Máte zkušenosti s masivní plovoucí podlahou?

Ahoj, máte někdo zkušenosti s masivní plovoucí podlahou? Po dlouhém uvažování jsem se rozhodla zvolit do spodního patra (kuchyň + obývák, předsíňka) přecejenom dřevo, nejspíše dub, vzhledem ke kuchyni a přítomnosti psích obyvatelů. Bohužel už díky sádrokartonům byl strop hodně snížen a pokládka dalšího roštu navíc moc nepřichází v úvahu. Tenhle systém mi přijde pro nás asi nejvhodnější, bohužel neznám nikoho, kdo by s ním měl zkušenost, jde mi hlavně o to, jak moc během času pracuje - jestli se nevytváří moc velké spáry, údržba, popř. jiné záludnosti atd. Děkuji za každý názor :-).
Odpovědět
@rain88 My mame zn. Haro, dub, voskovany, olejovany. Mame ho na podlahovem topeni, Nas stavitel ma uplne tentyz jak v kanclu, tak u sebe doma a ani se to nehnulo. On ma velikyho psa a i v kanclu je to velice namahana podlaha a drzi suprove. Udrzba je v pohode. My na to nechodime v botach a psovi tlapky utirame, takze neni nezbytne potreba to myt. Staci zamest/vysat.
Odpovědět
@mmmk ale pro podlahovku to máte nalepené, ne??? Jinak taky uvažujeme o dřevěné podlaze do obýváku s kuchyní. Dřevo je dřevo a bude s vráskami stárnout s námi :-)
Odpovědět
@matma Ne, nemame to nalepene. Mame to polozeny fakt jako plovoucku na specialni podlozce. Ta novostavba prece jen pracuje, takze nam to ani nebylo doporuceno. Dle opakovaneho teplotniho testu tam nebyl zadny rozdil, zda je to polozene nebo nalepene. Tak nejak pocitove mam blby pocit z toho, ze bych to lepila nejakym lepidlem.
Odpovědět
Profilova fotka
@mmmk ju mohla bych tě poprosit o foto? já bych taky chtěla do obýváku s kuchyní dubovou podlahu na podlahové topení, hodně lidí mě od toho odrazuje, ale já neustoupím :-)
Odpovědět
@kulashaker1 @mmmk @matma Pro podlahové topení není vhodná žádná dřevěná podlaha!!!! Za prvé dřevo je izolant ! A dále je to prostě nesmysl... Dřevo pracuje a přes léto nabere vodu a v zimě když budete topit tak zas seschne. Podívejte se na větší prodejce na netu a všichni píšou podlahové topení pro dřevěnou podlahu není vhodné :-)
Odpovědět
@woods my podlahovku mít nebudeme, ale děkuji za informaci
Odpovědět
@woods Ja po zivote par let na laminatu skutecne ale skutecne po drevu touzila. Dlazba je v dekoru dreva trapna - muj nazor. Mame energeticky efektivni dum, vse bylo predem spocitano, teplotni test provedeny na x vzorcich podlah a ty ztraty jsou nepatrne. Radsi zaplatim nepatrne vic na tech ztratach, nez se tyrat pohledem na laminat nebo dlazbu ;-) Dalsi alternativni krytiny typu linoleum nebo pohledovy beton se hodi spis do verejnych prostor nez do soukromych.
Odpovědět
@kulashaker1 Hodim ti foto vecer. Je to nejaky to Haro Family. Zkus pohledat.
Odpovědět
Profilova fotka
@mmmk to máte masiv na té podlahovce ?
Odpovědět
@lancome Dvouvrstva, ja ted presne nevim, kolik je ta vrstva nahore, tusim, ze 3 mm, ze to jde i zbrousit v pripade potreby a celkem to ma asi 11mm.
Odpovědět
Profilova fotka
@mmmk ráda se též podívám na fotku, řešíme podobné, též na podlahové topení a dřevo je dřevo. Navíc si myslím, že ty dřevěné plovoučky jsou právě dělané i kvůli tomu vytápění. Jak jste si dělali ty teplotní testy? nějak sami položili různé podlahoviny a měřili teplotu ? zajímá mě to, každý také odrazuje od dřeva, ale zase ten pocit...
