Podlahové topení. Dlažba vs linoleum?

Profilova fotka
Poradí mi někdo se zkušeností? budeme mít obývák s kuchyní a řešíme co na podlahové topení. Přítel je zastáncem mít všude dlažbu mě se zdá že bude zima od noh pokud se nebude topit a celkově mi příjde že s dlažbou tam nebude útulno. Proto já bych radši lino. Poradíte nám někdo? popřípdě která y daných variant příjde na levněji????
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
dlazbu taky nemam rada, i kdyby byla tepla, tak je pro me v OP neutulna....my budeme mit lino/vynil....nastesti mne do vyberu nikdo nekeca ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jé ty se máš u nás je to boj ]-(
Odpovědět
Profilova fotka
Mně připadá dlažba taky pořád studená a neútulná, ikdyž se pod ní topí. Můj muž jí hrozně chtěl v OP, ale my nebudeme mít podlahové topení, takže diskuze skončila při první zmínce. Takže jsem pro jiné varianty, ale dlažbu nee ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jee no já bych radši než dlažbu a podlahové topení. Klidně radiátor a lino. Hlavně dlažba se mi zdá že je tak akrorát do chodby a koupelky :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@happyhelen Nevím proč tak chlapi touží mít všude dlažbu, jako by snad uklízeli, nebo co. Můj chtěla také dlažbu v celém přízemí...uvažovali jsme o ní, ale já ji pak zavrhla. Nemůžu si pomoct, ale dlažba v obýváku mi asociuje hotelové pokoje. Navíc ráda sedím na zemi, třeba s dětmi, a na dlažbu by se mi nechtělo sedat. Máme tedy dlažbu jen v zádveří a koupelnách. Nedávno manžel stál v zádveří a zničehonic říká: " Já jsem tak rád, že jsme nedali do obýváku tu dlažbu..." Jsme rádi oba¨. Obývák+kuchyně máme plovoučku, v patře lino ...obojí napodlahovce. Nejde říct, co vyjde levněji nebo dráž...záleží na tom, co vybereš. Jsou levná i drahá lina, stejně tak dlažba.
Odpovědět
Profilova fotka
Mě to evokuje k tomu že se bude muset topit skoro celý rok při volbě dlažby od plovoučky nebo lina taková zima nejde tak já nevim
Odpovědět
Profilova fotka
@kirik hele nevíš jak jste dělali lino na podlahovce? není někde nějakej podrobný popis jak na to???? Přítel začíná být tonu nakloněn Dík holky!!!
Odpovědět
Profilova fotka
@happyhelen Na obroušený a napenetrovaný anhydrit se položilo lino. Nechtěli jsme celoplošné lepení, takže máme podlepené jenom spoje. Můžeš mrknout do alba, mám ho tam (ta tmavší podlaha, světlá je plovoučka).
Odpovědět
Profilova fotka
@kirik dík
Odpovědět
Profilova fotka
@happyhelen Jo ale kupovali jsme nízké zátěžové lino, ne takové to tlustší, měkčí, pěnové lino, aby byla propustnost tepla co nejlepší.
Odpovědět
Profilova fotka
A už to máte ozkoušené?
Odpovědět
Profilova fotka
@happyhelen Jen jsme zkoušeli. Lino jsme pokládali v létě, takže topná sezona teprve začne...manžel už se těší :-) Když mrkneš na téma Vinylové podlahy, tak se dočteš, že se PVC běžně na podlahovku dává stejně jako dlažba nebo plovoučka.
Odpovědět
Článek se načítá
jj, přesně tak, máme to taky, v celém domě podlahovku a všude vinyl:-)
Odpovědět
@happyhelen mě od dlažby odrazuje to, že se každá barva spár časem zašpiní a vypadá špinavě a hnusně. Ještě jsem neviděla dlažbu, která by po roce užívání vypadala stejně jako nová. Což u lina je naprosto běžné. Jinak máme malé dítě a dlažba je pekelně tvrdá...když vidím ty držkopády...jsem ráda, že jsme šli do lina;-) přeju dobrý výběr:)
Odpovědět
Profilova fotka
@permonik7 Díky musim to nastudovat ale snad to klapne. Nevíte jak to výjde finančně pořiyovací náklady plovoučka vs lino???
Odpovědět
Profilova fotka
záleží na výrobci, dekoru a kvalitě ... lino i plovoucka lze sehnat od 200Kč až do 1000Kč. osobně bych si plovoucku nedala kvůli zvuku pri chůzi. jinak my mame vsude podlahovku a vinyl
Odpovědět
Profilova fotka
@happyhelen Už jsem ti psala, že cenové to nejde porovnávat...oba výrobky jsou levné i drahé. Záleží i na způsobu pokládky, kolik to ve finále vyjde. my jsme si plovoučku pokládali sami, takže cena podlahy=cena materiálu Lino nám pokládal podlahář, ale protože má odběr, dostal výraznou slevu, takže nás to s prací a materiálem vyšlo o maličko víc, než kdybychom kupovali sami lino. prostě nelze porovnat. My máme třeba plovoučkuěpodkladová vrstva za akční cenu 590kč /m (Balterio magnitude). Lino nás vyšlo s pokládkou 390 kč/ m (Spoltex - Extra Match - Hatari).
