Podlaha do novostavby - anhydrit nebo beton

Dobrý den, ráda bych se zeptala na vaše názory či zkušenosti které by nám pomohly v rozhodování zda nechat podlahu vylít betonem či anhydritem. Topení budeme mít podlahové. Děkuji
Odpovědět
1
2
Litý beton cemlevel :-) dneska vylito, tak uvidíme, zda jsem vybral správně
Odpovědět
Beton, umi vyspadovat garaz a nejake dalsi vyhody
Odpovědět
Profilova fotka
Nám lili 6.6. anhydrit. Byla jsem přesvědčená, že jde o dobrou volbu. Nyní, stále nemáme položený vinyl, protože podlaha je stále vlhká, což nechápu, protože jsme celé prázdniny když byly tropy, větraly celé dny. Už asi měsíc topíme podlahovkou pánubohu do oken, takže snad příští týden po změření vlhkosti už by to mohlo být dobré. Myslela jsem si, jak anhydrit bude tak rovný, že nebude potřeba ani žádné vyrovnání pod vinyl, i to byla mýlka, firma pod vinyl automaticky chce dát stěrku, aby to srovnala. Takže další prodražení. No, dnes kdybych měla volit, tak nevím nevím, zdali bych anhydrit vybrala.
Odpovědět
@kocanda123 Zauvažovat nad anhy level Thermio od Cemexu. Výhody viz můj profil a www.
Odpovědět
jednoznačně strojově hlazený beton
Odpovědět
Profilova fotka
máme anhydrit, protože nepraská, což je u odporových kabelů zásadní. pokud nejste limitovaní podlahovkou, tak jednoznačně bych volil beton
Odpovědět
Máme teplovodní podlahovku, volili jsme všude beton. Finální je dlažba, jen v pokojích vinyl. Beton je strojově hlazený, ani stěrka není potřeba.
Odpovědět
pokud chcete nejlepší řešení tak speciální potěr pro podlahové vytápění, jak píše výše @travas rozhodně ne beton míchaný na stavbě zde např beton x anhydrit https://vytapeni.tzb-info.cz/podlahov...
Odpovědět
@travas Anhylevel thermio je marketingový tah. Mám to přímo od pracovníka z Cemexu. Je "lepší" protože se ho dává menší vrstva, kterou sice teplo projde rychleji, ale akumulační schopnost té menší masy materiálu je PODSTATNĚ nižší. Jo a je dražší, ale nekup to.
Odpovědět
Máme 2,5 roku anhydrit a odporové dráty a spokojenost.Povrch vinyl+dlažba.
Odpovědět
@skunkos Právě proto, buď chci rychlou reakci na změnu teplot a tím úsporu nebo ne. K čemu akumulace? Myslím, že právě rychlá reakce je žádoucí a má i jiné vlastnosti.
Odpovědět
....strojove hlazeny beton😉
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
My máme teplovodní podlahovku + beton, před položením laminátové plovoucí podlahy se ještě přebrousil.
Odpovědět
@travas "a tím úsporu nebo ne". Menší akumulace neznamená automaticky vyšší úsporu!!!!!
Odpovědět
@travas tak u podlahovky přece chcete akumulovat teplo. To není jak radiator, kde si zatopíte když je vám zima a pak to vypnete. Podlahové topení by se mělo zapnout na začátku zimy na cca 28 stupnů a vypnout na jaře. Teplejší Vám akorát zadělá problémy na klouby. to je dokázané.
Odpovědět
Budeme mít anhydrit na teplovodní podlahové topení, tak jsem zvědavá :-| cca před rokem, dvěma tu byli ještě dobré recenze na anhydrit
Odpovědět
@luckavra Prosím o zaslání lékařsky podložené dokumentace, že podlahové topení škodí kloubům. Díky.
Odpovědět
@davex já vám neříkám, že podlahové topení samo o sobě je nezdravé. Ale, že v případě, že s ním chcete hospodařit tak, že když je zima přidám, když je teplo uberu- je to špatně. Topení je pro klouby špatné, pokud je nastaveno na 32 stupňů a více. A o tom si přečtete všude, stačí chtít si to přečíst. Tady píší dokonce jen do 29 stupnů, https://www.novinky.cz/bydleni/tipy-a... Vím, že v Německu je hojně znovu nahrazováno radiátory a to z toho důvodu, že už těm lidem ze zkušenosti problémy nastaly a navrací se zpět. Ale víte co, každý dle svého.
