Nejvhodnější druh podlahy pro podlahové topení a zvířata

Můžete mi poradit nejlepší variantu pro podlahu - lamino, vinyl nebo jiné - když budeme mít podlahové vytápení a máme psa a kočku? V některých příspěvcích jsem četla, že vinyl se lehko poškrábe, což by od drápků kočky a psa mohlo být hned.
Odpovědět
1
2
@janasrs máme vinyl a škráblý sem tam je, ale jen v případě, že děti např. rvali něco po podlaze, co mělo ostřejší hrahy - hrabice, uvízlý kamíneček.....jinak drží. Zvíře nemáme, takže to nemohu soudit. Každopádně sousedi maji dřevo a dávali ho právě kvůli psovi, k mému zklamáni maji podlahu i tak poškrábanou......
Odpovědět
Kocka chodi se zatazenymi drapky, jestli jsi ji nekdy pozorovala ;-) A pes jak ktery. Poskrabe nejakou mekci drevenou podlahu nebo mene odolny lak. Laminat neposkrabe urcite. Mame v dome na podlahovem topeni dubovou plovouci podlahu s olejovanym a voskovanym povrchem. Je matna a "ziva," nejde na ni nic videt 8-) Vinyl mame chvilku a nezda se mi, ze by mu zvirectvo ublizilo. Zalezi asi na typu.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme taky podlahové topení, máme psa a o žádné jiné podlaze, než dlažbě jsme ani neuvažovali...Ono hodně záleží i na konkrétním zvířeti,pokud máte malého postelového,klidného,domácího mazlíka, tak to vůbec neřeš...Pokud máte psa živého,většího,jak je třeba ten náš,tak kromě dlažby či parket zalitých vodním lakem,kterým ani náš neublíží, by konkrétně u nás neobstálo nic.. Mamča má kočku doma krátce, asi měsíc,má doma vinyl a už má pěkný rýpance v něm...
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych volila dlažbu nebo dřevo (u dřeva nám říkali, že je u domácích mazlíčků nejvhodnější kartáčovaný povrch a olejová úprava; že na laku jde každé škrábnutí vidět a nejde lokálně opravit...) Nevím, jak velké plemeno psa máte, ale vinyl bych asi nevolila ;-)
Odpovědět
@janasrs máme bígla a plovoucí podlahu, která není z nejlevnějších. Za normálních okolností je to v pohodě ,ale těch moc není. Když pes začne lítat, rozběhne se a pak brzdí, tak to je už znát i na podlaze, když se kouknu proti světlu, je to vidět. Nejlepší by byla fakt dlažba a tu já dám do nového domečku všude kromě pokojíků, v pokojích bude plovoučka, a to hlavně taky kvůli financím. Když už plovoučku, tak odolnější (je to napsáno na obalu, že je vhodná i do namáhaných prostor) a hlavně ne hladkou, na té půjde každý škrábanec hned vidět. To mám odzkoušeno. Taky budu mít všude podlahovku, takže to řeším takto. Vinyl má doma mamka - se psem mám zákaz k ní chodit :)). Ona sama má jorkšíra, ale je to takový postelový povaleč, takže doma vůbec nelítá a ven chodí na procházky min. takže je to takový plyšáček.
Odpovědět
Moc děkuji za všechny příspěvky. Máme štěně trošku větší rasy - nikdo netuší jaké, protože ho máme z útulku. Občas ho popadne rapl a lítá po bytě jako blázen, takže představa, jak brzdí na laminu nebo vinylu....nic moc :-). Dlažba mi přijde do obýváku taková studená na pohled, no a dřevo moc drahé...
Odpovědět
Profilova fotka
@mmmk chtěla bych se zeptat jetstli podlahu máte plovoucí myšleno dřevěnou nebo laminátovou (a nalepenou nebo položenou na podložce) a jak jste spokojeni s přenosem tepla z podlahovky? Máme velké dilema, chtěli bysme dvouvrstvou dřevěnou, ale všichni nás zrazují, že moc protopíme.
