Plovoucí podlahy. Jaké jsou výhody a nevýhody?

Profilova fotka
Prosím o rady naprostému laikovi! Jaké jsou výhody a nevýhody plovoucích podlah a jaký jiný dostupný typ podlahy vypadá podobně. Díky.
Odpovědět
1
2
Ahoj, já se tedy v podlahách nijak extra nevyznám, ale dnes toho existují mraky!!!Známý má velikou firmu s podlahovýma krytinama a když to u nich vidím, nevěděla bych ani, co si vybrat. Dnes skoro ani nepoznáš lino od plovoučky. My máme v celém bytě plovoučky (krom koupelny a wc), nikde žádný koberec, vždy se mi to moc líbilo, tak jsem si to dala. Ale má to i své nevýhody. Je to tedy proti kobercům mnohem hygieničtější, zvlášť pokud je v bytě zvíře, případně alergik...Ale pro mě osobně je to horší na úklid a údržbu. Já osobně radši vysávám, to mi nikdy nevadilo, teď několikrát týdně šůruju 100m po kolenou s hadrem a kýblem, nenávidím to. Překvapilo mě, jak se na podlaze hromadí prach (to si teprv člověk uvědomí, co v tom koberci musí být)- setřu a druhý den jsou v koutech a pod nábytkem chuchvalce prachu, jak kdybych měsíc neuklízela!!! Sousedi mají lino, co vypadá jako plovoučka a dnes bych si možná dala radši to, aspoň je to trochu měkčí, teplejší, nedělá to takový hluk...Toť moje postřehy. ;-)
Odpovědět
Lepší je lino, mame doma plovoučku a des!!Mame ji sice na chodbe, ale aj tak.. tam, kde se nejvic chodi (po prostredku), tam je nejvic videt, jak je to tam proslapane.. Neco ti nahodou vytece na zem, nevsimnes si toho a ta podlaha nabobtna... Lino je teplejsi a plovoucka se musi podle me casteji lestit.. ale vse zalezi na kazdem, jak mu to bude vyhovovat.. Do noveho domecku, ale urcite budu chtit lino - novilon nebo novilox.
Odpovědět
No nám teda nikde nebobtná, kvalitou je v poho a to máme psa a malý dítko, takže dostává hodně zabrat, ale je pravda, že se asi musí častěji leštit a dnes už bych šla taky radši do toho lina, s tím souhlasím!
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky, ono taky záleží na kvalitě a ceně- pokud je to kvalitní podlaha nabobtná jen v případě že by něco jó vyteklo- např. pračka nebo myčka, při přelití kytky okolo květináče či podobné drobné nehody by to na podlahu nemělo mít vliv. My teď tedy podlahy vybíráme a jsme za jedno pro plovoučku. Naši mají dřevěnou exotický drahý dřevo, co se jenom naolejuje a nelakuje, je tedy nádherně teplá, oproti plovoučce, ale jiinak je na ní vidět každý škrábanec. Co se týče prachu a chuchvalců tak jsou na tom všechny podlahy-dřevo,lino i plovoučka stejně. to si nevyberete. Plovoučka je studená,lino teplé...ale zase na lině když máte např.dlouhodobě sedačku a pak se rozhodnete přestěhovat nábytek, či jinou změnu..máte tam sakra vidět ty otlaky, to už nikdo neopraví. my jsme tedy pro plovoučku a i těch existuje mraky kvalit, vzorů a druhů..je prostě potřeba pečlivě vybírat a poradit se s odborníkem. Mezi ty lepší značky patří např. Parador, to je fakt kvalitka....no tak jsem se nějak rozepsala tak výběru zdar ;-)
Odpovědět
Holky, poradily byste mi, jak plovoučku udržovat a čistit? Nemám s ní zatím žádné zkušenosti.... :-| Díky.
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, díky za odpovědi.. zdá se, že je to věda. Můžete mi doporučit nějaké odkazy, kde bych se o podlahách dozvěděla víc?
Odpovědět
Profilova fotka
odkazy: 45 , parkety-podlahy , lapka a nebo prostě zadej do vyhledávače plovoucí podlahy a uvidíš co vyjede :-)
Odpovědět
Ahoj, jen pro upřesnění - plovoučkou myslíš co? :-N Klasickou laminátovou, dřevěnou??? Protože plovoucí podlaha = typ podlahy podle skladeb (takže může být plovoucí laminátová, dřevěná, lino,...), na kterých je uložena, ale předpokládám že tady je ten název použit jako plovoucí laminátová podlaha. My máme lamino doma a jsme spokojeni, záleží co od podlahy čekáte a hlavně v jaké bude místnosti. + dobře vypadá, je spousta bar.provedení, imitací dřeva, rozměrů, atd. - musí být kvalitní, jinak jak píšou holky, vyliješ na ni něco a ona nabobtná (důležité jsou nejen to vlatní lamely, ale i pak různé imregnace atd., díky kteým podlaha déle vydrží, ty se dají odfláknout nebo taky znásobí životnost podlahy) - oproti např.koberci je na ní víc vidět prach, vlasy, atd. - je studená (x koberec), ale zas teplejší než dlažba - nedávat do předsíní nebo tam, kde se chodí v botech z venku (stejně jako tam nedávat klas.lino , jen lino vyšší záteže určené ideálně pro komerční použití) - hůř se udržuje než lino (to se vezme klidně hodně mokrým hadrem).... Lino má víc kladů oproti laminu, ale většinou zvítězí lamino kvůli vzhledu a pocitu "přírodního (dřevěného :-N ) vzhledu.
