Podlaha v koupelně bez dlažby - ano či ne?

Profilova fotka
Máte někdo alternativní krytinu k dlažbě? Uvažujeme o vinylu - nemáte někdo?
Odpovědět
Profilova fotka
Zatím ne, ale uvažujeme o mramorovém koberci.
Odpovědět
Profilova fotka
@jakuda Tak ten jsem taky ještě u nikoho neviděla. Můj děda měl mramorovými zbytky vydlážděnou cestu k domu a klouzalo to až běda. Tohle jsou ale jednotlivé kamínky, že?
Odpovědět
http://www.modrastrecha.cz/forum/podl...
Odpovědět
Profilova fotka
Ano, jsou to jednotlivé kamínky spojené pojivem. Více o tom třeba tady http://www.piedra.cz/kamenny-koberec/...
Odpovědět
Kamenný koberec je velmi hezký, působí přirozeně, ale je studený. Odvádí rychle teplo ze šlapek nohou. Pokud máte děti, tak mokrý klouže jsou tvrdé pády, úrazy. Taky údžba nic moc. Na Islandu to je léta všude v obchodech, restauracích, ale doma kvůli údržbě a bakteriím ne. My máme vinylovou podlahu. Ta je teplá, neklouže, je méně hlučná a je jich hromada vzorů. Né všechny jsou ale vhodné do koupelny/wc.
Odpovědět
Profilova fotka
@evika32 Příjde Vám, že údržba je horší než u klasické dlažby? Jsem si říkal, že to naopak bude na údržbu lepší, vzhledem k tomu, že je to bezspárové. To že je to studená podlaha neřeším, to u nás nikomu nevadí. Bakterie proč? PVC mi do domů nesmí, tak jsem to zatím vyhodnotil jako nejlepší variantu.
Odpovědět
@evika32 to je prosím vaše koupelna ?
Odpovědět
Profilova fotka
V koupelne v patre mame pvc a super, jsme moc spokojeni i po vic nez dvou letech.
Odpovědět
my máme rok a půl teakové dřevo a zatím jsem spokojená (fotku mám ve fotoblogu)
Odpovědět
Profilova fotka
@ekyticka To vypadá nádherně. manžel taky uvažoval o exotickém dřevu. Jak máte řešené spáry? Četla jsem, že se tam dávají nějaké těsnící proužky. My máme základ podlahy z OSB desek, tak se bojím, aby do nich nezateklo.
Odpovědět
Profilova fotka
@jajulin Prohlédla jsme fotky Vaší koupelny a vypadá to pěkně. Na stěnách máte obklad nebo je to stejný materiál jako na podlaze? My budeme mít v koupelně vanu, tak nevím, jak by se řešil přechod mezi vinylem na zemi a obkladem vany... zasilikonovat?
Odpovědět
Profilova fotka
Najde se prosím ještě někdo s vinylem v koupelně? Mně zaujalo Forbo - Safestep Aqua, ale nepodařilo se mi najít podlaháře, který by s tím měl zkušenosti...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@komenska teď nevím, jestli jste našla správné album. Je to tady: http://www.modrastrecha.cz/blog/jajul... na zemi je PVC, kolem vany mozaika, na zdi omyvatelna barva. PVC je dotazeno až k mozaice, přilepené zespodu, ale silikon jsme nedávali. Ale možná ho tam časem dáme. Ve druhé koupelně, kterou mám ve fotoblogu, je na zemi, ve sprcháci a kolem umyvadla dlazba. Na zbytku zdi je omyvatelna barva.
Odpovědět
@komenska Myslím, že spáry nijak speciálně řešené nejsou. Podklad je klasický beton a na tom stěrka. Pak je to lepené lepidlem v takových jakoby blocích (jak třeba mozaika u obkladů), zatmelené, broušené a nalakované. Nevím, jestli je to vidět z fotky, ale je to jakoby taková mozaika - menší špalíčky. To nám bylo doporučeno, že čím menší, tím líp to zvládne pracovat s vlhkostí. Na straně kolem vany nemáme lištu (takovou tu ke zdi), tak je tam korkový pásek (asi 0,5 cm široký), kvůli dilataci (tak možná tohle jestli bylo myšleno jako těsnící proužek?) Ty OSB byste asi museli nějak pořešit s podlahářem, co to bude dělat, jestli se na to dá dát nějaká hydroizolace, na kterou by se zase mohlo lepit. To neporadím. Cenově cca 600,- /m2 mozaika + něco přes tisícovku další materiál (tmely, laky, lišty) + práce A je to fakt super teplé, nemáme podlahovku a ani žádné předložky nevedeme. Co se týče údržby, tak v podstatě jen vytírám čímkoliv na dřevěné podlahy. Nenechávám stát vodu (ale zas nijak hystericky, když se děti myjí, tak prostě nacákají, až je utřu, tak setřu i podlahu, to bych dělala i u dlažby). Jinak to fakt považujeme za jedno z nejlepších rozhodnutí.
Odpovědět
Profilova fotka
@jajulin Aha, děkuji. Koukala jsem na tu druhou koupelnu. Obě jsou povedené!
Odpovědět
Profilova fotka
@ekyticka Děkuju za detailní odpověď! Musím sehnat podlaháře, ale zdá se, že všichni jsou strašně zaneprázdnění, kor když jde o malou koupelnu :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?