Odpovědět
Profilova fotka
@ivcicka moc protopíte?ta podlahovka přece jede pořád na stejnej výkon teplotou,a musi se topit prakticky furt jinak trvá než se to zas nahřeje
Odpovědět
Profilova fotka
@ratatooy já se domnívám, že podlahovka se reguluje automaticky podle venkovních teplot a to buď pomocí ekvitermních křivek anebo v případě inteligentní instalace přenosem předpovědi počasí...mě šlo o prostup tepla, přecijen když se topí do dlažby nebo do dřeva tak v tom rozdíl bude... mě zajímalo pocitově, jestli je to v pohodě
Odpovědět
Profilova fotka
@ivcicka no mi budem dávat dřevo do kuchyně obyvaku a dlažbu do chodby a koupelny ale dřevo bude určitě prostupnější a asi bude teplo víc držet
Odpovědět
Profilova fotka
@ratatooy tak je to naopak, dřevo je izolant, proto teplo neakumuluje a nevede tolik jako dlažba, která má keramický střep...
Odpovědět
Profilova fotka
@ivcicka kurňaááá přeci si nedám do obyvaku dlažbu to by se mi nelibilo a ješte když vidim děti jak lezou po dlažbě,ale zas bude vyhřátá no to bude dilema
Odpovědět
Článek se načítá
@ivcicka Mame dvouvrstvou drevenou zn. Haro, dub, olejovany, voskovany. Polozeny na podlozce. Spokojeni jsme moc, protopime asi tolik, co bychom protopili s dlazbou. Podlahovy topeni muze jet nanejvys na 27°C, mame to tak nastaveny, vys to nejde. Delali jsme jeste na betone teplotni test x druhu drevenych podlah, dlazdice (ac jsme o nich realne neuvazovali) a x vzorku vinylu. U dlazby je ten nastup sice daleko rychlejsi, ale propustnost mel nejlepsi vinyl a pak z drevenych ta, co ji mame polozenou.
Odpovědět
Profilova fotka
@ivcicka my budeme mít dřevěnou 2-vrstvou podlahu (dub, kartáčovaný, olej) všude kromě koupelen, zádveří a technické. Pod ní bude teplovodní topení. Ano, dřevo je svým způsobem izolant, takže trvá déle, než podlahu nahřeješ. Na druhou stranu ale zase trvá déle než vychladne... Vše má svá pro a proti ;-) Jinak dřevěná podlaha by měla být celoplošně nalepena kvůli tomu prostupu tepla.
Odpovědět
Profilova fotka
@mmmk aha, takže máte dvouvrstvou a dělali jste test, to jste na to šli zodpovědně, jsem moc ráda za zkušenost... my jsme byli pevně přesvědčeni na dřevo a teď jsem se rozhodla ještě víc za něj bojovat. Mohla bych se prosím ještě zeptat na konkrétní typ nebo řadu od hara? A jakou údržbu tento typ podlahy vyžaduje, povrch je tedy opatřený olejem s voskem?
Odpovědět
@catt82 můžu se zeptat jakou konkrétně?
Odpovědět
Profilova fotka
@catt82 díky, já už začala mít pocit, že jsme v menšině...
Odpovědět
Profilova fotka
Zaplacena trivrstva dřevěná podlaha, vzali jsme trivrstvou protože máme větší rozměr prkna a aby se tolik nerozjizdelo, tusim :) za dřevo jsem bojovala a budu, dlažba mi do obýváku nesmí.
Odpovědět
Profilova fotka
@bilbery máme tuto http://www.podlahy-planet-parkety.cz/...
Odpovědět
@catt82 děkuji
Odpovědět
Máme topení v podlaze v koupelně - pod dlaždicemi ze štípané břidlice rozměr cca 40x60, cena cca 550 Kč/m2 - je to paráda - kámen se nádherně nahřeje a dlouho drží teplotu. V kuchyni máme lino a nedá se to vůbec srovnat...
