Podlaha - polystyren

Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat, chceme si nakoupit materiál a položit si polystyren. Mezi budoucí podlahou (0) je rozdíl od základů 23 cm. Z toho 5.5 cm bude anhydrit. Zbývá tak 17,5 cm, který je potřeba vyplnit podlahovým polystyrenem. Chtěl bych se proto zeptat, jakou tloušťku polystyrenu byste zvolili a kolik řad udělali, jestli 2,3,... Podlaha má celkem 138m2. Díky za poznatky
Odpovědět
My máme v podlaze 4cm a někde 5cm, záleží jak to vyšlo skrz ipu a křivě vylitý beton, tak ale myslím, že nad 10cm tlouštky je už blbost jít, tam pak návratnost nebude prakticky žádná, když se to ještě zvýší, ovsem skrz anhydrit, co bude dražší než polystyren, tak to radši vyplntě tím, když se dá 3x5cm nebo 10cm + 5cm třeba, tak by to šlo.
Odpovědět
4-5cm je málo, to máte nejen vyhřívanou podlahu, ale taky podloží 😄 Dejte aspoň těch 15cm min ve dvou vrstvách, tři by byli lepší, ale je s tím víc práce.
Odpovědět
Taky pozor na to, kam máte tu nulu (0) počítánu, u nás to bylo na čistou podlahu, tedy další cca. -1 cm. Původně jsem měl dávat 20 cm EPS, nakonec jsem dal raději 19 cm (4+5+10), protože jsem nerovnosti ještě podsypával pár mm písku (hlavně přesahy IPY). Jinak nejpracnější byla první vrstva (podsyp, rovnání, trubky, husí krky...) a ta třetí už šla opravdu velmi rychle...
Odpovědět
Díky Jak jste si počítali, kolik materiálu - polystyrenu objednat? Je nějaký vzoreček, kam bych dosadil svoje čísla?
Odpovědět
@ragloth Měl jsem spočítanou podlahovou plochu a vzal jsem m2 od každé tloušťky s rezervou cca. 5% tak, aby to vycházelo vždy na celé balení EPS.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?