Položení vinylové podlahy při vyšší vlhkosti podkladu

Ahoj, prosím o radu. chystáme se položit vinylovou podlahu ale chlápek co nám to má dělat není spokojený s vlhkostí podkladu. Prý je tam hodnota kolem 4 a měla by být maximálně 2,5. Položil by to jen když podepíšeme papír, tedy na naše vlastní riziko. Co byste dělali? počkat můžeme, ale ty hodnoty se už skoro 3 týdny nemění, tak se bojíme, aby se někdy vůbec změnili a my nečekali zbytečně. Zase nechceme riskovat že se po čase podlaha nějak vyboulí:-/
Odpovědět
1
2
@petazlesa použijte vysoušeče, budete tam mít boule a za to to nestojí..
Odpovědět
Profilova fotka
@petazlesa Co zkusit použít nějaký vysoušeč, topení?? Zkusila bych oslovit jinou firmu, bude-li mít stejný názor. Ale asi bych to na vlastní riziko nevzala, čekala bych.
Odpovědět
vysoušeče jedou už asi 2 týdny, topí se podlahovkou a nemění se to..problém asi je, že se udělala brzo fasáda, prý ta vlhkost by měla odejít přes zdi...ještě je tu možnost položit podlahu jen v patře kde není podlahovka a prý to tam není tak hrozný a se spodkem počkat... p.s. je normální že když jednou vysoušeče, tak má být zabedníno?
Odpovědět
@petazlesa Tak přidejte pohlcovače vlhkosti, když nemůže odcházet jinudy (většání). Já bych nepokládala, nám se podlaha zvlnila-ale byla to chyba developera....stálo ho to pár desítek tisíc.
Odpovědět
@petazlesa My máme v podlaze 1,3% a ani tohle se podlaháři nelíbí. Podle norem má být nejideálněji 0,3%, max. 0,5%... Nám ale taky říkali, že bohužel je velký rozdíl i v anhydritech - některé po protopení a odvlhčování jsou za 2 dny bez zbytkové vlhkosti a někdy ani tohle nepomůže a je to běh na dlouhou trať (což je náš případ). Vaše vlhkost mi připadá ještě docela vysoká, do pokládky bych raději nešla. A když použijete odvlhčovače, tak určitě vše zabednit!
Odpovědět
tak po měsíci jsou hodnoty stále vysoké (přes 3)..a stále nám to nechtějí položit..to je k vzteku...!
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme si s podlahami taky užili :-(, nechtělo to schnout ani s vysoušečem, vlhkost strašná, a to jsme neměli fasádu, ale zateplila se střecha a to byla asi chyba. Bydleli jsme 2 měsíce na betoně, než se to uráčilo vyschnout.... Ale dřív bych to určitě nepokládala, představa že za rok zase stěhuju všechen nábytek aby se mohla podlaha strhnout, nic levného to není... Držím pěsti.
Odpovědět
Profilova fotka
@petazlesa vyděržaj pioněr. co nejvíce větrejte a topte plus ty vysoušeče. osobně bych raději další 2 měsíce počkal. ty 2% jsou tak možná na dlažbu, ale rozhodně ne na vinyl či plovoučku/dřevo. Jak psali výše, ideálně 0,5%
Odpovědět
asi nám nic jiného než čekat nezbyde..problém je asi v tom, že to rychle celé dali pod střechu a fasádu a teď to bude schnout bůh ví jak dlouho...:-( stavební firma nám tvrdí ať to necháme položit, že dříve se taky nic neměřilo a stavělo se..:-/
Odpovědět
určitě počkejte a půjčte si vysoušeče ( v nějaké půjčovně profi nářadí) , nám to během týdne moc pomohlo a to byl únor :-)
Odpovědět
nám vysoušeče jely snad 3 týdny a nehlo se to vůbec, každý den jsme vylívali celkem dost vody..
Odpovědět
Profilova fotka
@petazlesa a když jely ty vysoušeče, měli jste zavřená okna a dveře, že?
Odpovědět
Článek se načítá
@marrei ano, měli jsme zabedníno. teď už vysoušeče dali pryč a naopak se větrá...
Odpovědět
Ahoj, v lete je vyssi vzdusna vlhkost obecne narozdil od zimy (proto treba vic elektrizuji vlasy). Kdyz jsou zapnute vysousece, musi byt zabedneno aby to netahalo vlhkost zvenku. Narozdil od toho kdyz topite, otevrete okna dvere, at to muze ven idealne pruvanem, jinak udelate saunu a vlhkost zustane. A jeste jeden tip: nejlepsi na rychle vysuseni jsou kamna s ohnem- pro horeni saji mokry vzduch z mistnosti. Sousedi takhle prijeli rano pred praci, roztopili Petry a po praci znovu. Ted urcite nepokladejte, dum stavite na cely zivot, tak nejaky mesic jeste vydrzte.