Odpovědět
@catt82 " Ano, dřevo je svým způsobem izolant, takže trvá déle, než podlahu nahřeješ. Na druhou stranu ale zase trvá déle než vychladne..." NE, opravdu netrvá, pokud chcete tohle tvrdit, běžte zpět do školy. Nejsem proti, dřevu, dlažbě, vinylu. Ať si každý dá do baráku co je mu libo. Ale tvrdit výše uvedené mi přijde opravdu zhovadilost. Polopaticky: Dřevo teplo neakumuluje, odráží ho zpět. Proto například dřevěné stavby vytopíte velmi rychle, ale také velmi rychle vychládnou. Protože teplo neakumulují. Dřevo obecně stejně jako např. koberce nejsou nejvhodnějším materiálem na podlahové topení. Jelikož je to obvykle malá vrstva, tak to teplo se ztrátou projde.
Odpovědět
@ivcicka Je to nejaky HARO family landhausdiele, ale zaboha nemuzu najit presne ten nas typ. Obavam se, ze se asi uz nevyrabi. Je to olejovany a voskovany. Neublizi tomu hrani deti, neublizi tomu mensi pes a kocka. Vytiram to sem tam, ani se to nema casto namacet. Stacilo zatim vysat nebo smest. Tam, kde se chodi v botech zvenku, mame vinyl, nemame v dome vubec zadnou dlazbu. Zalezi teda do jakych mistnosti to chces. Do kuchyne bych to asi nedoporucila kvuli mokru.
Odpovědět
Profilova fotka
@lancome mě ta dlažba do obyvaku taky nesedí bych si připadala jak nekde v hale nebo nejaky kancelařský budově
Odpovědět
Profilova fotka
@ratatooy tchýně má dlažbu a i když nádhernou a drahou, tak mě se to prostě příčí, nepřijde mi to jako domov, nic útulného, ovšem údržba skvělá. I se všemi mínusy na podlahové topení bude prostě dřevo :-)
Odpovědět
Profilova fotka
na podlahové topení je nejvhodnější dlažba,,, a to HLAVNE proto, že spolu s betonem tvoří akumulační vrstvu, kdy natopíš a pak si užíváš "tepla", dřevo není akumulátor, ale izolant a i když maníci hovoří o tom, že se dřevo hodí, tak jim nevěřím ani malinko,,, musí to být z mnoha vrstev lepení a stejně nebude fungovat jako dlažba :) tož tak, to si myslím :)
Odpovědět
Profilova fotka
@janasrs dlažba se prodává i v "dizajnu" dřevo :))
Odpovědět
Profilova fotka
@ratatooy dřevo je izolant, nemuže být prostupnější a když už propustí, tak nedrží,,, :) dlažba dlouho poté ještě vysílá teplo :)
Odpovědět
Profilova fotka
mám osobní zkušenost jen co se podlahového topení týká s dlažbou a pak laminátovou plovoučkou a ta teda o hodně hůře vedla teplo,než dlažba...ten samej byt,to samé topení,na ty samé stupně topeno a na laminátu spínala o hodně více...i pocitově to bylo znát...s dřevem nemám zkušenost,jen vím, že známým dřevo popraskalo,ale nevím,co to konkrétně bylo za podlahu,značka,typ...
Odpovědět
Nekolik nasich pratel ma na podlahovem topeni dlazbu nebo ty kamnne velkoformatove bloky a musim rict, ze je mi to po chvili dost neprijemne, jak to hreje do nohou a jak to prudce nabiha. Ze pak si reknu i o pantofle nebo sedim s nohama v luftu. Nesnasim, jak si polozim kabelku na zem a pak je v ni vsecko rozehraty. Nase drevena podlaha je lehce tepla az vlazna, coz mi vyhovuje uplne nejvic a nemyslim, ze protopime vic, kdyz zadnou dlazbu nemame. Vinyl je o neco teplejsi nez drevo, ale taky jen mirne. Krom toho bych dlazbu v obyvaku fakt neprodychala. Vidim u vyse zmninovanych pratel, jak to hyzdi interier. Kamenna podlaha mi evokuje podlahu, co ma v prostorach sve praxe muj lekar :-N Proste ne. At si rika, kdo chce, co chce, drevo je drevo a tisic fejku dlazby nebo lamina ho nemuze nikdy nahradit ;-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?