Pocitově teplá podlaha v kuchyni - jakou zvolit?

Hezký den, prosím o zkušenosti či radu. Rekonstruujeme byt a nejsem si jistá výběrem podlahy do kuchyně. Byt je v přízemí, sice letos zateplovali stropy sklepů, ale i tak se obávám, že zejména v zimě bude od země chladno. V pokojích, obýváku a vstupní chodbě jsou původní masivní dubové parkety, které hodláme renovovat. V koupelně bude dlažba a teplovodní podlahové topení. Během rekonstrukce jsme se rozhodli, že dáme podlahové topení a dlažbu i do kuchyně, ale nakonec z toho asi v rámci úspor sejde. Tak hledám nějakou pocitově teplou a zároveň odolnou podlahu. Napadl mne vinyl, ale při průzkumu cen (průměrně 800,-/m2 za ten click systém) si říkám, jestli bychom za tu cenu neměli nové parkety. Navíc by to ladilo k chodbě a nebyly by 3 druhy podlahy vedle sebe. Z chodby se jde do kuchyně a z kuchyně do koupelny. Co myslíte? Máte zkušenosti s parketami v kuchyni? Nebo tip na omyvatelnou a "teplou" podlahu? Děkuji
Odpovědět
Málem bych zapomněla, kuchyň má 15m2
Odpovědět
@zhawm Ano, myslím, že Tvé uvažování je správné. Máme vinyl, jsem spokojený. Ale na druhou stranu, kdybych si 200 Kč/m připlatil, tak máme dřevěnou podlahu. A dřevo je zcela něco jiného. Na druhou stranu to dřevo by u nás (tři děti) celkem trpělo, takže i rodinnou situaci je třeba zvážit... Parkety mi připadají jako ideální varianta, ale nevím, kolik by to stálo.
Odpovědět
@zhawm přidám svou laickou zkušenost... Parkety (jasan) jsme měli v celém předchozím bytě. Moc pěkné, ale hrozně studené a neřekl bych, že odolné. Trochu jsem se na to ptal známého, který má také parkety, ale pocitově mnohem teplejší a dostal jsem odpověď, že je to tím, že my je máme lakované a on je má olejované. Nikde jsem se na to dál neptal, takže to nemám potvrzené. My máme podlahy od výrobce Meister a ten má myslím v nabídce také podlahu NADURA. Prý odolnější než dlažba a přitom pocitově teplá. Jestli ale řešíte vysokou cenu vynilu, tak toto je ještě dražší, ale otázka, jestli by se nedala domluvit nějaká slevička. My máme v baráku a i v kuchyni Meister SilentTouch. Nicméně pokud nechcete příliš kombinovat, tak bych zůstal u rozhodování mezi dlažbou a parketami. Dlažba bude odolnější, ale pokud nebudete topit, tak také studenější. To si musíte spočítat už sami, kolik by vás stály parkety a kolik vámi vybraná dlažba s podlahovkou. Osobně bych se do kuchyně přikláněl asi spíš k dlažbě, ale každý to má nastavené jinak.
Odpovědět
Pokud chcete pocitově teplou podlahu, tak bych do výběru zahrnula korek.
Odpovědět
Vinyl neni jedina spasa. Dneska jsou i pekna klasicka lina. Mame doma a je super, pocitove celkem teple. Jde mozna polozit i na nejakou teplejsi podlozku. Brali jsme z eamadeo.cz
Odpovědět
Hledejte to jako PVC podlahu
Odpovědět
ja jsem zvolil do celého bytu klasické parkety, máme dvě malé děti a je to super
Odpovědět
Já můžu doporučit vinyl, z hlediska teploty a pocitu při chození bosky. Jsme maximálně spokojení. Chodíme doma bosky a ve srovnání s palubkou nebo parketami je to moc fajn. Máme Gerflor Texline, jestli na tom záleží.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?