OSB desky prý vržou. Jaké máte zkušenosti?

Hezký den, chtěla jsem se zeptat na vaše zkušenosti s OSB deskami.Chtěli jsme je dát do patra(a na ně koberec),abychom nemuseli už zatěžovat podlahu dalším betonem,ale kamarád nás od nich zrazuje...Prý se časem opotřebují a začne se to hýbat a vrzat....Jaké máte zkušenosti vy???
Odpovědět
My máme skladbu stropu trámy-prkna-mirelon-osb desky-koberec skoro dva roky a vůbec nevržou. Jak dlouho to má kamarád?
Odpovědět
Profilova fotka
my máme osb a na ploše 80m jsou 2 místa kde vržou ..netuším proč ani co s tím udělat. skladba - trámy,latě, osb 1,8, mirelon, osb 1,2 a lino
Odpovědět
Mí rodiče bydlí v bytě, kde jsou osb desky už 15 let a vržou příšerně. Opravdu se to časem rozjede a začne vrzat. :-( Na chatě máme klasická prkna - podlahovky pero-drážka a nevrže nic. Takže pokud se můžete vyhnout osb deskám, tak dejte radši místo toho podlahovky. ;-)
Odpovědět
ZDRAVIM,DULEZITE JE POUZIT OSB DESKY S PERO DRAZKOU A HLAVNE PRED POKLADKOU POUZIT LEPIDLO TYPU TEKUTE HREBIKY.DALSI VEC,A TO MAME PERFEKTNE VYZKOUSENE,JE PECLIVE PROSRUBOVANI OSB DESEK.JE TO TROSKU PRACNE ALE VYSLEDNY EFEKT JE PRAVE TEN,ZE NIC NEVRZE.HODNE STESTI A NESETRTE LEPIDLEM!!!
Odpovědět
Profilova fotka
Máme takovou podlahu v podkroví od roku 1993 a nevrže. Asi záleží na způsobu položení.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 3 letech
Ano, vrzou. Ale dá se tomu účinně zabránit. My jsme je proložili (dávali jsme dvě vrstvy na sebe) minerálním izolačním materiálem, název si teď nevzpomenu. OSB desky jsme brali přímo na pile (http://www.pilajenec.cz/), máme ji kousek o bydlení. Po proložení izolací je vše ok.
Odpovědět
Profilova fotka
Osb se kladou dvě vrstvy na vazbu. Mezi tyto dvě vrstvy se vkládá kročejova izolace. Pak by to vrzat nemělo.
Odpovědět
Profilova fotka
Mam na rostu jednu vrstvu osb 25 mm a zatim nevrzou
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?