Odpovědět
@kafr děkuji moc za rady, zkusíme třeba i ty kamna:-)
Odpovědět
ještě pro upřesnění, nemáme na zemi anhydrit, ale nějaký beton, tak třeba jestli i kvůli tomu to schne tak dlouho:-(
Odpovědět
tak podle poslední informace z technického listu má ten beton schnout min. 5 měsíců, takže to podlahář nechce položit...:-/
Odpovědět
@petazlesa My máme v části domu anhydrid a v části beton....koupelna, technická....a suchý je ažaž, je fakt, že jsme vylívali někdy v květnu, ale suchý už chvíli je a nepokládáme podlahu, protože nestíháme. Možná je to o výrobci. To samé někomu dělá anhydrid a někomu ne. Dost jsem se toho bála, že nás to zdrží a je to úplně v pohodě....tak držím palce, ať rychle vyschne. Podlaháře k ničemu netlačte, nestojí to za to, podhala se zkroutí a stejně si nepomůžete, jen příjdete o peníze.
Odpovědět
@petazlesa beton zraje 1 měsíc, aby byl suchý na pokládku tak je možné že se vlhkost drží dlouhou dobu
Odpovědět
@foxm tohle je prý nějaký speciální beton a těch 5 měsíců je napsáno v technickém listu toho materiálu, tak fakt nevím.. @bamak taky nechápu že to vůbec nevyschlo, přitom se vysoušelo i větralo..teď asi začneme větrat fest a uvidíme..nebudeme pospíchat, i když jsme počítali se stěhováním v létě a také jsme prodali byt, takže budeme muset ještě řešit otázku ubytování:-( děkuji za držení palců:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@foxm zrani betonu a maximalni vlhkost na pokladku podlahove krytiny jsou jaksi dve uplne rozdilne veci. Ano, beton dosahne maximalni pevnosti pri zrani v normalnich podminkach za cca 28dni, ale i vyzraly beton mize byt vlhky. @petazlesa pocitej ze minimalni doba vysychani (ne zrani) je v dobre vetranych prostorech cca 1cm tloustky za tyden. Jestli ale mate zabedneno tak je to o tom jak se vam podari tu vlhkost ze vzduchu dostat pryc. Kkidne buch tam nechal jet vysousece naplno jeste dalsi mesic.
Odpovědět
Profilova fotka
@petazlesa jinak ja nechaval lity cementovy poter cemflow o tloušťce 7cm vysychat 11 týdnů
Odpovědět
@jumpmans děkuju za objasnění, já myslím že tam máme právě ten cemflow. spíš nás zaráží, že ty hodnoty vlhkosti za tu dobu co vysoušíme a větráme vůbec neklesly, repsektive trochu jo ale strašně malinko :-( ty vysoušeče jsou bohužel dost drahé (pronájem)
Odpovědět
Chtěla bych se zeptat ještě k tomuto tématu,brousili jste anhydrit a měřili v něm vlhkost i před pokládkou dlažby?děkuji
Odpovědět
@mira4587 my ne, ale obkladali jsme asi 9 tydnu pro vyliti.
Odpovědět
@mira4587 Nám ho zbrousili, při položení kuchyně měřil a vycházelo mu zhruba 1,3%, což bylo na konci června. Zbylou podlahu jsme pokládali uprostřed července a to už neměřili. Dlažbu nám pokládali, aniž by měřili, ale vlhkost tehdy byla asi 1,5%... ty poslední týdny už to dolů absolutně nešlo...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
Příští týden nám budou vylévat podlahy betonem, pak na to půjde nivelačka a budeme pokládat lepený vinyl. Jaká je tedy ideální vlhkost betonu? Kolem 0,5%? A jeden cm tedy zhruba schne 1 týden? Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
@petazlesa jak to nakonec prosim dopadlo? Uschlo to nebo jste riskli pokladku drive?
Odpovědět
My beton vylili n konci cervence a na vinyl doufáme že ho v prosinci položíme.tak uvidíme vlhkost ještě nemerime :-D
Odpovědět
@neonkarybka To máte dobrý, my budeme vylívat příští týden a do listopadu chceme bydlet :D
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?