Nerovná vinylová podlaha

Profilova fotka
Ahojte, chtel bych vas zkusenejsi poprosit o radu, pripadne nazor. V barakub(novostavba) je nove polozrna vinylova podlaha - klikaci. V celym dobe pohoda a v chodbe to udelalo takovyhle nerovnosti..... cim by to mohlo byt? V dome je podlahovy teplovodni topeni.
Odpovědět
A máte pod tou přechodovou lištou dilatační spáru?
Odpovědět
Profilova fotka
Ta tam je prave
Odpovědět
@zdenek_valek já už "klikacím dílcům", podkládaným plovoucím způsobem, nevěřím. Z minulosti mám zkušenosti s laminátkou, i velmi kvalitní. Po čase to vypadalo takto. Naopak velmi nás uspokojila opravdu velmi pěkná laminátka s přiznanými, skosenými, spárami. To vypadalo velice luxusně a takovýto bordel to nedělalo. V novostavbě máme "klikací" vinyl, ale celoplošně lepený. Někdo si sice u toho ťuká na čelo, ale já jsem moc rád, že nám to takto, k podlahovému topení, podlahářská firma navrhla. Absolutně bez problémů a vypadá to pořád stejně. U plovoučky je nutné počítat s tím, že proměnlivá teplota a vlhkost, v průběhu roku, s dílci značně cvičí. U vás to ještě umocňuje kombinace prostoru, barvy a nasvětlení. Bohužel, takovéto nasvícení je nekompromisní. Ale v tomto případě se nejspíše také uspíšilo položení podlahy... Bohužel.
Odpovědět
Byl podklad úplně rovný? Takto mže vypadat plovoučka, když se položí na nerovný podklad.
Odpovědět
Já bych zase nechtěl lepenou - mám srovnání, mám jak lepenou (na schodišti) tak click (zbytek domu). lepená je výrazně tvrdší, bo je slabší. . Pokud chodíte v pantoflích, je to jedno, pokud ne, rozdíl/komfort je dost markantní. K vlastnímu dotazu : 1, otázkou je zda tam máte podložku a zda správnou (mně třeba firmy odmítli montáž, resp. držbu záruky, pokud by se nepoužila jejich podložka). 2, vidím to spíše na nedostatečnou dilataci. Vidím více zvlněné ty pásy, které nevedou k prahu, ale alespoň částečně do zdi. Tam bych sundal lištu a podíval se, zda není už na doraz opřené o zeď - pak by byla příčina jasná. Tuto domněnku potvrzuje fakt, že se to zřejmě stalo v topné sezoně. 3, podstatná je i cena/kvalita vlastního vinylu ... kvalitnější mají garantovanou menší tepelnou roztažnost a naopak. Já toto třeba řešil také, protože jsem chtěl mít bezprahové přechody mezi mísnosti a dilatace se tedy řešila jen podél zdí. Levnější s vyšší roztažností tedy potřebují mít více dimenzovanou dilataci. Pokud to máte ofiko a v záruce, tak toto je určitě na reklamaci (provedení)
Odpovědět
Profilova fotka
tiez to vidim na nedostatocnu dilataciu
Odpovědět
@mp77 ano naprosto souhlasím, s tou tvrdostí. Ale zase si moc rád odpustím zklamání tazatele. Takže nelepenou bych zase nechtěl já. I z toho důvodu, že nelepit na podlahu, kterou topím, je technicky (fyzikálně) nesmysl. Přesto to někteří dělají.
Odpovědět
Profilova fotka
Tohle je podlaha meho budouciho souseda 🙂 me budou teprve vylejvat podlahy pristi tejden ...takze jsem se ptal z duvodu aby se mu pomohlo a zaroven pripadne jsem se vyvaroval problemu ja 🙂 .... mam teda trosku jinou podlahu, taky klikaci vinylovku, ape uz s integrovanou podlozkou a rigidni ....tak si rikam, ze by se mi tohle mohlo vyhnout treba.... 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
Jinak samozrekme vsem dekuju za namety.... soused to reklamoval u dodavatele stavby...tak pak dam vedet jake bylo rozuzleni
Odpovědět
@zdenek_valek pokud máte dodavatele celé stavby, tak ten samozřejmě bude pospíchat na dokončení. Měl jsem to taky tak. Naštěstí u mě se podlaháři šprajcli a stavební firma musela několik týdnů nechat jet vysoušeče, dokud podlaháři neodsouhlasili, že položí. Vzhledem k podlahovému topení důrazně trvali na celoplošném lepení. Mám dílce s integrovanou vrstvou korku. Proto jsem psal, že mnozí si ťukali na čelo proč lepit. I proto, jak píše mp77, je podlaha samozřejmě pocitově tvrdší. Nicméně zpětně to hodnotím jako velmi dobrý krok. Podlaha je pořád jak nová a nikde se nic nehýbe. Pozitivum "na druhou" je odolnost proti vodě. Ten vinyl co máme je "voděodolný". A nalepený je samozřejmě maximálně odolný... Jeden si třeba řekne blbost... Ano blbostí se mi už podařilo novostavbu, po roce a půl bydlení, docela vytopit. Vůbec nevím co bych dělal s volně položenou, plovoucí. Šel bych si hodit mašli... Mám bezprostřední srovnání s dlažbou. Ta tvrdost je výrazně jiná. Na druhou stranu podlahové topení pod dlažbou je výrazně efektivnější, to je prostě fakt. Volně položená plovoučka pak bude mít do ideálu velmi daleko... Nikomu nic nenutím, jen sděluji zkušenosti. S podlahami jsem max. spokojeni.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?