Odpovědět
Profilova fotka
@mmmk nám zase asi dvě studia tvrdila, že je nutné lepit :-/ plovoucí položení se mi líbilo víc svou cenou :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@mmmk Tak určitě s tebou souhlasím že vinyl a lino atd... je hnus ale musíš počítat že jede lobbování i v podlahách a když většina bytů přechází na podlahové topení tak co je nejlepší ??? pozměnit normu. Tepelné ztráty je to nejmenší. Já se opravdu o tom nechci rozepisovat protože vím že nemám šanci. Ale co si fakt vážím že jsi mi napsala svůj názor!!! i když jsem to čekal více když jsem to tu včera psal :-) Haro je dobrá podlaha to neříkám. Já si te´d dělám doma podlahu z jasanu, lepenou :-) bez topení :-)
Odpovědět
Podlahové topení Dalším častým dotazem je, zdali dřevěné masivní podlahy mohou být položeny na systémy podlahového topení. Pro dřevěné podlahy se nedoporučují systémy elektrického podlahového topení. Profesionálně instalované teplovodní podlahové topení může být použito, nicméně uživatel bude po celou dobu muset dodržovat speciální doporučení a pokyny pro provoz v kombinaci s dřevěnými podlahovinami. Dřevo je izolant, tudíž je nutné použít pouze takovou sílu dřeva, aby prostupnost tepla byla dostatečně efektivní pro provoz topení. Každá dřevina dle tvrdosti a hustoty nabízí jiný tepelný odpor. Měkké dřeviny více izolují, zatímco tvrdé dřevo mnohem lépe přenáší teplo. Některé dřeviny na podlahové topení nejsou vhodné vůbec. Jedná se o dřeviny s vysokým indexem sesychavosti, například Buk, Ipe, Jatoba, Tauari a další. O těchto dřevinách se informujte u svého dodavatele podlah. Nejstabilnější dřeviny s velmi nízkým indexem tangenciálních sesychavosti jsou Merbau, Doussie, Iroko, Teak. Spáry mezi jednotlivými vlysy dřevěné podlahy se však za použití podlahového topení mohou objevit i u těchto vysoce stabilních dřevin, jelikož dřevo je vystaveno opravdu náročným podmínkám. Tepelná odolnost je vyjádřena ve stupních Kelvina. Propočet se prování přenosem tepelné energie ve wattech skrze 1mm silnou a 1 m2 velkou desku, zatímco rozdíl mezi teplotami na jednotlivých stranách vyjadřují stupně Kelvina. Pro zajištění efektivity podlahového topení nesmí být použita krytina s tepelným odporem nad 0,18 m2 K/W.
Odpovědět
@woods Jo, tohle vsecko vim. Hele, podlahy se pokladaly v prosinci a tyhle veci, hodnoty, parametry atd. jsme studovali od jara. K tomu jsme to konzultovali s nekolika zavislymi i nezavislymi podlahari, studii, prodejnami, remeslniky atd. Tuto samou podlahu ma nas stavitel v prostorach firmy, ma ji i doma. Ve firme 6 let, doma 4 roky. Ma velikyho psa a dve male deti a te podlaze fakt nic neni. Neudelala vetsi spary, nekrouti se, nemeni barvu. Jinak vim, ze muzeme vzhl. k podlahove krytine topit jen do 27°C (na kotlu, kolik je to teplota vody presne nevim, ale nejak podobne). My prave mame radi teplo, ale ne pretopeno. A to se mi prave zda na tech dlazbach s podlahovkou dost casto. Ze to, jak to hreje do nohou, je az neprijemne, jak se poti nohy v botach, jak to prohriva nabytek a vse na zemi stojici. Nase drevena podlaha je vlazna a v mistnostech je prijemne teplo.
Odpovědět
@lancome Tak nam v jedne prodejne rikali, ze lepit i clic system. Existuji i takova expres lepidla ve spreji. Ale hodne podlaharu nam reklo, ze ty tenke podlahy to nepotrebuji, ze novostavba jeste i dost pracuje a at to nedela neplechu.
Odpovědět
@kulashaker1 Tady fotka. Ve slunecnim svitu u okna a druha je dal v mistnosti. @daisyr
Odpovědět
Profilova fotka
@mmmk ta je nádherná, jaký je to prosím dekor?
Odpovědět
@kulashaker1 Je to tahle http://www.parkett-store24.de/haro-pa... Koukam, ze to slo cenove dost dolu, ale uz maji jen zbytek.
Odpovědět
@mmmk Tak hele :-) Já jsem tu jen napsal svůj názor a jak jsem psal tak mi je jasný že to stejně nic neovlivní. Já taky podlahy studuji od jara, ale roku 2000 :-) byl jsem y pár tovarnách ve výrobě a moje bývalá práce byla, že jsem měl pod sebou 250 truhláren a různých stavebních firem, studii atd... které od nás brali jak podlahy tak jiný materiál, tak myslím že o tom něco vím. A když už tu píšeš že máte podlahu vosk nebo olej což jsou dvě úplně jiné povrchy, ale spíš máte voskový olej což je zas taky něco jiného :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@rain88 My máme 2 roky starou plovoučku z buku, úplně obyčejnou kupovanou v Hornbachu, sestavoval ji manžel, který není moc zručný a zatím drží. Bohužel nemáme stále dodělané obvodové lišty. Pod plovoučkou je zelená izolace, která maličko vyrovnává nerovnosti. Jediné, čeho bych se bála, tak ti psi - aby se povrch rychle nepoškrábal. V dětském pokojíčku jsou některá místa už odřená. Lepší by bylo zvolit tvrdší dřevinu. Jinak podlaha je mnohem příjemnější než lamino, které jsme měli v bytě, není tak hlučná.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?