Odpovědět
@luckavra Já nic neříkám, jen chci podložený článek, kde se o této problematice něco dočtu. Já tvrdím to, že ničení kloubů je mýtus. Jak by to asi mohlo ničit klouby? To by potom lidé, co žijí v africe nebo jinde po světě a denně chodí po rozpálených silnicích nebo písku, nemohli ve dvaceti chodit.
Odpovědět
@luckavra to ti lidi v tropech musí být teda velice negativně ovlivňováni, když tam mají celoročně zemi nahřátou od slunce na 40-50°C po celý rok a šmatlají po tom nejčastěji neustále bosí nebo v žabkách... :-o
Odpovědět
@plaintruth souhlas, navíc lidstvo se vyvinulo v podmínkách africké savany, takže chůzi po rozehřáté zemi jsme evolučně přizpůsobení. Z Afriky jsme se odstěhovali teprve před chviličkou (z evolučního hlediska).
Odpovědět
a není to náhodou tím, že když se používá podlahové topení, tak venku je např. 5 stupnů a že ty nohy řeší výrazné přechody? To mě tedy fakt nenapadlo to přirovnávat k Africe. :-D
Odpovědět
Ten článek na Novinkách je snůška blábolů. Podlahovka topí nižší teplotou než radiátor ne proto, že vyšší teplota podlahy je škodlivá (jak tvrdí paní "odbornice"), ale proto, že vyšší teplota není potřeba. Podlaha je mnohonásobně větší plocha než radiátor, proto pro dosažení stejného topného výkonu stačí nízká teplota.
Odpovědět
@luckavra a vy při pěti stupních chodíte venku bosky? V botách je teplota určitě přes třicet.
Odpovědět
Profilova fotka
máme beton a naprostá spokojenost, podlaha rovná, druhý den pochozí a brzy se pokládala i dlažba...
Odpovědět
@llama teď jste mě dostala. Prostě je to snůška blbostí, stejně jako ostatní články na toto téma a naletí tomu jen takový blbci jako já, která v chladných měsících chodí venku bosa. a nebo v tak debilních botách, které nehřejí tak jako podlahové topení o teplotě 30 stupnů plus.. Z mé strany jsem již řekla vše, co jsme chtěla. Budeme dávat beton.
Odpovědět
@luckavra pokud máte nějaký skutečně relevantní článek na toto téma, ráda se nechám vyvést z omylu. Ale prosila bych poněkud serióznější zdroj než Novinky nebo eMimino. Pokud možno odborný výzkum. (p. s. boty samy o sobě nehřejí, hřejí nohy, které jsou v nich. Pokud máte pocitově teplé nohy, tak máte v botách teplotu blížící se tělesné teplotě.)
Odpovědět
Profilova fotka
@luckavra Ten článek je samozřejmě snůška nesmyslů. "Částečnou pravdou" je pouze to, že podlaha opravdu nesmí být celoročně!!! teplejší, než 29°C. Takže je to vlastně taky lež, a konečně jediná opravdu pravda: Když přijedu a zatopím v kamnech, sednu si k nim a je mi teplo. I když jinde je zima. Proto si mnozí myslí, že radiátory natopí rychleji, když se o ně opřu zadkem :-) . Není to pravda. Oba systémy natopí stejně rychle (rozdíl 15 minut). V novostavbách nastává jiný problém. Všichni jsou masírováni, že musí být dlažba. Nemusí, naopak způsobuje pocit chladu a topí se zbytečně víc. Proto si zvolte nášlapnou vrstvu jakou chcete. Do centimetru tloušťky vyhoví každá. Jen pod ni nedávat mirelon. k přečtení např. http://www.modrastrecha.cz/forum/tope... jako varianta nezatepleného domu (i tak teplota podlahy nepřekročí 26°C) a nebo případ (je tady, jen ho nemůžu najít), kdy vinyl v porovnání s dlažbou představoval o 1% vyšší náklady na energie. Když si ale uvědomíte, že díky teplejšímu pocitu z podlahy budete topit o desetinu stupně méně, máte to procento zase ušetřené. Takže rozdíl vinyl - dlažba je nulový, možná dokonce bude vinyl úspornější.
Odpovědět
@skunkos @luckavra Asi si nerozumíme.I podlahové topení by mělo reagovat na změnu teplot jak z exterieru tak z interieru.
Odpovědět
@travas To by samozřejmě mělo, a kde je tedy problém? Pokud je tam nějaká akumulační schopnost, tak to neznamená, že při správně vyřešeném ekvitermu či jiném systému nemůže topení dobře reagovat na venkovní teplotu.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?