Odpovědět
Taky teď pořizujeme nové podlahy. Plovoučku do obýváku, lino do chodby (Novilan-nová technologie, prý líp se čistí , je tam speciální úprava atd.) Nechali jsme se ukecat na plovoučku i do kuchyně. Aby to nebylo hlučné, nestačí jen obyčejný miralon ale lepší izolace, kvalitní plovoučka nenabobtná, ty spoje jsou chráněné, leda při větším množství vody (havárka-vyteče pračka, vana apod.). Co se týče úklidu, taky se bojím chuchvalců prachu v koutech, ale nejlepsi cisteni je pry za sucha (viz. prachovymop.cz). Mrkněte tam a uvidíte.A za mokra jen párkrát do měsíce.
Odpovědět
Já čistím vodou max. 1x za 14 dní, jinak tak 2x týdně vysavač (ale my využíváme jen ložnici, 1x týdně kuchyň), takže to stačí. :-N
Odpovědět
ahojte, my sme vymenili všetky koberce za plávaúce podlahy, mám veľký rodinný dom umývam podlahy každý týždeň lebo prach vlasy a každá kvapka je na nej vidieť .Mohli by ste mi poradiť ako a čím dosiahnem trvalejší lesk podlahy? Inak kúpili sme si teplejšie papuče lebo dom sa nám podstatne viac ochladil. Ď
Odpovědět
Jame - papuče, to znám :-D My jsme žili oba do 26 let v bytech s kobercema a teď najednou dlažba a lamino :-N ,ale už jsem si zvykli. Jinak umývám zem nějakým čističem na dřevěné a laminátové podlahy Pronto a pak je ještě jednou přejedu "leštěnkou" Pronto - vysoký lesk (takto je to nazváno na obalu) a leskne se to jak psí kulky :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Diky za odpoved. Pochopila jsem to spravne ze podlaha ktera ma "dreveny" vzhled - tedy lamino, drevo, nebo i korek muze byt budto plovouci nebo "normalni"? Pokladana primo? A jake mate zkusenosti s korkem?
Odpovědět
Ahoj, s korkem zkušenosti mám, měli ho naši. Je to hodně měkká podlaha. Takže chodí se na tom pěkně, je to teplý a není na tom tolik vidět prach, ale pod každou židlí se ti protlačí, o skříních a sedačkách ani nemluvim! Taky se časem dost ochodí a hodně vybledne. A hlavně se strašně špatně sundavá:))) Jinak my máme zkušenosti s plovoučkou z lamina a já teda spokojená nebyla. Vadí mi ten umělý vzhled (ikdyž dneska už asi lze koupit něco co vypadá skoro úplně jako dřevo), to, jak se jednotlivý díly rozlezou, hlučnost, atd. Teď máme na chodbě dlažbu a jinak masivní parkety, ale lakované tvrdým matným lakem. Naši to teď mají taky a super. Samozřejmě si ale člověk na to kýbl s vodou nevyleje :-N :-D :-D Každý má prostě svoje, no ;-) Jinak Maree: plovouci podlaha může být buď dřevěná, ta vrstva dřeva je ale tenká a proto se nemůže tolikrát brousit a renovovat jako klasická dřevěná. Pak je plovoucí lamino: tam můžeš mít vzhled dřeva, korku, dlažby,.... Je to vlastně několik vrstev, ta horní je vlastně zalaminovaná fotka čehokoliv. A pak máš klasickej korek, lino, marmoleum, atd., všechno se lepí na stěrku (aspoň myslim).
Odpovědět
Profilova fotka
No, tak mi z toho vychází, že nejlepší podlaha do obýváku by bylo dřevo... Nemáte zkušenosti, za kolik tak nejmíň se dá pořídit metr+ nějaké levnější firmy, aby to ale nebyl šunt. Nejvíc by se mi líbil dub, je ale dost světlý, tak necím, jestli to není nepraktický.
