Návaznost vinylu a dlažby

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda máte někdo místo, kde vám na vinylovou nebo podobnou podlahovou krytinu navazuje dlažba. Máme propojený obývací pokoj s kuchyní, v obýváku plánujeme vinyl, ale do kuchyně bych chtěla dlažbu, manželovi se to nezamlouvá, že to bude vypadat děsně. Tak se chci zeptat na zkušenosti zda to jde udělat hezky ten přechod. Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
my tento přechod budeme mít v patře, ale zatím je tam jen dlažba. přechod s vinylem teprve budeme řešit. jsou různé lišty, některé nejsou tak strašné :-N jestli někdo poradí něco hezkého, ráda se také inspiruji :-)
Odpovědět
Já mám za hlavními dveřmi dlažbu a za dalšími dveřmi je chodbička v té podlahová krytina ta již je ve zbytku pokojů.Napojení mám úzký práh asi 3 cm v barvě dlažby i podlahové krytiny.
Odpovědět
Ahoj, máme v celém domě vinyl a v koupelnách a technické dlažbu a máme klasické přechodové lišty, které jsou v barvě vinylu a vypadá to pěkně.
Odpovědět
Profilova fotka
Přechod máme mezi chodbou a koupelnami.. původně jsme chtěli dát nějaké nenápadné lišty, ale nakonec nám to tak hezky vyšlo, že jsme nedávali nic - mezi dlažbou a posledním dílcem vinylu je spára jako mezi dlažkama a to je vše. Nejprve jsme pokládali podlahu a podlaháři počítali s lištou, takže na jednom místě je vinyl trošku křivý, ale kdyby se od začátku tlačilo na to, že to bude pohledové, mohlo to být 100%..
Odpovědět
Moc děkuji, práh určitě ne,přeci jen by tam nebyl vhodný, když to má být prostor jako celek. Ta přechodová lišta mě napadla, ale měla jsem strach aby nepůsobila v tom prostoru stejně jako práh, ale ony nejsou moc vyvýšené že. Taky mám ten stejný problém i v patře mezi chdbou a koupelnou, ale tam jsem to tak neřešila, přeci jen budou tam dveře a nebude to tak nápadné, tam chci tu přechodovou lištu.
Odpovědět
vyvýšené to není, v pohodě se vejde i pod dveře a působí to jako celek, vůbec to nebije do očí
Odpovědět
Profilova fotka
@yvonahk nebyla by fotka?
Odpovědět
@kacenkarrr Mezi vinylem a dlažbou máme klasický dubový práh upravený na míru, ale je to mezi chodbou a zádveřím, tak aby netáhlo pod dveřmi. Navíc tam byl docela velkej skok. Mezi plovoučkou a dlažbou v patře (chodba a koupelna) máme hliníkovou lištu a nevypadá to špatně. Foto bohužel nemám, tato je podobná: https://745501900.eshop-rychle.cz/fot...
Odpovědět
Snad to bude stačit.
Odpovědět
Profilova fotka
@kacenkarrr Myslím že by to šlo jednoduše vyřešit klasickou přechodovou lištou, je jich na trhu nepřeberné množství druhů, velikostí a barev, v jednoduchosti je krása.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?