Odpovědět
Profilova fotka
@kirik Já myslela jeslti je cenově nějaký rozdíl mezi pokládáním těch spirál na dlažbu nebo na lino nebo jeslti je to v základu stejné.
Odpovědět
Profilova fotka
@happyhelen My máme okruhy podlahového topení položené v přízemí i v patře stejně, bez rozdílu lamino x pvc. Hustěji se dávají hadice např pod franc.okna, výstupy ven apod.
Odpovědět
Profilova fotka
@kirik Tak dík ze tvou trpělivost se mnou. Kdzbzch mohla půjdu se někam zeptat ale v mé situci to jaksi není možné a koukat na webowkz firem mi příjde bezpředmětné jeslikož se snaží vychválit jen své produkty. Jsem koukala že máte i krb. a vedle něj dlažbu to také máte na podlahovém topení??? nevím jak to zkloubit
Odpovědět
Profilova fotka
@happyhelen Pod krbem hadice nejsou, nejsou ani pod vanou, sprcháčem a na schodišti. Řidčeji položené jsou v komoře pod schody. Topenáří vědí, jak podlahovku položit.
Odpovědět
My máme v celém domě podlahovku a krb taky. Podlaha lino je i pod krbem a na něm mléčné sklo jako izolant:) Cenově je to za lino od 260 - 1000,- za metr. My máme zlatý střed, kolem 490,.- metr. Všude jsme si nechali podlahovku položit nadstandartně hustě, máme prcka, chcem dalšího a chceme mít možnost přitopit si když přituhne. Když to pořád nepojede naplno, nic se neděje a bude a možnost:-) To je v pořádku, že se ptáš, my to taky tak řešili;)
Odpovědět
Profilova fotka
@permonik7 Dík a vy už bydlíte? @kirik Hezký a co máte tedy kolem krbu???
Odpovědět
Profilova fotka
@permonik7 nemáš někde foto jak to vypadá to mléčné sklo a lino to mléčné sklo je vyšší ne neumím si to představit.
Odpovědět
Profilova fotka
@happyhelen My máme kolek krbu dlažbu...předpisových 80 cm a na bocích myslím 40 cm. Sklo se dává většinou pod krbová kamna...mezi podlahu a kamna.
Odpovědět
ještě nebydlíme, ještě tak měsíc cca... Foto bohužel nemám, ale slibuju, že udělám, hned jak si vzpomenu:-D věčně si zapomínám brát foťák na stavbu a mobilem je to na prd, to jsme už zkoušeli.. máme tento krb: http://www.krbova-kamna.cz/cz/produkt... a sklo má mít min. 8mm a my chceme 10mm, zatím nám ho nedodali :-( velikost 120x120cm a budem ho mít na podlaze ( lino) pod krbem... jinak podlahovku máme i pod krbem, krbu teplo nevadí a kdybychom ten krb tam třeba jednou nechtěli, at nemáme studené místo. S tou podlahovkou je fajn si uvědomit, že je to zalití betonem v podlaze a tu moc často nebouráš....takže je to prakticky na furt.
Odpovědět
Profilova fotka
H @kirik @permonik7 Holky tchýně začíná přitvryovat a nezávaznou formou chce docílit svého proto se vás ptám jaké máte topení elektrické nebo vodovodní???
Odpovědět
Profilova fotka
Taky budeme mít v celém domě podlahové topení (vodní) a na něm vinyl/lino (nízké s vysokou nášlapnou-užitnou vrstvou). Dlažba bude jen v koupelnách, WC, technické a garáži. Dlažba je na mě moc studená a museli bychom topit i v létě:-)
Odpovědět
jej, tak nátlaky nezávidím....tohle je vaše věc a nenechte se uvrtat do toho, do čeho nechcete. My máme podlahové topení, v něm je jako médium voda a ohříváme ji plynem :-) @ykram my máme taky tohle lino a máme ho úplně všude, i v koupelně:-) Garáž zatím neřešíme:-)
Odpovědět
@happyhelen elektrické dle referencí vyjde strašně draze ( myslím když topíš), navíc je to strašněj žrout, musíš mít silné jističe, abys mohla například topit a prát ;-) taková je zkušenost našich sousedů...jakmile zapnou topení, elektroměr letí a poblikávali jim žárovky, museli to předělávat...a to mají 3roky nový dům.. Chce to fakt promyslet a propočítat ;-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?