Podlaha ve sklepě, jakou vybrat?

Rekonstruuji sklepní prostory v domě ze 30. let. Nové omítky - sanační, podlahy. A přemýšlím, zda bude na podlahu vhodná dlažba - např. Taurus (technická dlažba do zátěžových prostor) od Rako. Jde mi hlavně o vlhkost, která ve sklepě vždy nějaká bude, jestli je dlažba vhodná, popř. jaká jiná podlaha. Sklep bude sloužit jako dílna, protory pro ukládání věcí atd.
Odpovědět
@maondry pokud je sklep vlhký, bylo by dobre se ho pokusit vlhkosti zbavit.. sanační omítka je na pár let.. Taurus je vhodná volba
Odpovědět
Díky za komentář, měla jsem strach, abych dlažbou vlhkost v sklepní podlaze "nezazdila" - že podlaha nebude prodyšná. Jedná se o řadový domek, takže vlhkost se tahá i z okolních staveb. Pro rekonstrukci jsem se rozhodla hlavně kvůli havarijnímu stavu sklepů... nejde tam v současnosti ani elektřina,původní dřevěné podlahy zhnilé, omítka částečně strávená a opadaná.
Odpovědět
Profilova fotka
Též máme dům z konce 30tych let a též jsme v procesu renovace (nejen..) sklepů. Sklepy se komplet vykopaly asi 30-40cm, štěrk, hadice na odvod vlhkosti do jednoho komína, beton a dlažba. Po obvodech zdí máme betonové sokly coby fixace základů a ty se obložily jen z boků, na horní plochu dáme betonový potěr .. právě aby to trochu dýchalo. Fotky z průběhu mám v albu.
Odpovědět
Děkuji, dnes to budu konzultovat se zedníky.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?