jako každý jiný materiál. Maximálně s mírným zpožděním. Ono i dvouvrstvá nebo třívrstvá dřevěná lamela obsahuje stejné množství dřevěného masivu. Rozdíl je v tom, že jsou lepené křížem a proto mají menší tepelnou roztažnost. V podstatě stejného efektu dosáhnete tím nalepením. Ideální samozřejmě je, když to nejsou velká selská prkna, která teplem pracují víc, než třeba špalíčky kantovky.
Odpovědět
@jakuda Ale to víte, že o to že je to tepelný izolant jde, a to poměrně dost zásadně. Abyste měl povrchovou teplotu stejnou jako v případě použití např. dlažby, musíte v systému používat vyšší teplotu topné vody, což znamená nejčastěji i vyšší provozní náklady. Pokud nedosáhnete požadované povrchové teploty, nemusí Vám výkon PT stačit pro pokrytí TZ. Ale samozřejmě - podlahové vytápění se dá navrhnout i na masivní dřevěné podlahy - toto ale řešte s projektantem vytápění.
Odpovědět
@jakuda Je to tepelný izolant, takže je nutno zvýšit teplotu topné vody, tím stoupne teplotní spád směrem k zemi a zvýší se ztráta do země. Označení, že krytina je vhodná pro PT značí, že ztráta nepřekročí 10%. Takže záleží na tom, jaké je izolace pod PT. Pokud je izolace 20cm a výš, je to nepodstatné navýšení. Jenže jsou i jedinci, co mají izolaci pár cm. To je pak nepoužitelné. Navíc je dřevěná krytina citlivá na vyšší teploty a střídání teplot. Proto je v tomto případě vhodnější teplovodní topení s regulací na konstantní teplotu topné vody bez nesmyslů typu noční útlumy a zónová regulace. Nejhorší jsou v tomto případě elektrické folie kladené rovnou pod nášlapnou vrstvou.
Odpovědět
Profilova fotka
@daidalos44 @zubr487 Souhlasím s tím, že základ je dobrá izolace pod podlahovkou. Pokud je tato podmínka splněna, tak podle počítačových modelů, které jsem viděl, není ani potřeba zvyšovat teplotu vody. Záleží samozřejmě taky na vybrané dřevině. Třeba buk bych na podlahovku zrovna nedával, ale právě ten jasan nebo často používaný dub v šířce kolem 15mm by neměl být problém. Co vím, tak pokud je to dřevo lepené k podlaze, často to vychází lépe, než například s kliklak plovoucí podlahou z vinylu, kde je mezi podlahou a nášlapnou vrstvou vzduchová mezera a kročejová izolace. Ale pokud jste z oboru, nebo s tím máte nějaké větší zkušenosti, tak hádat se zbytečně nebudu. Já nakonec podlahovku nemám (šel jsem do stropního topení), takže jen předávám informace, které jsem v průběhu času posbíral, nebo obdržel od projektanta. Stavěl jsem pasivní dům, takže jsme možné způsoby vytápění řešili poměrně hodně.
Odpovědět
Podlahove topeni nemam ani neplanuji. Mame parkety a nedokazu je nahradit nicim umelym, jak zjistuji. Pripadala bych si jako barbar 🙂. Naslap 3mm je malo,protoze ja s brousenim pocitam. Mame psa, takze mi je jasne, ze na skrabance dojde a poradne prebrusovani bude potreba a dost mozna vice nez 1x-2x. A podlahu uz menit nehodlam. 🙂 Nemusim mit selska prkna, ale treba mensi prkna 10cm×1m. Jsem jednoznacne pro jasan, ten jsem nasla jenom jako 2,5mm naslap vrstvene podlahy nebo pak palubky.
Odpovědět
Profilova fotka
@azsinanecovzpomenu V tom případě záleží na Vašem rozpočtu, ale pokud to rozpočet dovolí, šel bych do masivu. Co jsem se orientačně díval, tak 15mm masivní jasanová podlaha se dá sehnat kolem 1200Kč/m2 + na pokládku a lepení bych odhadoval cenu kolem 500Kč/m2 (tak to bylo alespoň u nás).
Odpovědět
Jestli mohu, tak se vložím do tématu - Jaká podlaha do domu (pasivního) bez PT? Napadají mě jen masivní dřevěná podlaha nebo marmoleum. Masivní (dub)- cena podlahy + montáže cca. 1200 za m2 Marmoleum Click - 1000 za m2 Jen rozdíl je v údržbě (lepší Marmoleum) a pocitu (lepší masivní). Což možná by bylo možné udělat tak, že v obývacím pokoji s kuchyní udělat masivní a v ložnici a dětských pokojích marmoleum. Jsou mé úvahy správné?
Odpovědět
Profilova fotka
@fideee Možností je spousta, dřevo je samozřejmě krásné a je to moje preferovaná volba, ale jedinná možnost to není. Můžete se podívat na korkové podlahy, lité podlahy, do dětských pokojů bych dneska zvažoval kaučukovou podlahu, v úvahu přichází i koberce. Ale pokud máte lepší pocit z masivní dřevěné podlahy, tak kvůli údržbě se jí nenechte odradit. V té žádný zásadní rozdíl nevidím.
Odpovědět
@jakuda 1200m2 masivu je hodne dobra cena. To.jsem.snad ani nenasla. Mozna bez povrchove upravy. Ty cca 2t/m2 bez prace pocitam (ale vcetne povrchove úpravy). Jinak kdyz si vezmu ceny lepsich vinyl clicku, korku, marmolea, vsechno to je tak 1300-1600m2, coz uz to drevo zas o tolik draz nevyjde.
Odpovědět
Článek se načítá
@fideee mohu se zeptat na tu cenu masiv dubu a montáže za 1200 za m2. To už mate nabídku nebo jste to odhadnul? To by byla dost dobra cena totiž, sama podlahu řeším.
Odpovědět
@jajinka121 Ja jsem nasla slusne ceny na strankach centrum drevenych podlah, takze zvazuju tuto firmu.
Odpovědět
https://www.cdp-praha.cz/s-povrchovou... 690 Kč za m2 a to bylo, aby montáž byla za maximálně 500. I když se mozna mýlím. A je pravdou, ze jsem myslel cenu bez DPH a vybral tu nejlevnější.
Odpovědět
Profilova fotka
@jajinka121 Díval jsem se tady, ale je to bez povrchové úpravy. Úprava olejem je podle mě jednoduchá a zvládne ji úplně každý. https://www.cdp-praha.cz/euroamericke...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?