Pokládal jste někdo sám dřevěnou podlahu při vyšší zbytkové vlhkosti?

Profilova fotka
Dobrý den, máme již 5 měsíců vylitou betonovou podlahu. Již dva měsíce topíme, měsíc odvlhčujeme. Vlhkost vzduchu pod 30% díky odvlhčovači. Ten nám během prvního týdne srazil vlhkost v betonu z 11% na 5-6%, teď to již 3 týdny stojí. Když mrzlo, klesla vlhkost na 3% teď nám to ukazuje opět 5-6%. Normy pro pokládku dřevěné podlahy známe, ale ptám se na zkušenost. Budeme si podlahu pokládat sami, pod ni chceme dát igelit, miralon a na to plovoučku. Pokládal jste si někdo takto sám dřevěnou podlahu při vyšší zbytkové vlhkosti? Bylo to bez problémů? Nebo nastaly problémy s podlahou? Potřebujeme se již nastěhovat, tak řešíme, zda to risknout nebo ne. Děkuji za všechny rady.
Odpovědět
@hankahorakova V bývalém bytě firma položila laminátovou plovoučku na nedostatečně suchý podklad....během 3 dnů se z podlahy stalo zvlněné moře. Se dřevem zkušenosti nemám, ale myslím, že je ještě náchylnější.
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak Moc děkuji za zkušenost. A jaká ta vlhkost byla při pokládce?
Odpovědět
@hankahorakova To vám bohužel neřeknu, kupovali jsme byt na klíč od developera....samozřejmě tvrdili, že v normě pro tuto podlahu, ale nám to bylo celkem fuk, obědnali jsme si podlahu, ne dovolenou u moře.
Odpovědět
@hankahorakova A co to zkusit položit třeba na kousku-WC a uvidíte? Každá bude jiná, jinak ošetřená, jiným "mořidlem"....
Odpovědět
Profilova fotka
moc děkuji, možná to tak zkusíme :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Vylili jsme v srpnu betonem, vlhcili ho do podzimu pod igelitem a v listopadu pokládali. Vlhkost jsme nemerili, s čísly tedy nepomohu, ale dřevo bylo a je úplně v pohodě.
Odpovědět
Od kdy se dává na podlahu, kde máte podlahové topení igelit. Není vhodný ani miralon, ale používají se buď tabule 1x0,5 m nebo jsou to takové role něco jak polystyren o tloušťce 4-6mm s dírkami, aby prostupovalo teplo od podlahy. https://www.floorwood.cz/podlozka-pod...
Odpovědět
Profilova fotka
@milan1965 tak zrovna to, cos tady dal je urceno pro podlahy BEZ podlahoveho topeni. I podle toho prodejce na ktereho odkazujes - staci si u podlozek zapnout filtry
Odpovědět
@jumpmans Jj, je to možné, už jsem to dál nerozlikával, ale myšlený byl podklad pro podlahové topení. Vypadalo to stejně, jak ten, který jsem tam dával já. Já převážně nakupuji v Polsku. samozřejmě bych si nedal pod plovoučku podložku, která není určená pro podlahové vytápění. Jinak omluva paní, jestl jsem ji špatně poradil.
Odpovědět
Profilova fotka
@milan1965 my nemáme podlahové topení
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?