"Odhlučnění podlahy", čím by se to dalo udělat?

Profilova fotka
Zdravím, asi se ptám hloupě, ale i přesto se zeptám. Bydlíme v prvním patře, pod námi rodiče. A bohužel u nich dole je slyšet každé posunutí židlí, o chození nemluvě. Vzhledem k tomu, že se budou dělat všude v bytě nové podlahy, netušíte někdo, jestli existuje něco, čím by se to dalo "odhlučnit"? :-D Díky za rady!
Odpovědět
@raduska736 zadej si do vyhledávače kročejová izolace nebo izolace proti kročejovému hluku a vyjedete ti spousta možností. Jestli fungují ti ale musí poradit někdo kdo s tím má osobní zkušenost.
Odpovědět
http://www.floorwood.cz/hobra-zelena-...
Odpovědět
Nebo udělat v přízemí akustický podhled: http://www.modreticho.cz/
Odpovědět
Profilova fotka
no pokud budete dělat nové podlahy tak není nic jednoduššího než dát podlahový polystyren nebo kročejovou minerální izolaci...to by mělo dostatečně zábránit hluku.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Určitě bych vám odporučil již zmíněnou kročejovou izolaci, tá bude ve vaší podlaze tím ideálním řešením.! S ní budete mít klid a rodiče si na Vás nebude stěžovat pro hluk, který produkujete. Sám dobře vím, že vůbec nemusí jít o velký hluk, protože už jen samotné chození po laminátové podlaze bez kročejové izolace může vyvolat nepříjemný přenos hluku až k sousedovi. Jinak u nás to dělá napríklad firma Potichu a majú i profil tady na střeše, tak tam se dozvíš víc: http://www.modrastrecha.cz/catalog/ve...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 letech
Manžel takto odhlučňoval snad všechno, co se v té místnosti dalo. Udělal si z pracovny takové malé prezentační studio https://avtg.cz/e-learning/. Je tedy pravda, že bydlíme v domě, takže to je asi jednodušší práce to odhlučnit než v bytě. Teď na to ale nadává, říká, že to byly vyhozené peníze, že to ke snížení hluku skoro nevedlo.
Odpovědět
@magdahorka Rozhodně to smysl má, ale musí se to udělat správně a pečlivě. Je to jako s tepelnými mosty, pokud se zanedbá nějaký podstatný detail, může to znehodnotit efekt celé práce. Také jsem izoloval proti hluku, rozdíl je velmi znát, ale pochopitelně není reálné odizolovat hluk zcela.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?