Plovoucí podlaha k podlahovému topení, je to dobrá volba?

Zvažujeme, že dáme do baráku plovoučku, máme podlahové topení...je to dobrá volba? a celkově vaše názory na ni.děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@lennaaa máme plovoučku a zvažuji že to byla asi chyba, byla by lepší dlažba co vypadá skoro stejně jako plovoučka... lépe se to udržuje a tolik bych se o to nebála a hřeje také pěkně když je podlahovka
Odpovědět
Máme taky plovoučku a žádný problém nepociťuju. Jinak samozřejmě dlažba hřeje více (pravděpodobně také proto, že dlažbu máme umístěnou v koupelně kde je naprojektována větší teplota), ale s plovoučkou jsme spokojeni - každopádně nemáme levnou (co si pamatuju tak to bylo cca 850kč/m2)
Odpovědět
Máme na podlahovém topení lepený vinyl a po zkušenostech bych ho za plovoučku nevyměnil.
Odpovědět
Profilova fotka
Plovoucí podlaha je způsob položení prken (že to není přilepený). Máš na mysli laminátovou podlahu? ;-) To je celkem levná a může být i hezká záležitost, podlahovému topení nijak nevadí. Lépe než laminát povede teplo dlažba, lépe vypadat a pocitově příjemnější bude vinyl (obé za podobnou cenu). Podívejte se také na marmoleum... Jako plovoučku lze položit i dřevěná prkna - dvou/třívrstvá nebo masivní (selská). Dvouvrstvá jsou z těchle variant nejlevnější, ale o dost dražší než laminát, dvou i třívrstvá se k podlahovce hodí. Masivní prkna ne, nebo jen tenká (2cm). Jestli prkna přilepíte nebo položíte bez lepení (plovoucím způsobem) je jedno, každý podlahář preferuje něco jiného.
Odpovědět
@cincula mohla bych se zeptat jakou podlozku pod plovoucku jste davali?dekuji
Odpovědět
@lennaaa položit na to může úplně všechno, jen bych se asi zaměřil na tepelný odpor podlahové krytiny, aby jste neprotápěli majlant a podlaha byla studená. Určitě když si něco najdete na internetu, tak vám to pomůže jako třeba viz link níže... http://deltatop.cz/podlahove-krytiny-... https://www.2kenergy.cz/novinky/vhodn... http://gerflorcz.cz/dokumentace/tepel... ...
Odpovědět
Můžete dát jak plovoučku, tak i dlažbu, tak i vinyl. Vše je to o max.příkonu na m2. Hodně je to důležitý u plovoucích a vinylových podlah. Hodně také zvládne kvalitní regulace, která musí mít podlahový senzor. Na termostatu ( poku je tedy digitální ) !!! si můžete nastavit maximální teplotu podlahy. Co se týče, jak který materiál topí, tak je to skoro jedno je to o tom příkonu. Samozřejmě , že dlažba je pocitově nejlepší, ale když máte topení správně navrženo, tak i plovoučka příjemně překvapí.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?