Podlahová dlažba - matná nebo lesklá?

Profilova fotka
Ahoj. Nemohu se rozhodnout při vybírání dlažby na podlahu, která bude pokrývat celé patro (kuchyň, obývák, chodbu....). Hrozně se mi líbí lekslá dlažba, ale nevím, zda to není nevýhodné co se týče údržby, ale vypadá to mooooc hezky. Dokáže mi někdo říct plusy a mínusy lesklé a matné dlažby? Děkuji.
Odpovědět
Máte doma zvířata? Pokud ano, budete si u lesklé podlahy a údržby trhat vlasy. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ano ano, máme psa a chci do baráku i kočku :-) já jsem si to říkala, že tam budou všude asi ťapky, když ono je to táááák hezké :-D
Odpovědět
Máme v jedné koupelně světlou matnou a hrozně špatně se vytírá. Každý šlápanec musím drhnout ručně, protože ta špína zaleze do těch mikronerovností, díky kterých je matná podlaha matnou. Vypadá sice hezky, ale prostě praktičnost nicmoc :-) Takže za mě na údržbu raději hladší dlažbu, i když teda nevím, jestli bych šla do úplného lesku.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme to řešili také. Líbily se nám leštěné, případně i lapované podlahy, ale bylo nám řečeno, že jsou vnímavější na skvrny, měli jsme to potvrzené i od známých co ji mají. Sice se mi pořád moc líbí, ale nakonec budeme mít hladkou, ale glazovanou a matnou.
Odpovědět
Pro psy je lepší drsnější povrch. Na hladké podlaze jim to klouže a není to dobré pro klouby. Budeme dávat matnou dlažbu v dekoru dřeva, na které tolik nebudou vidět chlupy :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@wendy213 když ty jsou drahé, co :-(
Odpovědět
@kvjetuska ty hezčí a kvalitnější dlažby v dekoru dřeva jsou od 600 Kč/m2. Moc šetřit na dlažbě se mi nechce, protože je to volba na mnoho let a případná výměna je náročnější.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?