Odpovědět
Profilova fotka
maree, počítej, že za 1m2 dřevěné plovoucí podlahy dáš určitě kolem 1000,--, ale i 1500,-- Kč. Podle toho, jaký materiál a s jakou tloušťkou si vybereš! ;-)
Odpovědět
Dřevo je moc hezký, ale opravdu výrazně dražší. :-| a největší nevýhody plovouček to stejně nevyřeší, je sice o něco teplejší a asi i měkčí, určitě dýl vydrží, ale jinak... Dub ještě až tak světlý není, my máme (tedy laminát) javor a ten je opravdu hodně světlý, ale ono si moc nevybereš. V ložnici máme ořech, ten je tmavý a zase na něm je víc vidět ten prach, na tom javoru zase víc flíčky, kapky atd. Mně osobně se např. hrozně líbí takové ty klasické prkenné podlahy, ale to se hodí jen do stylového interiéru...Jinak vzhledem k tomu, že zejména syn podlahu neustále špiní (rozlívá po bytě pití, matlá jídlo, maluje pastelkami atd.), nestačí ji u nás jen vysát případně zamést a musím opravdu často a pořádně umýt. Myju ji normálně mokrým hadrem s přípravkem na laminátové podlahy, krásně se pak leskne, kolikrát už jsem i vylila kýbl a podlaha drží perfektně, ta voda se na kvalitě nijak nepodepsala.
Odpovědět
Jame: podlaháři mi radili vodu s octem. Ty různé mýdlové čističe Alex apod. prý tu podlahu naleptávají a ničí. A čím víc se leskne, tím víc je tam vše vidět. lepší je matnější.
Odpovědět
Je pravda, že máme kamaráda, který má firmu na podlahy a taky radil nejlíp jen holou vodu, když mně se to nějak nezdá, navíc pak byt hezky voní :-N ...Ocet je stará dobrá babská rada, tomu bych věřila, po tom se lesknou i vlasy, pamatuju, že ho na to používala mamka :-) Jinak teď mi ten náš známý doporučoval nějaký mop a special přípravek ve spreji, prý se tím postříká pár metrů a tím mopem se to rozetře a je hotovo a prý je to výborný, tak nevím, neumím si to představit...
Odpovědět
Profilova fotka
Jaká je tedy podle vašeho názoru nejlepší podlaha do obýváku a haly, když máme malé dítě, které bude za nějakou dobu lézt?
Odpovědět
Těžko radit, do obýváku je "nejpraktičtější" a na lezení asi nejpříjemnější koberec, ale mně se prostě koberce nelíbí, tak bych si ho nedala, ale to je věc vkusu a názoru, takže nevím... Do haly klidně kvalitní lino.
Odpovědět
Profilova fotka
Holky a co korek,ten krásně hřeje a když se 3 nalakuje tak prý vydrží výborně,taky bojujeme,co do obýváku,protože máme obří hafany a dlažbu nechci :-N
Odpovědět
jé a nebojíš se, že ten korek zničí drápama? Já nevím, nemám s ním zkušenosti...
Odpovědět
Profilova fotka
No právě,že nevím,co odolá nejvíc,chci jen pruh cca 1.5 m kudy běhají na zbytku bude koberec a nevím co nejvíc odolá a může se pravidelně vytírat
Odpovědět
Plovoucí podlaha může být i dřevěná "masivní" tlustá např 3cm, to se pak může brousit co je libo ;-) Ale cena je pak někde jinde než za lamino,....
Odpovědět
Ahoj, máte někdo v kuchyni plovoucí podlahu zároveň s myčkou? Neměli jste někdy nehodu? Nebo je to v pohodě, když má myčka ochranu proti přetečení? nemám s tím zkušenosti, máme poprvé plovoucí podlahu (lamino) i poprvé myčku.
Odpovědět
Ahoj, my máme plovoučku a myčku, zatím teda v pořádku...Ale myslím, že by se nemělo nic stát, aspoň doufám, nevím, jak ta ochrana myčky přesně funguje....Ale jinak už pár nehod s vylitým kýblem a pod. bylo a podlaha je jako nová...
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj,taky mame plovoucku v kuchyni i v loznici ale co se kuchyne tyce,tak je to v poho a to mame mycku i pracku v kuchyni,znam pripady ze se vypoukla pri stiku s vodou ale mame aquastop na obou spotrebicich tak se nejak nebojim,me osobne se este zadna nehoda nestala a musim rict ze se ani nebojim,sem v klidu... 8-)
Odpovědět
máme plovoucí podlahu dřevěnou a oproti laminátové je kvalitnější (ovšem jsou i pěkně mastné laminátové a ty určitě kvalitní budou a jsou taky pěkně mastné, ale ty obchoďákové v akcích za moc stát nebudou, začnou se třeba různě prohýbat apod.), ale tvrdá a studená je taky... prostě podlahy ze dřeva nebo lamina nebo marmolea (plovoucí nebo ne) jsou typem podlah tvrdších, studených, klouzavějších. Lino a koberec jsou měkké a teplé. Hodně záleží, jestli člověk chce mít doma přírodní materiály nebo mu nevadí umělé. Jinak s tou údržbou to tu už padlo, na lino se dá vzít všechno možné, u plovoučky se člověk musí hlídat.
Odpovědět
Profilova fotka
mohly(i) by jste mi poradit, budeme dávat plovoucí podlahu do obýváku, nyní je tam koberec a pod ním dřevotřískové desky, dělal to nějakej amatér, na několika místech je to zbouchaný z malejch kousků a je to nerovné. Myslíte, že můžeme podlahu položit na to jak to je, samozřejmě dát tam podklad pro plovoucí podlahy nebo by bylo lepší předělat celou podlahu :-) díky za rady
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?