Jaký je postup pokládky lina, když je podklad z anhydritu?

Zdravím Jaký je postup pokládky lina / PVC když je podklad z anhydritu? V obchodě mi bylo řečeno že je to potřeba zbrousit pak udělat nivelační stěrku a pak celoplošně přilepit... Příjde mi zbytečné dělat na anhydritu nivelační stěrku....Jak jste řešili vy, pokud někdo dělal svépomoci???
Odpovědět
ano, anhydrit je potřeba zbrousit (odstranit šlem), takže zbroušeno máme .... co se týče nivelačky, nakonec nás podlahář přesvědčil, že je nutná (ale vylili jsme si ji sami) ... pak náme volně položené pvc a vše je ok (nechápu, proč celoplošně lepit ... pokud je dobře položené, nemá kam uhnout) ....
Odpovědět
Celoplošně lepit myslel asi vinyl. Jinak stěrku určitě doporučuji. Také jsme si mysleli že anhydrid je rovný. Po vylití stěrky jsou teprv vidět nerovnosti...
Odpovědět
@lucijeje @honzamarek A když budu mít pvc s podložkou (gerflor např.), taky musím dávat nivelačku? =-)
Odpovědět
@littleluu9 To nevím, my dávali vinyl na lepidlo a tam to byla v podstatě nutnost dát stěrku
Odpovědět
@honzamarek Dobře, díky moc :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Měli jsme to stejně - anhydrit - vystěrkovat - lepidlo - vinyl. Bylo nám řečeno podlahářem, že lepidlo by nemělo přijít přímo na anhydrit, protože ten hrozně saje jakoukoli vlhkost, takže lepidlo by "nelepilo" :-) a vinyl by mohl po podlaze klouzat.
Odpovědět
@littleluu9 ... netuším ... zkusila bych se zeptat primo výrobce nebo prodejce toho pvc ... ona ta podlozka bude asi u kazdyho druhu jiná x-)
Odpovědět
@lucijeje Dobře, děkuji moc :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lucijeje nivelačka na anh? To Vám to udělali křivě?
Odpovědět
My dělali anhydrit, zbroušný, podložka, vinyl. Bez stěrky, bez lepení.
Odpovědět
Brousili jste si někdo sami anhydrit? čím nejlépe to zbrousit?
Odpovědět
@jonnyj ... anhydrit se nedá udělat křivě ... když se to lije, je to tekuté ...
Odpovědět
Článek se načítá
@zeedee není to zbytečné, stěrka není nutná jen v případě PVC s filcem, kde výrobce garantuje vhodnost na jemně nerovný podklad a to za předpokladu, že nemáte podlahové topení a PVC nebudete lepit. V opačném případě stěrka a lepidlo nutností. Brousit bruskou, to by však mělo být součástí zálivky dané firmy.
Odpovědět
@lucijeje pravděpodobně tomu nerozumíte samozřejmě, že dá.
Odpovědět
@kubis631 ... buď konkrétnější =-) ...
Odpovědět
@lucijeje no dá se udělat křivě, stačí špatné nastavení hustoty materiálu (u suché směsi) nebo dobře neprovzdušnit a je nerovnost na světě. Pokud, ale vše je tak jak má být tak anhydrit i když je rovinatý tak povrchově rovný není, proto je nutná stěrka.
Odpovědět
@kubis631 ... muž, aby měl argument proti nivelačce (nechtěl ji), tak měřil nerovnost anhydritu vodováhou a byl nádherně rovný ... proto usuzuji, že pokud se vylije tak, jak má, rovný být prostě musí x-)
Odpovědět
Rovinatý ano povrchově rovný však nikoliv. V praxi to znamená, že když tam stěrku nedáš a PVC nalepíš nic se mu nestane, ale proti světlu mohou být viděny právě veškeré povrchové nerovnosti toho anhydritu a celkový efekt není dobrý. Když si to děláš sám je to tvoje věc , ale pokud to dělá firma tak ta ručí za dobře odvedenou práci a tudíž volí samonivelační stěrku, která má hladší povrch a toto riziko zcela eliminuje.
Odpovědět
Přesně tak. Vodováhou jsem to taky měřil a anhydrid byl rovný. Problémy (povrchové) se ukázaly teprve po zalití stěrkou. Takže za mě stěrku určitě ano.
Odpovědět
Zdravím a jak se problémy projevily?
Odpovědět
Profilova fotka
@lucijeje to byl řečnický obart - nimnéně trochu nerovnost se tam udělat dá vzhledem k tomu, že to není úplně voda. Záleží na manuální zručnosti pracovníků.
Odpovědět
@jonnyj ... musí se správně "kvedlat" :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?